בשנת 2009, רופא בשם מהמט קאנטר לקח את בנו הצעיר לסיים את כיתה י"ב בארצות הברית. הילד המוכשר קיבל הצעות חוזה מהקבוצות הבוגרות של פנרבחצ'ה ואולימפיאקוס, אך הוא בחר לוותר עליהן כדי לשחק כדורסל בתיכון אמריקאי – הוא האמין שזו הדרך הטובה ביותר לאן בי איי, ואכן הוא קיבל דירוג חמישה כוכבים מכל שירותי סקאוטינג התיכונים, וקיבל הצעות מכל המכללות הגדולות. אבל כמה שנים אחר כך התברר שאולי זו לא הייתה הסיבה היחידה בגינה העדיף קאנטר להגיע לארה"ב. אביו אפילו הביע חרטה ציבורית על כך שאיפשר לבנו להגיע לארה"ב. "לא הייתי לוקח אותו לאמריקה אם הייתי יודע שזה היה מגיע לשלב הזה".
אנס קאנטר לא שיחק במכללות בסופו של דבר. הוא קיבל מענקים בשווי עשרות אלפי דולרים מפנרבחצ'ה, מה שמנע ממנו לשחק תחת ה-NCAA שלא מאפשרת לשחקני מכללות לקבל כסף או מתנות בזמן היותם ספורטאי מכללה. קנטאקי הסתדרה גם בלעדיו, ובדראפט 2011 הוא נבחר שלישי על ידי יוטה. בכדורסל מעולם לא הייתה לו בעיה. הוא לא היה שחקן הגנה גדול אף פעם, אבל היכולת לשלוט בריבאונד ולייצר נקודות בצבע תמיד הייתה שם. בעוד לסנטרים כמוהו יש פחות ופחות מקום בליגה הטובה בעולם, הוא הצליח למצוא את מקומו בקבוצה של אוקלהומה שכמעט והצליחה להדהים את כל עולם הכדורסל עם סדרת גמר מערב מדהימה מול גולדן סטייט. גם כשהועבר לניקס תמורת כרמלו אנתוני הוא מצא לעצמו דקות רבות בהרכב לצד חד הקרן הלטבי, ובקיצור, קריירת ה-NBA של קאנטר לא בדיוק נמצאת בסכנה. למרות שהוא כבר לא מסוג השחקנים שמקבלים את רוב הדקות בקבוצה, עדיין יש לסנטרים בסגנון שלו תפקיד בליגה, ותמיד יהיה.
מאז שהיגר לארצות הברית, תמיכתו של קאנטר באידיאולוגיה של פטהולה גולן (Gulen), מטיף, איש עסקים והוגה דעות טורקי שהגלה עצמו לאמריקה, הפכה לציבורית. לתנועת גולן אין שם רשמי, סמל, או אפילו מרכז מבצעים אמיתי, ולכן אי אפשר לדעת כמה אנשים בדיוק היא כוללת בתוכה – טווח ההערכות הוא בין 200 אלף לארבעה מיליון איש. בתי ספר, ארגונים הומניטריים, שותפויות עסקיות והשקעות במגוון מקומות, הן הדרכים של תנועת גולן להפיץ את הרעיונות שלו ברחבי טורקיה, ואף קיימים סניפים בארצות הברית ובכמה מדינות אחרות בעולם. גולן עצמו נפגש עם אנשי דת מכובדים רבים, כולל הרב הספרדי הראשי לישראל דאז. זו אמנם תנועה שמקדמת פציפיזם, והיא קיצונית הרבה פחות ומודרנית הרבה יותר מתנועות איסלאמיות אחרות, אך מצד שני השאיפות הגלובליות שלה והמבנה שלה "הדומה לשל כת" גרם לה להיראות מסוכנת.
"הייתי מקריב את אמי, אבי ואת כל משפחתי למען גולן. … אהבתי לגולן היא גדולה מאהבתי לאמי, אבי, אחיי אחיותיי ושאר אהבותיי. … אני מקווה שאלוהיי ייקח את חיי וייתן אותם לגולן".
אלו היו מילותיו של אנס קאנטר באוגוסט 2016, כמה שבועות לאחר ניסיון ההפיכה בטורקיה. עדיין לא ידוע אם גולן היה אחראי לניסיון ההפיכה, וההערכות של רוב ממשלות העולם אומרות שלא – מה שהפך את טורקיה של ארדואן למדינה היחידה שמכירה בתנועת גולן כארגון טרור. בכל מקרה, חברותו של אנס קאנטר בתנועה פגעה בו במגוון דרכים. הוא לא זומן לסגל נבחרת טורקיה, ואחרי שצייץ ביקורות חריפות כלפי שלטון ארדואן, חשבונו נחסם בטורקיה, ואביו אמר לתקשורת הטורקית שהוא וכל שאר המשפחה מתכוונים להתכחש לאנס אם ימשיך בדרכו. הציטוט למעלה היה חלק ממכתב תגובה אותו צייץ אנס קאנטר לאחר פרסום דברי אביו. חשוב לציין שכנראה כל הסיפור היה למען ביטחון משפחתו של קאנטר ולא משום סיבה אחרת, אך זה לא עזר במיוחד – אביו פוטר מעבודתו, והממשלה הטורקית הקפיאה את כל הדרכונים שלהם, מה שלא מאפשר להם להגיע לארצות הברית.
במהלך 2017, ביטלה השגרירות את דרכונו הטורקי, ועקב כך הוא אף נשאר לכוד ברומניה שעות ארוכות לפני שקיבל אישור לטוס ללונדון. בחודש ספטמבר בוטלה אזרחותו, לאחר שהממשלה האשימה אותו בשיוך לארגון טרור והוציאה נגדו צו מעצר. כך נשאר קאנטר אדם ללא אזרחות – אם לא נולדת בארצות הברית, זו אזרחות קשה מאוד להשגה.
קאנטר ממשיך לפעול לטובת האנשים בטורקיה. הוא מנסה ככל יכולתו לפחות להפיץ מידע על מה שקורה בטורקיה והתקשורת לא מספרת. למצוא ראיונות איתו הייתה כנראה עבודת המחקר הכי קלה שעשיתי לקראת כתבה. פעילותו היא חשובה, כנציג העם הטורקי בארצות הברית, במדינה בה אף אחד לעולם לא ייתקל בהתנגדות ממשלתית כשהוא מנסה בסך הכל להביע את דעותיו. האפשרויות הבלתי מוגבלות שהארץ הזו מציעה הן קריטיות עבור קאנטר, וקריטיות גם עבור העם הטורקי, וקאנטר מנצל כל אפשרות כזו.