הצטרפו אלינו

כללי

גביע דייוויס: נדאל החזיר את הספרדים לתמונה והשווה ל1-1 נגד גרמניה

 

רבע גמר גביע דיוויס-

ספרד-גרמניה

ספרד אירחה אחה"צ בפלאזה דל טורוס שבעיר ולנסיה את נבחרת הדיוויס של גרמניה בראשותו של הצעיר הנפלא אלכסנדר זברב הממוקם במקום הרביעי בדירוג העולמי ונחשב לחוד החנית של הנבחרת הגרמנית. לצידו של זברב הצעיר הופיע פיליפ קולשרייבר הוותיק שממוקם במקום ה34 בדירוג הATP אך נמצא כבר מעבר לשיאו. ביום הראשון נפגשו עפ"י ההגרלה דוד פרר המקומי בן ה36 (היה בשיאו בין ארבעת הטניסאים הטובים בעולם) נגד זברב, וההיילייט של הקהל המקומי הוא כמובן חזרתו של רפאל נדאל שהגיע היישר מהמקום הראשון בעולם לחזק את הנבחרת המקומית והוא הוגרל נגד פיליפ קולשרייבר.

המאזן של הנבחרות במשך השנים בגביע דיוויס. (Twitter Davis Cup)

דוד פרר-אלכסנדר זברב

הגרמני לא התקשה לנצח את פרר במשחק הראשון במפגש בין הספרדים לגרמנים והביס אותו ללא קושי מיוחד 3-0 במערכות (6:4, 6:2, 6:2) ונתן לגרמנים יתרון של 1-0 בתחילת המפגש בין שתי הנבחרות.

זברב הביס את פרר ללא בעיות ויקווה להוביל את גרמניה לניצחון היסטורי על אדמת ספרד. (Davis Cup Twitter)

רפאל נדאל-פיליפ קולשרייבר

מערכה ראשונה- (6-2 לנדאל)

המשחק נפתח בצורה חלקה לנדאל ששבר כבר במשחקון הראשון של הגרמני, אך קולשרייבר לא נשאר חייב ושבר את נדאל בחזרה הרבה בזכות 3 טעויות לא מחויבות רצופות של הספרדי. נדאל נכנס למשחק עם פעולות אופייניות מן הקו האחורי והרבה יוזמה ליד הרשת ושבר את הגרמני הוותיק שוב תוך כדי הצגת טניס משובח ו 3-1 לספרדי. המשחק המשיך להיות הפכפך מצד שני השחקנים שהרבו להיות לא מדויקים אבל "רפא" שבר פעם נוספת תוך כדי שמירת ההגשות שלו וניצח את המערכה הראשונה 6-2 ביכולת בינונית יש לומר.

מערכה שנייה- (6-2 לנדאל)

נדאל פתח את המערכה השנייה בטניס נהדר והרבה ביטחון ולקח את המשחקון הראשון בקלות יתרה בעזרת שני אייסים רצופים. נדאל הצליח לשבור במשחקון הרביעי את קולשרייבר ועלה ליתרון 3-1 מהיר. המשחקון החמישי נמשך למשך כמעט 20 דקות אחרי ששני השחקנים לא הצליחו לסגור את המשחקון אחרי רצף טעויות של הספרדי והגרמני יחדיו, אך קולשרייבר ניצח לבסוף והרוויח משחקון נוסף 4-2 וצימק במעט את התוצאה. נדאל שבר שוב לבסוף את הגרמני בדומה למערכה הראשונה וניצח גם את המערכה השנייה 6-2.

מערכה שלישית- (6-3 לנדאל)

נדאל פתח רע את המערכה השלישית עם שבירה של הגרמני כשהוא שגה כבר שש פעמים שגיאות כפולות במהלך המשחק, נתון לא מעודד בשביל הספרדי לקראת עונת החימר. נדאל שבר בחזרה את קולשרייבר אחרי שהגרמני שגה גם הוא שלוש פעמים שגיאה כפולה. נדאל חזר להוביל אחרי אייס שלישי שלו במשחק במשחקון הרביעי שהעלה אותו ל3-2 כשכל שחקן שמר על ההגשות שלו עד כה. נדאל הגיע לאפשרות שבירה 18 במספר, נתון שהגיע בעקבות השגיאות הרבות של יריבו הגרמני והספרדי הצליח לשבור שוב ועלה ליתרון משמעותי של 4-2. נדאל, אולי במשחקון הטוב ביותר שלו במשחק תוך כדי הצגת יכולת מרשימה מן הקו האחורי וחבטת הפורהנד הנהדרת המפורסמת שלו עלה ליתרון של 5-2 במערכה השלישית והשאיר את קולשרייבר ללא מענה. נדאל ניצח לבסוף 6-3 למרות משחק רווי טעויות והרבה מקומות לשיפור לקראת המשחק המסתמן מול זברב ולקראת עונת החימר בכלל.

הנבחרת הספרדית בראשותו של נדאל(שני מימין). (Davis Cup Facebook)

Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisement

חם באתר

טבלת ליגת העל פלייאוף עליון

טבלת ליגת העל פלייאוף תחתון

מיקוםקבוצהמשנצ׳נק
122933
222727
322313
422210

עוד ב כללי

escort - ultrabetegir.com - goldenbahisx.com -
bahsegelegirx.com