תתארו לכם מצב כאשר פתאום, הפועל ירושלים, מועדון מכובד עם עבר לא רע בליגה, מתפרק.
זה בדיוק מה שקרה לאליצור רמלה בכדורסל הנשים, בדיוק לפני שנתיים..
המועדון בעל ההיסטוריה מהמפוארות בליגת העל בכדורסל נשים, עם 9 אליפויות ליגת העל, 5 גביעי המדינה ואפילו גביע יורוקאפ (הקבוצה הישראלית היחידה שזכתה בגביע אירופאי והשיגה טרבל בעונה אחת), אחרי שנים של שגשוג הקבוצה נאלצה להתפרק עקב חוב של 800 אלף שקל למוסדות פיב"א.
אז מה היה שם? ומה עם הקבוצה היום?
הקבוצה הצטרפה לליגת העל בשנת 1992, וכבר באותה שנה הגיעה לגמר גביע המדינה שם הפסידה לאליצור חולון. בעונתה הרביעית של הקבוצה בליגה, החוב על ההפסד שולם לאחר הזכיה בליגת העל על חשבון אותה אליצור חולון, האלופה ב19 השנים הקודמות. משם הדרך הייתה רק למעלה.
עם ירידתה של אליצור חולון מגדולה (רק עוד אליפות אחת בעונת 1997\1996 שבאה אחריה, ולאחר מכן כלום.), אליצור רמלה ביססה עצמה כאחת הקבוצות הדומיננטיות בליגה יחד עם רמת השרון (עם שלל שמותיה לאורך השנים, בין אם אלקטרה\אנדה\א.ס רמת השרון) ואת היריבות העולה בין הקבוצות.
עם כל העונות המוצלחות לאורך הדרך, אין עונה המשתווה שעונת 2011\2010. זאת, נכון להיום, העונה הכי מוצלחת של קבוצה ישראלית בכדורסל הנשים.
ברמלה לא יכלו לחלום על עונה מתוקה יותר, אשר הסתיימה עם כל התארים האפשריים, כולל גביע היורוקאפ, גביע אירופאי ראשון לקבוצה ישראלית אי פעם, בנוסף לזכיה בליגת העל וגביע המדינה. את הקבוצה הבילו באותה עונה צמד השחקניות המוצלח ליקו ווילינגהאם וטנישה רייס, ה-MVP של היורוקאפ וחברת החמישייה הראשונה, בהתאמה.
אחרי העונה החלומית, התחילה השקיעה.
הקבוצה המשיכה להיות בצמרת ואך זכתה עוד פעם אחת בליגת העל (2013) ובגביע המדינה (2014) אבל איבדה מהדומיננטיות שלה לכוח העולה החדש בליגה, מכבי בנות אשדוד, ובמקביל הקבוצה נכנסה לאט לאט לחובות, מהם הפירוק היה בלתי נמנע.
ומה היום? לאחר פירוק הקבוצה, הוקמה הקבוצה מחדש בשם אחר, אליצור נווה דוד, אשר שיחקה בליגה הלאומית במטרה לנסות להחזיר את האימפריה יום אחר חזרה לליגת העל.
המשימה לא לקחה זמן רב וכבר בסוף עונת 2017, לאחר ניצחון על אס"א ירושלים בסדרת הגמר של הליגה הלאומית, חזרה הקבוצה לליגת העל.
משימת החזרה לליגת העל הושלמה, ועכשיו בקבוצה חושבים קדימה, בניסיון להחזיר את האימפריה שהייתה אליצור רמלה.