חואן רומאן ריקלמה היה אחד הכשרונות הכי גדולים בארגנטינה בצעירותו ולמרות הטכניקה והכדרור הייחודי וראיית המשחק המעולה הוא לא הגיע לבמה המרכזית של הכדורגל העולמי שזה הטופ האירופי.
חואן רומאן ריקלמה החל את קריירת הבוגרים שלו בגיל 18 בקבוצת בוקה ג'ונריוס אחד המועדונים הגדולים בארגנטינה אם לא הגדול ביותר ולימים הפך לאחד הסמלים הכי גדולים של המועדון. לאחר 151 הופעות במדי המועדון ו-38 שערים הוא גרף עם המועדון 3 אליפויות רצופות, 2 גביעי ליברטדורס ובגביע הביניבשתי והוסיף לעצמו לא מעט תארים אישיים בינהם 3 שנים ברציפות בנבחרת העונה של דרום אמריקה, 2 פעמים השחקן הארגנטינאי של השנה, השחקן הדרום אמריקאי של השנה, ה-MVP של גביע הליברטדורס, והשחקן המצטיין של טורניר טולון.
כל אלו סימנו את ריקלמה כאחד הפליימקרים הטובים ונעשו לא מעט השוואות בינו לבין מראדונה מה שגרם לאירופה להתחיל לגשש לגביו ואכן הוא נרכש ב2002 לאחר 4 שנים ושלל תארים בבוקה לברצלונה תמורת 11 מיליון ליש"ט. המעבר לבארסה לא היה פשוט מאחר וממש לפני המעבר אחיו של ריקלמה נחטף ולאחר מו"מ עם החוטפים הוא שילם את הכופר בעבורו, יש הטוענים כי זו אחת הסיבות שגרמו לריקלמה לעזוב את בארסה בסופו של דבר. הקריירה של ריקלמה שהייתה נראית כל כך מבטיחה החלה לדעוך עקב סכסוך ואי הערכה מצד מאמנו בברצלונה דאז לואי ואן חאל שטען כי ההחתמה שלו היא פוליטית בלבד ושיחק איתו כקיצוני במקום כקשר התקפי, 50/50 העמדה שבה ריקלמה פרח מה שגרר אי אמון בשחקן וספסולו. לאחר שנה בבארסה בה שיחק 30 משחקים בלבד וכבש 3 שערים הוא הושאל לוויאריאל.
ריקלמה הגיע עם וויאריאל לשיאי המועדון כאשר הם סיימו את העונה במקום ה-3 הגבוה בהיסטוריה של המועדון והוא זכה מעיתון ה-"מארקה" לתואר השחקן הכי יצרתי ואפילו בסיום אותה שנה היה מועמד לתואר שחקן השנה של פיפא לאחר 35 משחקים בהם כבש 15 שערים. לאור ההצלחה 75% מכרטיסו של ריקלמה נרכש מבארסה תמורת 8 מיליון יורו. באותה שנה וויאריאל סיימה בטופ 4 של ליגת האלופות לאחר שבחצי הגמר החמיץ ריקלמה פנדל מכריע מול ארסנל כאשר אם הוא היה כובש המשחק היה הולך להארכה ומי יודע כיצד העונה הייתה מסתיימת, אין ספק שמדובר פה בנקודת מפנה בקריירה של ריקלמה שכן למרות ההישג היפה של חצי גמר אם הוא היה כובש ווויאריאל הייתה מעפילה אין ספק שזה היה לו "בוסט" רציני לקריירה. עונה לאחר מכן בוויאריאל ריקלמה קיבל הרבה פחות קרטיד ודקות משחק עקב סכסוך עם המנג'ר מנואל פלגריני, מאותו הרגע הקריירה האירופית המאוד מבטיחה של ריקלמה הגיעה לסיומה עם השאלתו לבוקה.
ריקלמה זומן והיה חלק מהנבחרת הבוגרת של ארגנטינה במונדיאל 2006 אותו סיים עם תואר "מלך הבישולים של מונדיאל 2006" אך הודח ברבע הגמר מול המארחת.
עם החזרה של ריקלמה לבוקה ג'וניורס הוא זכה עמם בגביע ליברטדורס נוסף וזכה פעם נוספת בתואר ה-MVP של הליברטדורס. עם סיום ההשאלה ריקלמה כמעט וחזר לאירופה לשחק בשורות אתלטיקו מדריד תמורת 8 מיליון יורו אך העסקה נפלה בדקות האחרונות ולבסוף נמכר לבוקה תמורת 15 מיליון דולר. הוא שיחק בבוקה במשך שבע שנים(כולל עונת ההשאלה) ושיחק במדיה 165 משחקים וכבש 35 שערים והוסיף לעצמו שלל תארים נוספים (קבוצתיים ואישיים) והחליט לשחק עונת פרישה בקבוצת נעוריו בה גדל בארחנטינוס ג'וניורס.
למרות קריירה מפוארת הכוללת שלל תארים קבוצתיים ואישיים ישנה תחושת פספוס קשה בקרב חובבי הענף כאשר מזכירים את חואן רומן ריקלמה. כאשר ריקלמה פרש הוא אמר כי הוא מאוד מרוצה מהקריירה שלו אך אלו שצפו בו כבר בתחילת הקריירה וראו את הפוטנציאל של ריקלמה יודעים שאסור היה לו להתפשר בקריירה כזו דלה מבחינה אירופאית וניתן לשים את אצבע על מספר גורמים:
- העבר והמשפחה של ריקלמה לא פעם סיבכה אותו, הוא גדל בעוני בשכונת מצוקה בארגנטינה ואין ספק שהפרשה עם אחיו והחוטפים לא הוסיפה לקריירה של ריקלמה.
- סכסוכים עם מאמנים- אם להוציא את לואי ואן חאל שפשוט לא האמין בריקלמה עם מנואל פלגריני לאחר עונה מאוד מוצלחת בוויאריאל לא ניתן להסביר את ההדרדרות במספרים וביכולת של ריקלמה שהובילה לניתוק של מאירופה.
- למרות טכניקה וראיית משחק מדהימה ריקלמה אהב מאוד את הכדור ולדרום אמריקה זה מתאים אך באירופה לא היה מקום ליותר מדי החזקת כדור מצד שחקן אחד וכנראה שזו אחת הסיבות שהוא לא היה חביב במיוחד על ואן חאל.
ריקלמה זכה לכינוי "ממספרי ה-10 האחרונים האמיתיים" כיוון שהיה מספר 10 קלאסי, כוכב, מנהיג שקט וגרף לא מעט כבוד ותארים בבוקה(לא פחות מ11 תארים עם המועדון) והיה אף כתב ארגנטינאי שכתב עם פרישתו של ריקלמה "חואן רומן ריקלמה פרש. הוא הגדיר את הספורט, ועכשיו אני נאלץ להודיע על ביטולו של הכדורגל. באהבה, אלוהים" והוא לא רשם זאת סתם, למרות תחושת הפספוס בארגנטינה ובייחוד בבוקה לא ישכחו את ריקלמה והטאצ'.