
אחרי שקליבלנד הסתבכה במשחק הבכורה שלה בפלייאוף הגיע תורה של סגניתה להסתבך נגד פורטלנד אך היא נחלצה בזכות ערב נהדר של גרין דוראנט וקרי. 30 נק׳ של ג׳ימי באטלר הדהימו את בוסטון בדרך לגניבת הביתיות; תצוגת תכלית של ג׳ון וול ניצחה לוויזארדס את המשחק הראשון מול ההוקס; מפלה לווסטברוק ולאוקלהומה נגד יוסטון.
4. וושינגטון וויזארדס (1) – 5. אטלנטה הוקס (0) 107:114
הוויזארדס וההוקס רק לפני שנתיים נפגשו לסדרה בינהם בסיבוב השני של הפלייאוף אז זה נגמר ב-4:2 לאטלנטה אך אז לאטלנטה הייתה את יתרון הביתיות והפעם הזאת היא של וושניגטון והקבוצה מהבירה תרצה לגמול להוקס על אותה הדחה מאז.
המחצית הראשונה באופן די מפתיע הייתה שייכת לאטלנטה, דניס שרודר (25 נק׳ ו-9 אסיסטים), להט כמעט מכל פינה וגם פול מילסאפ (19 נק׳), הותיק והטוב היה סולידי היו האנשים של בוהדנהלזר והובילו את ההוקס בדרך ליתרון במחצית הראשונה (48:45).
ישנו שחקן העונה שנמנעים מלהזכיר את שמו ביחד עם שמותיהם של ווסטברוק, הארדן, לאנרד, תומאס ולברון למאבק ה-MVP, אני כמובן מדבר על ג׳ון וול (32 נק׳ ו-14 אסיסטים), שכמעט לבדו הצליח להפוך את התוצאה נגד ההוקס ומעבר לנקודות שצבר ניהל את המשחק באופן מופתי והזין את חבריו באסיסטים בעיקר ביל (22 נק׳), מוריס (21 נק׳) וגורטאט (14 נק׳), בדרך להפיכת התוצאה ושמירה על יתרון הביתיות 107:114 וושינגטון.
1. גולדן סטייט ווריורס (1) – 8. פורטלנד טרייל בלייזרס (0) 109:121
אחרי משחק הבכורה של הקאבס נגד אינדיאנה הגיע תורה של סגניתה, גולדן סטייט, לנסות ולהחזיר לעצמה את התואר מלפני שנתיים וכרגע המשוכה היא פורטלנד שנוטלת יוסוף נורקיץ׳ הפצוע.
הווריורס פתחו את המשחק בצורה מעט מהוססת בעיקר קליי תומפסון (15 נק׳ בסה״כ 0 נק׳ ברבע הראשון), אך עם כל הכבוד לחניכיו של סטיב קר מי שבאת היו ראויים לציון בעיקר בחצי הראשון היו סי ג׳יי מקולום (41 נק ו-8 ריבאונדים), ודמיאן לילארד (34 נק׳ ), והובילו את פורטלנד לשיוויון במחצית (56:56), והוכיחו לפחות הערב שהם לא יהיו בשר תותחים של הווריורס.
הרבע השלישי הוסיף להיות צמוד צמוד, לילארד ומקולום המשיכו לצלוף מכל בלטה במגרש בעוד מהצד של הווריורס היו אלה קווין דוראנט (32 נק׳ ו-10 ריבאונדים), סטף קרי (29 נק׳), אבל מעל כולם לפחות בעיני דריימונד גרין (19 נק׳, 12 ריבאונדים,9 אסיסטים, 5 חסימות ו-3 חטיפות נתונים שלא היו בפלייאוף מאז 1973), קבעו שיוויון 87:87 גם בסוף הרבע השלישי. ברבע האחרון הדלק של לילארד ומקולום נגמר וגולדן הצליחו לברוח בדיוק בזמן הנכון ואות הרשמי לניצחונם של הווריורס הערב קרה לאחר חסימה כמעט לא הגיונית של גרין על וולנה. בסיום משחק אדיר בין השתיים נגמר ב-109:121 לגולדן סטייט
1. בוסטון סלטיקס (0) -8. שיקגו בולס (1) 106:102
הסיפור של המשחק קרה כבר במהלך החימום, אייזאה תומאס שאיבד את אחותו בגלל תאונת דרכים לא והחליט לשחק הערב לא הצליח לשלוט ברגשות ומירר בבכי על הספסל כשאייברי בראדלי מנחם אותו. אין ספק שהחלטה של תומאס לשחק מעוררת השראה ומוסיפה המון כבוד לענף.
וכן, היה לנו גם משחק לא רע הלילה. מחצית ראשונה מאוד שיוויוניות והפכפכה הייתה לנו. לאחר רבע ראשון שבו הובילו הסלטיקס (28:23), הבולס הצליחו להפוך את התוצאה ברבע השני ולרדת ביתרון בהפסקה (48:46), כשמי שבולט הסלטיקס הוא אייזאה תומאס (33 נק׳) ומן השוורים היה זה ג׳ימי באטלר (30 נק׳ ו-9 ריבאונדים), שהיה האיש של שיקגו.
התסריט של המשחק הזה היה רשום צמוד עד לסיומו, ריצות לפה וריצות לשם אך אף קבוצה לא הצליחה ליצור מומנטום ופער גדול מיריבתה בדרך לשיוויון (74:74), עם הכניסה לרבע הרביעי הצוות המסייע של תומאס היה אל הורפורד (19 נק׳,8 ריבאונדים ו-7 אסיסטים), ואייברי בראדלי עם 14 נק׳. מנגד מי שסייע לבאטלר היו שאר שחקני החמישייה למעט מירוטיץ׳ (4 נק׳ בלבד), כשבראשם עומד רג׳ון רונדו (12 נק׳, 7 ריבאונדים ו-6 אסיסטים), הוותיק שהמשיך את הכושר הנהדר שלו מהתקופה האחרונה וגם בובי פורטיס תרם 19 נק׳ מהספסל. ברבע האחרון באטלר הראה שהוא מקורץ מחומרים אחרים ועם 15 נק׳ רק ברבע האחרון (הכי הרבה שקלע בפלייאוף בקריירה במהלך רבע אחד), גבר בסופו של דבר על תומאס וגנב לבוסטון את הביתיות אחרי 106:102 דרמטי לשיקגו
3. יוסטון רוקטס (1) – 6. אוקלהומה סיטי תאנדר (0) 87:118
המאבק שכולם ציפו לו בין שני הטוענים לכתר ה-MVP של העונה הסדירה, ראסל ווסטברוק וג׳יימס הארדן הגיע אלינו סוף סוף במשחק האחרון של הלילה אך המשחק שאולי הבטיח הכי הרבה קיים הכי מעט.
המחצית הראשונה עוד הייתה צמודה (59:55), בעיקר בזכות יכולת טובה של אנדרה רוברסון (18 נק׳ ו-7 ריבאונדים), בשני צידי המגרש וביחד עם ראסל ווסטברוק (22 נק׳, 11 ריבאונדים ו-7 אסיסטים), הצליחו למנוע מהרוקטס לברוח במחצית הראשונה אחרי משחק נהדר של ג׳יימס הארדן (37 נק׳, 9 אסיסטים ו-7 ריבאונדים).
אך המחצית השנייה הייתה קריסה של ממש עבור OKC רק 33 נק׳ היא קלעה לעומת 59 של הרוקטס ולמעשה בשלב מסוים ברבע האחרון סוג של ויתרה על המשחק על מנת שהשחקנים החשובים ישמרו כוחות למשחק הבא. פטריק בברלי בדאבל דאבל לא שיגרתי (21 נק׳ שזהו גם שיא קריירה בפלייאוף ו-10 ריבאונדים), וגם ננה שוב עשה עבודה מעולה עם 15 נק׳ מהספסל סידרו להארדן וליוסטון ניצחון קל 87:118 בסיום.
