כמעט חצי עונה חלפה מאז שריפדו לאקסיות שלהם את הכיסים, עכשיו מגיעה השאלה הגדולה מכולן- האם שבעת השחקנים היקרים של קיץ 2016 פרעו את השטרות הרבים ששילמו עליהם?
מקום שביעי- לרוי סאנה
הילד בן ה20 שהגיע בקיץ האחרון למנצ׳סטר סיטי תמורת 37 מיליון אירו, לא מראה עקבות של משהו שנראה כמו תמורה הוגנת. עד כה הגרמני הבינלאומי לא השכיל לכבוש ב11 משחקיו במדי הסיטיזנס ובישל פעמיים בלבד. המזל הגדול של גווארדיולה הוא שיש אלטרנטיבות נוספות בסגל שלו, יקרות גם הן שימלאו את החלל שהשאיר הנער שכל אנגליה ראתה בו כהבטחה גדולה. מקומו של לרוי סאנה בהרכבה של מנצ׳סטר סיטי גוסס לאיטו לאחר שכל הכלים ההתקפיים של מנצ׳סטר סיטי הפיקו עד כה יותר שערים ובישולים מסאנה עצמו. ייתכן שאם סאנה היה נשאר בשאלקה, הוא היה עוזר מעט לקבוצת האם שלו להילחם בצמרת הטבלה ולא במרכזה, הפסד גדול לכל הנוגעים בדבר.
מקום שישי- פול פוגבה
אולי הוא צריך עוד קצת זמן להתרגל לקצב המשחק המהיר של הפריימר ליג ואולי המודל החדש של מנצ׳סטר יונייטד פשוט לא מתאים לו, מה שבטוח זה שלא ככה אמור להיראות השחקן היקר בעולם. במשחקיו הראשונים ביונייטד, פוגבה היה חסר אונים מול המגנים היריבים והתקשה למצוא את מקומו בקבוצה. אם ביובנטוס פוגבה היה שותף פעיל כמעט בכל התקפותיה של קבוצתו, בתחילת העונה הנוכחית ראינו את פוגבה מתקשה להידבק לקצב המהיר של המשחק, מה שהביא לאיבודי כדור רבים של הצרפתי ועבירות מיותרות.
פול פוגבה הוא השחקן שזוכה לקרדיט הגדול ביותר מז׳וזה מוריניו בסגל של האדומים, אך אפילו את התמורה הבסיסית של שחקן שמקבל את המושכות ממאמנו (שמקומו על הקווים באולד טראפורד לא יציב בלשון המעטה) פוגבה כמעט ולא מספק- במהלך 21 משחקיו בקדנציה הנוכחית במדים האדומים, כבש פוגבה 4 שערים ובישל שניים בלבד. בתקופה הזו של העונה לפני שנה בדיוק, פוגבה כבש 5 שערים ובישל 6. אך לא שער או שניים הם מה שמפריעים לאוהדי היונייטד אלא ההופעה של מי שלפני עונה היה המנוע של הביאנקונרי וכעת נחשב לשחקן הכי פחות משכנע בתיאטרון החלומות.
מקום חמישי- ג׳ון סטונס
מנער הפלא שאכזב במנצ׳סטר סיטי אל נער הפלא שעד כה נראה כמו השקעה נכונה לימים שאחרי וינסנט קומפאני. הבלם האנגלי בן ה22 שהגיע מאברטון מציג בגרות יוצאת דופן באחת הקבוצות הטובות בעולם. העבודה שסטונס ראה כרטיס צהוב אחד בלבד ב21 משחקיו במנצ׳סטר סיטי, נזקפת לזכות התקולים הנקיים שלו. בעיני רבים, סטונס נחשב לשחקן ההגנה היעיל בקבוצה מפני שהוא מהיר, חד וחזק יותר מחבריו המבוגרים לקו ההגנה (למעט אוטמנדי בן ה28, כל שחקני ההגנה של התכולים נמצאים בעשור השלישי לחייהם). סטונס שווה כל פאונד אך עדיין דרושה עבודה רבה, בעיקר ברמת האקטיביות שלו על המגרש.
מקום רביעי- גרניט ג׳אקה
הרכש הראשון של ארסנל בחלון ההעברות האחרון כבר מתחיל לפרוע שטרות. השווייצרי הבינלאומי אף פעם לא היה איש של מספרים והוא נחשב ל"רוצח השקט" על המגרש (סטייל בוסקטס ואלונסו). ג׳אקה תפס פיקוד על ארגון הקישור של התותחנים והתמורה שלו בא לידי ביטוי בעיקר בהנעת הכדור במרכז המגרש וניהול ההגנה. לקבוצה עם כלים התקפיים רבים בדמויותיהם של אלכסיס סאנצ׳ס, מסוט אוזיל, תיאו וולקוט ואחרים, אין צורך בשחקן נוסף שישנה את תפקידו כדי לעזור בכיבוש השערים. ג׳אקה נוטה להישאר מאחור יחד עם קוקלין או רמזי ומחכה לנטרל את ההתקפה הנגדית. ג׳אקה הצליח לבסס את מקומו בתור האופציה הראשונה של ונגר בעמדת הקשר המרכזי, והמאמן הצרפתי מקבל מהשווייצרי תגמול מלא.
מקום שלישי- שקורדאן מוסטאפי
כמו ג׳אקה, גם הרכש הבולט השני של ארסנל מבסס את מקומו בקבוצה. הבלם הגרמני-אלבני ממשיך את תקופת השיא שלו בקריירה גם במדי התותחנים. לאחר שפרץ בעונה הקודמת בשורות ולנסיה והנבחרת הלאומית של גרמניה, מוסטאפי כובש אט-אט גם את הפריימר ליג. יחד עם ביירין, הופכים השניים לדבר החם ביותר בחוליות ההגנה באנגליה, כאשר הספרדי מספק את המהירות ומוסטאפי את היציבות. מוסטאפי שהגיע בתור מחליף למרטסאקר הפצוע, משתלב בצורה טובה מאד עם הבלם הבכיר של הקבוצה, לורן קוסילני ונראה שבזמן הקרוב ונגר יעדיף את מוסטאפי על פני בן ארצו, מרטסאקר. מספר 20 באדום הראה משחק פיזי ויעיל מאד ב18 משחקיו בארסנל, שרווחת המון נחת גם מהרכש המוצלח הזה.
מקום שני- גונזאלו היגוואין
בניגוד לשחקן שעזב את יובנטוס, השחקן היקר בתולדות הליגה האיטלקית ממשיך עם יכולת הכיבוש המדהימה שהציג בעונה הקודמת. רבים הרימו גבה כאשר היגוואין הגיע לאימוני קדם העונה עם תשעה ק"ג נוספים והבדיחות לא איחרו לבוא. הארגנטיני מיהר להשתיק את המבקרים כאשר נכנס כמחליף למשחק מול פיורנטינה והיה במקום הנכון כדי לכבוש את השער שיכריע את המשחק. עד כתיבת שורות אלו, כבש היגוואין 11 שערים נוספים, כולל שער ניצחון במשחק מול האקסית, נאפולי שאיבדה לזמן רב את ארקדיוש מיליק, מחליפו של היגוואין ועוד צמד לרשתו של ג'ו הארט בדרבי של טורינו. כרגע, נחשב היגוואין לאחד החלוצים החמים באיטליה, אך עליו להעלות הילוך נוסף כדי להיחשב לטוב ביותר ולהטיס את יובנטוס לגבהים חדשים הן בסרייה א' והן בשלבי הנוק-אאוט של ליגת האלופות.
מקום ראשון- סאדיו מאנה
בואו נשים את הדברים על השולחן, כשחלוץ עם כל כך הרבה ניסיון מגיע במחיר מוגזם לקבוצה גדולה, חובת ההוכחה היא עליו. מה שאף אחד לא ציפה זה ש"עוד שחקן" שליברפול קונה מסאות'המפתון, ינהיג את המרסיסייד לעונה חלומית. מאנה מדגים לשאר החלוצים באנגליה איך עושים את זה נכון- הוא יכול לשחק בכל עמדה בחלק הקדמי, פורץ מימין ומשמאל, מלהטט בכדור גם אם הרחבה עמוסה ובועט בצורה חדה וקטלנית. עד כה רשומים על מאנה שבעה שערים ובישולים ב17 משחקיו בקבוצה והוא הראשון בטבלת השערים והבישולים בקבוצתו. קלופ זוכה לעונת שיא מצד רבים מחניכיו כמו דיבוק אוריגי, אדם ללאנה, רוברטו פירמינו ופליפה קוטניו, אך מי שמניע את כל החבורה הצעירה והמוכשרת הזו הוא הגאון הסנגלי.
מה עם נגולו קאנטה של צ'לסי? הפך אותם לקבוצה הטובה באנגליה