הצטרפו אלינו

ענפים נוספים

האם זו שירת הברבור של נובאק דג'וקוביץ'?

כשהתחלתי לכתוב, חשבתי איך אני מוציא את הטניסאי הסרבי, עם הכישרון הגדול והאופי השטותי הגדול עוד יותר, כאחד שרק צריך להוריד חלודה. אך ככל שהתעמקתי יותר היה נראה שזה יותר מזה.

נולה לא ירצה לזכור את התקופה האחרונה, לאחר שהפסיד בתחילת השבוע למדורג 109 בעולם, היפני טארו דניאל בסיבוב השני בטורניר המאסטרס – האינדיאן וולס שבקליפורניה, טורניר בו זכה 5 פעמים, מתוכן שלוש שנים רצוף בין 2014 ל-2016. האם זו תחילת הסוף של הקריירה של דג'וקוביץ'?

כבר לא ילד

דגו'קוביץ', שהידרדר לדירוג 13 בעולם, חוגג עוד חודשיים את היותו בן 31 ו-15 שנים לתחילת הקריירה הבוגרת שלו. הסרבי עשה את הפריצה הגדולה לפני 11 שנים וזכה ב-12 תארי גראנד סלאם וכ-110 מיליון דולר בקריירה. השיא של שחקן טניס מגיע בשנות העשרים המוקדמות ונולה? הוא רחוק ממנו.

פציעות

את החודשים האחרונים של שנת 2017 דיוקו פספס בגלל פציעה במרפק יד ימין, פציעה שבגלל פרש בשלב רבע הגמר מטורניר ווימבלדון ולא חזר לשחק עד לתחילת עונת 2018 באליפות אוסטרליה הפתוחה אשר גם שם נראה פצוע והפסיד למדורג 58 בעולם, הדרום קוריאני בן ה-21, יון צ'ונג. לאחר ההדחה נולה עבר ניתוח במרפק מה שגרם לעוד חודשיים של היעדרות עד לטורניר המאסטרס.

יותר מהיר

המשחק עצמו נהיה יותר מהיר עם חבטת הטופ ספין – חבטה אשר מסובבת את פרק כף היד אשר יוצרת עוד עומס. "הגוף האנושי לא נועד לשחק טניס. הוא נועד לרוץ מהר מאוד בקו ישר, לא לרוץ מצד לצד במשך שלוש שעות, לדרוך על משטח קשיח ולהסתובב על ציר ושוב לצאת לדרך במהירות", פוסק ג'ז גרין, מומחה כושר. בראיון ל-Tennis.com הוא הסביר: "הגידים חוטפים כהוגן וכך גם הכתף ופרק כף היד, שצריכים להתמודד עם הגשה במהירות 200 קמ"ש וחבטה בכדור כשהם מסובבים את פרק כף היד כדי לייצר טופ ספין".

יותר מדי טורנירים

אחד "המאבקים" התקשורתיים שמנהלים היום השחקנים הוא ריבוי הטורנירים בסבב. זה הרי אינו מאבק אמיתי כי אף אחד מן המנהלים בסבב לא יוותר על טורניר מסוים, הרי הוא מכניס כסף. לכן השחקנים עושים חישוב מסלול מחדש ומוותרים על טורנירים רבים. "יש יותר מדי תחרויות", אמר אשתקד ד"ר ריצ'רד ברגר, שניתח את דל פוטרו ולורה רובסון, ל"טלגרף", "יש מעט מדי זמן מנוחה, וזה לא מספיק כדי להחלים בגלל האינטנסיביות של המשחקים".

רוג'ר פדרר

אם כל הסיבות למעלה אינן מספיקות, ישנה סיבה נוספת – הספורטאי של כל הזמנים (על דעת רבים) ו"אלוהים" של ענף הטניס עדיין בסבב, הוא בן 36 ונראה חד מתמיד בזכות שינוי טקטי שאומר "תקוף וסיים את הנקודה יותר מהר". למרות שפדרר אמור להוות השראה להרבה מן השחקנים בסבב הוא גם מוציא מהם את החשק בזכות העובדה שהוא שומר על כושר נפלא.

לסיכומו של עניין, דגו'קוביץ' שכבר סבל עוד לפני הפציעות מדעיכה והחל לשחק טניס יותר שמרני, כעת גם פצוע והשינויים בסבב אינם עוזרים. יכול להיות שהוא רק צריך זמן להוריד את החלודה, אך ככל שהזמן עובר ישנם טניסאים שמגיעים לשיא ושחקנים צעירים עם המון מוטיבציה להוכיח עושים את צעדיהם הראשונים בסבב.

ירושלמי, בן 28, חי ונושם ספורט.

Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisement

חם באתר

טבלת ליגת העל פלייאוף עליון

טבלת ליגת העל פלייאוף תחתון

מיקוםקבוצהמשנצ׳נק
122933
222727
322313
422210

עוד ב ענפים נוספים

escort - ultrabetegir.com - goldenbahisx.com -
bahsegelegirx.com