שחר פאר נולדה ב-1 במאי 1987 בירושלים. פאר החלה להתאמן בגיל 6 וחצי, ובגיל 14 קטפה פרס של ספורטאית מצטיינת (גם בשירותה הצבאי הייתה על תקן ספורטאית מצטיינת). היא זכתה באליפות אוסטרליה הפתוחה לנערות ב-2004, והגיעה עד למקום ה-11 בדירוג העולמי, יותר מכל טניסאי או טניסאית אחר/ת מישראל. שחר עשתה קריירה מרשימה – פאר העפילה לשלב רבע הגמר ליחידות בשני טורנירי גראנד סלאם, באליפות אוסטרליה הפתוחה (2007) ובאליפות ארצות הברית הפתוחה (2007) הישראלית היחידה שעשתה זאת (והשלישית בסך הכל אחרי גליקשטיין ומנסדורף), וכן הישראלית היחידה שהעפילה לגמר הזוגות לנשים ביחד עם ויקטוריה אזרנקה מבלארוס בטורניר גראנד סלאם, באליפות אוסטרליה הפתוחה (2008).
"אני רוצה להגיע ליותר, אני רוצה להגיע לטופ העולמי ואני לאתן לאף משוכה לעצור אותי". שחר פאר
פאר זכתה 8 פעמים באליפות ישראל לנשים בשנים: 2001 כבר כשהייתה בת 14 (!), 2003, 2006 – 2010 ו-2012. במהלך הקריירה שלה היא הרוויחה למעלה מ-5 מיליון דולר מפרסים על משחקים בהם שיחקה, סכום מדהים עבור ספורטאי ישראלי בכלל, וטניסאי בפרט. פאר שיחקה בנבחרת ישראל משנת 2002 ועד שנת 2016, תמיד נתנה עבור הדגל את כולה והייתה שותפה בכירה להישג השיא של הנבחרת בשנת 2007, העפלה לבית העליון של גביע הפדרציה, שבו משחקות שמונה נבחרות הנשים בעלות ההישגים הטובים ביותר בעולם.
היה גם מקרה חשוב נוסף בקריירה של שחר, שלא באמת קשור לספורט. פאר הייתה אמורה להשתתף בסוף פברואר בטורניר דובאי, אך ברגע האחרון, לאחר שכבר נכללה בהגרלה שפורסמה יומיים קודם לפתיחת הטורניר, היא לא קיבלה אשרת כניסה למדינה המארחת. הנהלת סבב ה-WTA גיבתה את פאר והביעה כעס ואכזבה על הצעד הלא-ספורטיבי שנקטו המארחים, הטורניר לא בוטל אך נשקלים הצעדים לגבי ההמשך שלו בעתיד. הנושא עורר הד ציבורי עולמי, שגרר החלטה של ערוץ הטניס האמריקני שלא לשדר את הטורניר, החלטה של העיתון וול סטריט ז'ורנל שלא לשמש ספונסר בתחרות, כמו גם את פרישתו מהטורניר של זוכה 2008 בדובאי, הטניסאי אנדי רודיק. בעקבות הלחץ הציבורי בעולם, אישרו המארחים את כניסתו של טניסאי ישראלי אחר לטורניר, אנדי רם, וכן נקנסו על ידי ה-WTA ב-300 אלף דולר, מתוכם 44 אלף לפאר כפיצוי.
"לא בחרתי להיוולד ישראלית או יהודיה, לכן הנושא (פרשת דובאי) מאוד חשוב בעבורי אם אני יכולה לעזור ליהודים ולערבים להתקרב ולהבין אחד את השני". שחר פאר, 2009
שחר פאר הייתה שם דבר בטניס העולמי. במספר מקרים היא ניצחה טניסאיות המדורגות בין עשר הראשונות בעולם, ואף אחת לא יצאה מולה מהמגרש בלי פייט. פאר ידעה עליות ומורדות, אך שלל הישגיה, שכוללים גם הגעה לעוד 5 רבעי גמר גראנד סלאם לזוגות וכמובן 10 תארי יחידות הפכו אותה לשם דבר. היא הגבירה את המודעות לטניס בכל הזדמנות שהייתה לה, דרך ערוצי המדיה והתקשורת, והייתה אף שגרירת המדינה ב-2009 בתקרית בדובאי, תקרית שהוציאה טוב לא רק את שמה שלה אלא גם את שמה של מדינת ישראל. היא מעולם לא פחדה להילחם, אם ידעה שהדבר דורש זאת, ותמיד הייתה מוכנה לעשות מה שצריך כדי לנצח. אין ספק כי בעתיד תעשה זאת בדרכה שלה עבור הספורט הישראלי גם מחוץ למגרשים.
שחר פאר היא אחת הספורטאיות הישראליות הגדולות בכל הזמנים. לכן רבים הצטערו לשמוע על פרישתה ב-28 בפברואר, ביום שלישי שעבר, בגיל 29 בלבד ולאחר שנה של חוסר פעילות. פאר הייתה שחקנית בתור הזהב של הטניס הישראלי, שהולך ונעלם. נקווה ששחקני העתיד, שגדלו והתחנכו על ברכיה של פאר, ימשיכו את דרכה בעתיד לבוא. את ההשראה היא כבר סיפקה להם, ללא כל ספק. כל טניסאי ישראלי יהיה מאושר להגיע להישגיה של הטניסאית הישראלית המצליחה ביותר בכל הזמנים.