עוד עונת בונדסליגה מטורפת הסתיימה לה ביום ראשון האחרון. באיירן היא האלופה בפעם החמישית ברציפות, הופנהיים (מוקדמות) ולייפציג עלו לליגת האלופות בפעם הראשונה בהיסטוריה, אינגולשטד (שבה משחק אלמוג כהן) ודארמשטד ירדו לליגה השנייה לאחר שנתיים והמבורג ברחה בשנייה האחרונה מפלייאוף ירידה, שאליו הלכה וולפסבורג. בנוסף, בצורת של 25 שנה ללא אירופה הסתיימו השנה עבור קלן כאשר היא סיימה במקום החמישי. אז הגיע הזמן לסכם את נבחרי העונה – מי הוא שחקן העונה, מאמן העונה, אכזבת העונה, משחק העונה וכל השאר.
נבחרי העונה:
שחקן העונה – אריין רובן
בגיל 33, אריין רובן נולד מחדש. כבר קראו לו סוס מת, כבר הביאו לבאיירן תחליפים צעירים, רעננים ומבטיחים שהיו אמורים להחליף אותו, אבל האיש ורגלו השמאלית האימתנית שלטו בליגה ללא עוררין. כל הפציעות שהוא עבר וכל הביקורות שנשלכו לקראתו, הושלכו לפח. רובן שרף את הדשא בכל משחק, איים על כל שחקן הגנה ואם יש משהו שניתן להיאמר לזכותו של אנצ'לוטי העונה, זה ההיוולדות מחדש של שחקן הכנף הנפלא שלו. 13 שערים, 9 בישולים ואין-ספור מצבים התקפיים מסוכנים שבהם ההולנדי המעופף השתתף או שאותם הוא יצר. אין יותר יפה מסיפור טרגי שמסתיים ב-"הפי אנדינג", וזה בדיוק מה שמאפיין את רובן בשנים האחרונות.
שוער העונה – מנואל נוייר
הוא שייך לקהילת השוערים הטובים ביותר בעולם. הוא אלוף עולם, זוכה אינספור אליפויות בונדסליגה ומראה יציבות לאורך השנים. מנואל נוייר זוכה בתואר שוער העונה בגלל קור הרוח שלו, בגלל היכולת שלו לספק את ההצלה היחידה במשחק ששומרת את באיירן עם רשת נקייה, שמאפיינת כל כך את השוערים הגדולים ביותר. כן, ההגנה של באיירן מינכן היא הטובה בגרמניה והיא לא מאפשרת להרבה כדורים לעוף לעבר שערו של הגרמני, אבל את אלו שכן מצליחים למצוא את דרכם הוא יודע למנוע מהם מלחדור לרשת בצורה הטובה ביותר. הוא לא ספג ב-14 משחקים שונים, וספג רק 13 (1.08 שערים למשחק שבהן הוא ספג) שערים ב-2340 הדקות (26 משחקים) שבהן הוא שיחק, הרי הוא נפצע לקראת סיום העונה. מזל טוב נוייר, למרות עונה מעט מגומגמת, של קבוצתך, תוכל להנות מהעובדה שכרגע, אין עוד אחד כמוך בגרמניה.
מאמן העונה והקבוצה המשתפרת של העונה – יוליאן נגלסמן, הופנהיים
אם יש קטגוריות שבהן אין שום היסוס לגבי מי אמורות לזכות בתואר, אלו קטגוריות המאמן המצליח של העונה והקבוצה המשתפרת של העונה. יוליאן נגלסמן הצטרף להופנהיים בעונה שעברה, ונרשם כמאמן הקבוע הצעיר בהיסטוריה של המפעל הגרמני. הופנהיים אז הייתה קבוצת תחתית סבירה בלי שום עבר גדול בפסגת טבלת הבונדסליגה. היא סיימה את עונת 16\2015 במקום ה-15 כשהיא רחוקה רק 2 נקודות מירידה לליגה השנייה. העונה, "הילד" בן ה-29 הוביל את קבוצתו למקום הרביעי בליגה, לראשונה אי-פעם בהיסטוריה של המועדון שהוא הולך למוקדמות ליגת האלופות. הופנהיים הייתה גם הקבוצה האחרונה מבין כל הקבוצות בחמשת בליגות הראשונות שהפסידה משחק ליגה! זה לקח לה 18 מחזורים כדי לרשום את הפסד הליגה הראשון שלה לעונת 17\2016. בכל העונה היא הפסידה רק 4 משחקים (רק באיירן הפסידה פחות – 2 משחקים), ואם לא לייפציג, זו הייתה הקבוצה המפתיעה של העונה. ועל כל הקונצרט הזה מנצח נגלסמן. גודל פה מאמן ענק וקבוצה גדולה שיכול לעשות צרות צרורות לכל מי שתפגוש אותה במפעל האירופי היוקרתי.
משחק העונה – באיירן נגד לייפציג (4:5)
ביום האישה הבינלאומי, ב-8.3, פגשה ברצלונה את פריז סן-ז'רמן לגומלין שמינית גמר ליגת האלופות, לאחר שהקטאלונים קיבלו רביעייה במשחק הראשון. עם המון עזרה מהשופטים והרבה החטאות של קבאני ודי-מריה, ברסה הבקיעה 3 שערים ב-7 דקות, הפכה את התוצאה ועלתה לרבע הגמר עם שער ניצחון בדקה ה-95. אז מה שקרה ב-13.5 ייזכר לדורות בכדורגל הגרמני בדיוק באותה המידה. במה שחייב להיקרא, ללא כל ספק, כמשחק העונה באירופה, באיירן מינכן עשתה את המהפך הגדול של העונה, אפילו גדול מזה של הקטאלונים (בגלל הטוהר של הניצחון, למרות הפנדל המפוקפק שנשרק בתחילת המשחק לטובת הבווארים). המשחק היה ללא שום השפעה, הרי באיירן הבטיחה את האליפות ולייפציג את המקום השני, אבל הקרב הגדול בין שתי הקבוצות הטובות באירופה הניב דרמה יחידה מסוגה.
תגליות העונה – אמיל פורסברג וטימו ורנר
לא יכולתי לבחור במישהו אחד בלבד. הצמד המדהים הזה, שהגיל הממוצע שלו הוא 23 (פורסברג 25, ורנר 21) בלבד, היה ה-"מאחרז את ורדי" של גרמניה. לייפציג, כמו לסטר, עלתה לליגה הראשונה והייתה (במקרה הפרטי של לייפציג, רק כמעט) מעל כולם. טימו ורנר, בתפקיד ג'יימי ורדי, כבש 21 שערים וסיים במקום הרביעי בטבלת כובשי השערים בגרמניה, כאשר אמיל פורסברג סיים כמלך הבישולים עם 19 כאלו (פשוט מדהים), כשבמקום השני בקטגוריה זו נמצאים תומאס מולר ועוסמאן דמבלה "רק" עם 12 – פער של 7. השניים, כמובן בצוותא עם קייטה, זאביצר וכל השחקנים המדהימים הללו, רכבו כל העונה על ענן רך לעבר המקום השני בעונת הבונדסליגה הראשונה בהיסטוריית המועדון ולהעפלה לליגת האלופות.
שער העונה – מרסל ריסה (גלאדבך נגד קלן – המחזור ה11)
גלאדבך נגד קלן, המחזור ה-11, מרסל ריסה בעט מ-35 מטרים בכדור חופשי שהלך לחיבורים הרחוקים של השער. בעיטה כזו חדה ועוצמתית בילבלה את השוער וקבעה שקלן תנצח 2:1. שער ניצחון, שער מ-35 מטרים, ועוד איזה שער. מזל טוב מרסל ריסה, תואר שער העונה מגיע לך!
אכזבת העונה – וולפסבורג
בעונת 15\2014, וולפסבורג רשמה הישג מרשים כאשר סיימה את העונה במקום השני, שהקנה לה את המקום האוטומטי בליגת האלופות. בעונה הבאה היא הגיעה לרבע הגמר (הישג שיא של המועדון הגרמני), כבר ניצחה את אלופת אירופה הנוכחית ריאל מדריד 2:0, אבל הפסידה 3:0 בגולמין ועפה. את העונה ההיא היא סיימה במקום השמיני, שמונע מהמועדון הירוק מלהשתתף במפעל אירופי בעונה הבאה. עונת 17\2016 הגיעה, כאשר הקבוצה מכרה את שורלה לדורטמונד ובאמצע העונה את דראקסלר המאוכזב לפ.ס.ז' ונשארה בלי כלים ובלי רוח חיים. הקבוצה בעונה קודם ניצחה את ריאל בתוצאה 2:0 ברבע גמר ליגת האלופות, כעת סיימה את העונה במקום ה-16, ובעוד מספר ימים תפגוש את בראונשוויג מהליגה השנייה למשחק הראשון מבין שניים שיקבעו אם וולפסבורג תישאר בבונדסליגה הראשונה או שבראונשוויג תיקח את מקומה.