חמש שנים אחרי האולימפיאדה, האצטדיון האולימפי בלונדון מארח את האירוע המרכזי של השנה באתלטיקה העולמית, אליפות העולם באתלטיקה 2017. האתלטים הבכירים מכל רחבי העולם מתכנסים בכדי להשיג את התואר היוקרתי "אלופי העולם".
עוד לפני שהוזנק המקצה הראשון נרשם הישג, לראשונה בהיסטוריה כל הכרטיסים לאירועי הערב הראשון נמכרו. כשמבינים שמדובר בערב שמתקיים בו גמר אחד בלבד וכל יתר האירועים הם אירועי מוקדמות, מדובר בנתון יוצא דופן.
הערב נפתח עם מוקדמות ה-100 מטרים לגברים. 28 אצנים שלא קבעו את הקריטריון לאליפות התמודדו על 14 כרטיסים לסיבוב הראשון. יאן וולקו הסלובקי היה המהיר מכולם עם שיא לאומי של 10.15 שניות, אבל רוב האצנים קבעו תוצאות חלשות שלא אמורות לאיים על הצמרת העולמית. כל אחד מ-14 העולים זכה לחשיפה, ולפעמים לא צריך יותר מזה.
בהמשך הערב עלו האצנים אל הסיבוב הראשון, כשבמוקד עמד האלוף הבלתי מעורער, יוסיין בולט. בולט זינק במקצה האחרון וניצח אותו עם זמן של 10.07 שניות בדרך אל חצי הגמר. לצד בולט, היו עוד כמה אצנים שניסו לא למעוד בשלב הזה. מי שקבע את הזמן המהיר ביותר היה ג'וליאן פורט מג'מייקה עם 9.99 שניות ובנוסף כל הפייבוריטים הבטיחו את מקומם, ביניהם ג'סטין גאטלין מארה"ב, צ'יז'ינדו אוז'ה וג'יימס דסאולו הבריטיים ויואן בלייק מג'מייקה, שהיה אלוף העולם ב-2011.
אירוע הגמר היחיד בערב הראשון היה בריצה ל-10000 מטרים לגברים. הפייבוריט של כולם היה מו פראח המקומי, מי שזכה בפעמיים בזהב האולימפי ורצה לזכות הערב בתואר אלוף העולם בפעם השלישית. פראח עשה זאת כשהוא קובע את תוצאת השנה בעולם עם 26:49.51 דקות והופך לאתלט השלישי שרושם רצף של שלוש אליפויות עולם במקצה הזה אחרי היילה גברסלאסי וקנניסה בקלה האגדיים מאתיופיה. מדליית הכסף הלכה לג'ושוע צ'פטגיי מאוגנדה, שקבע שיא אישי של 26:49.94 דקות, ומדליית הארד הלכה לפול טאנוי הקנייתי, שזוכה בפעם השלישית במדליית הארד באליפות העולם עם 26:50.60 דקות.
כמיטב המסורת, מוקדמות הריצות הבינוניות והארוכות הן טקטיות והמטרה היא לסיים במקומות הגבוהים בדרך אל הגמר. במוקדמות ה-1500 מטרים לנשים, מי שקבעה את הזמן המהיר ביותר הייתה אלופת העולם, גנזבה דיבאבה מאתיופיה, שקבעה 4:02.67 דקות. באופן כללי לא נרשמו הפתעות, כשאת שני המקצים הנוספים מנצחות סיפאן חסן מהולנד ופיית' קיפייגון הקנייתית ושתיהן מבטיחות את מקומן בחצי הגמר. מי שעוד הבטיחה את מקומה בשלב הבא היא מדליסטית הארד מריו, ג'ניפר סימפסון מארה"ב.
במוקדמות הקפיצה לרוחק לגברים נדרשו הקופצים לעבור מרחק של 8.05 מטרים כדי להבטיח את מקומם בגמר. שמונה עשו זאת, ביניהם מחזיק תוצאת השנה בעולם, לובו מאניוגה מדרום אפריקה, ומי שקבע את התוצאה הטובה ביותר במוקדמות היה הצ'כי ראדק יושקה עם 8.24 מטרים. את העולים לגמר השלימו ארבעת הקופצים הבאים בתור, ביניהם סגן אלוף העולם, פבריס לאפייר מאוסטרליה, שסיים במקום ה-12 עם 7.91 מטרים. האכזבה הגדולה ביותר הגיעה מכיוונו של האלוף האולימפי, ג'ף הנדרסון מארה"ב, שקבע תוצאה של 7.84 מטרים ופספס את ההעפלה לגמר בשבעה סנטימטרים.
בקפיצה במוט לנשים נדרשו הקופצות להשיג גובה של 5.60 מטרים כדי להבטיח את מקומן אוטומטית בגמר, אבל רק אחת הצליחה לצלוח את הגובה הזו, אקטריני סטפנידי מיוון. בין הקופצות הבולטות שעלו לגמר ניתן לציין את ליסה ריזיך מגרמניה, סנדי מוריס מארה"ב, יאריסליי סילבה מקובה ואליזה מקארתני מניו זילנד. ג'ני שור האמריקאית בת ה-35, מי שמחזיקה בתוצאה השנייה בטיבה אי פעם, לא הציגה יכולת טובה, כשהיא לא קובעת תוצאה ומודחת במוקדמות.
במוקדמות זריקת הדיסקוס לגברים כמעט ולא נרשמו הפתעות. דניאל סטוהל משבדיה קבע את התוצאה הטובה ביותר עם 67.64 מטרים. האלוף האולימפי מ-2012, רוברט הארטינג הגרמני, הצליח להעפיל לגמר יחד עם אלוף העולם מ-2015, פיוטר מלאכובסקי הפולני. פולני נוסף שהצליח להעפיל היה מדליסט הארד מ-2015, רוברט אורבאנק. אחד השמות המפתיעים בגמר הוא טראבס סמיקל מג'מייקה, שקבע 63.23 מטרים, שעלה בזכות שני סנטימטרים יותר מהמקום ה-13, ומבטיח היסטוריה עם צמד ג'מייקני בגמר, לצידו של פדריק דאקרס. עם זאת, כמה שמות גדולים נותרו בחוץ כמו סגן אלוף העולם, פיליפ מילאנוב מבלגיה, ומדליסט הכסף מלונדון, אחסן חדאדי מאיראן.
Ccccc