לכל מי שעוקב אחרי כדורגל הנשים, השם קורין דיאקר בוודאי מוכר. שחקנית ההגנה לשעבר שהפכה למאמנת הנבחרת הלאומית ב-2017 היא דמות מאוד מוכרת בנוף כדרוגל הנשים האירופאי ונחשבת שכוכבת-על ברחבי צרפת. אבל לא הכל זוהר ונוצץ בארץ הבאגט והקרואסון. כמה שנבחרת צרפת מפוצצת כשרונות, ככה כל התערובת הזו נפיצה ומתפוצצת, בעיקר כשדיאקר מעורבת בעניינים.
מאז ומתמיד רצה שמועה שקורין דיאקר לא מסמפטת את הקבוצות הגדולות בצרפת. בתור אחת שכל הקריירה שלה הייתה בסואיו הקטנה (היכן שמשחקת כעת עדן אביטל), נראה שאור הזרקורים שבו נמצאות ליון ופ.ס.ז' פחות עובר חלק בגרונה של מאמנת הנבחרת הלאומית.
כאמור דיאקר לקחה את המושכות אחרי יורו 2017, היכן שמחזיקת גביע "She Believes" של אותה שנה קרסה ברבע הגמר מול האנגליות החזקות, במטרה לאיזושהי גאולה במונדיאל 2019 הביתי. הכביסה המלוכלת הראשונה התחילה לצאת החוצה די מהר, דיאקר שללה מוונדי רנאר את סרט הקפטנית והעבירה אותו לאמאנדין הנרי ללא שום הסבר לתקשורת. אירוע נוסף בין השתיים התרחש כשנה לאחר שלילת סרט הקפטן כשדיאקר התעלמה מניסיון של רנאר ללחוץ לה את הידמול אולם מלא באנשי תקשורת בעיצומה של מסע"ת. "ציפיתי ליותר אינטימיות וכבוד מרנאר, התקרבתי אליה לנשיקה בלחי (מנהג שמור לחברות עמוקה או קרבת משפחה) ואז ראיתי שהיא רק מושיטה יד לעברי כאילו אני מישהי זרה לגמרי, זה לא מכבד". לאחר שנתיים רנאר התייחסה למקרה בספר שלה כשכתבה "היא אמרה לי שאני לא מציגה אותה רמה בליון ובנבחרת ושזאת הסיבה שאני לא יכולה להיות קפטנית, שהנבחרת זה שולי עבורי ואני מתאמצת רק עבור ליון. זה כאב לשמוע את זה אבל נשכתי שפתיים, כולם יודעים מה תרמתי לנבחרת". היציאה לאור של הספר והשורות הנ"ל העמיקו את הקרע בין השתיים כשדיאקר דורשת מנשיא ההתאחדות הצרפתית נואל לה גראה להעניש את רנאר משמעתית, מה שבפועל לא קרה וגרם לזעם אצל המאמנת שהשמיטה את רנאר מרשימת המוזמנות לשלושת המשחקים הבאים.
גם שנת 2019 לא עברה בלי רגעים מעוררי מחלוקת בין דיאקר וכוכבות הסגל. כאמור, המטרה במינויה של דיאקר הייתה הצלחה במונדיאל הביתי בקיץ של אותה שנה, בפועל, הצרפתיות הודחו שוב ברבע הגמר (הפעם על ידי ארה"ב) ואז הגבות הראשונות הורמו כבר בתחילת הטורניר כשפורסם הסגל הסופי של "הכחולות" למונדיאל. חיירה המראווי ומארי-אנטואנט קאטוטו מצאו את עצמן בחוץ ללא שום סיבה הגיונית כשהמראווי משחקית חלק אינטגרלי במכונה המשומנת ששמה ליון וזוכה בשני טרבלים רצופים ב-2016 ו-2017 וקאטוטו מסיימת כמלכת השערים של הליגה הצרפתית בעונה שבדיוק הגיעה לסיומה. מספר ימים לאחר ההדחה דיאקר התראיינה בנוגע להפסד מול ארה"ב והפילה את האשמה על אגדת ליון ונבחרת צרפת אאוז'ני לה-סומה. מייגן ראפינו בתגובה יצאה להגנת הכדורגלנית ואמרה שהיה לנבחרת ארה"ב קל יותר לשחק כי המאמנת היריבה (דיאקר) לא העמידה את הקבוצה נכון. גם בליון יצאו להגנת לה-סומה ולאחר זמן מה, דיאקר לקחה אחראיות ותנצלה בפני החלוצה, לא לפני שרמזה ש-"גם ביקורת צריך לדעת לקבל, אבל אולי הייתי קשוחה מדי בבחירת המילים שלי".
שנה לאחר מכן היה פיצוץ נוסף בין דיאקר לאחת השחקניות, הפעם גאאטאן ת'יניי שכל "הפשע" שלה הסתכם בזה שביקשה מדיאקר להשתמש במשאבי האנליטיקה של נבחרת הגברים כדי לשפר את ההכנה של הנשים לקראת המשחקים שלהן. דיאקר ביקרה את ת'יניי בפומבי ואמרה שעם הגיל הרמה שלה כבר ירדה והשאירה את החלוצה הותיקה מחוץ לסגל ל-"טורנואה דה פראנס", טורניר ידידות שנערך בצרפת שניה לפני שהקורונה עצרה את כל הספורט בעולם. ככל שהזמן עבר, שחקניות נוספות הפגינו חוסר שביעות רצון מדיאקר וצורת ההתנהלות שלה. במהלך ההסברים שלה לסיבת פרישתה מהנבחרת, השוערת שרה בוהאדי ציינה ש-"הסיבה העיקרית היא שאני לא מאמינה יותר שהנבחרת יכולה להצליח כשגברת דיאקר על הקווים, היחיסים בינינו עכורים ואין שום סיבה שאשקיע מאמץ לשווא" בוהאדי גם ציינה שרוב הסגל מחזק את דעה אבל חלק מפחדות לדבר. דיאקר ניסתה לשדר "עסקים כרגיל" ואף זימנה את בוהאדי למוקדמות המונדיאל אבל השוערת ענתה שזה "זימון פוליטי במטרה להראות שהיא לא מסוכסכת איתה" ודחתה אותו. באותם משחקי מוקדמות המונדיאל הגיעה התקרית הנוספת, דיאקר לפתע שללה את סרט הקפטנית מאמנדין הנרי, מהלך שהדהד חזק ברחבי צרפת תחת הכותרת "דיאקר מענישה את הנרי לשווא". עשרות כדורגניות, מאמני קבוצות נשים ופרשני כדורגל ביקרו בפומבי את ההחלטה של דיאקר אבל המאמנת המשיכה בשלה.
בינתיים חזית נוספת נגד דיאקר נפתחה מכיוון לא צפוי כששחקני קבוצת הגברים של קלרמון, בה דיאקר שימשה כעוזרת מאמן בין 2014 ל-2017, התחילו להתראיין ולנתח את אופיה של המאמנת. רובם טענו שהיא "קשוחה מעבר למה שנחוץ, רודנית, חולת שליטה, ונקמנית ברמות הגבוהות ביותר". דיאקר איימה לתבוע את אותם שחקנים על פגיעה בשמה הטוב אבל מעולם לא עשתה זאת.
שוב כדי להעביר מסר של "עסקים כרגיל" היא זימנה את הנרי בחזרה לנבחרת והיה נראה שהכל נותר מאחור ובנות פתחו דף חדש עם המאמנת. רנאר גם שבה לסגל הנבחרת והכל היה נראה בסדר עד שהכל התהפך ב-24 השעות האחרונות. רק לפני פחות משבוע וונדי רנאר התברגה לטופ-10 של שיאניות ההופעות בנבחרת ועכשיו כבר נשמעו שוב לחשושים על פיצוץ עם דיאקר.
בשישי בצהריים רנאר לקחה החלטה ושחררה הודעה דרך הרשתות החברתיות שלה שמכריזה על פרישה מהנבחרת. "החיוך על הפנים אולי מסווה את זה, אבל הלב כואב. אינני יכולה להרשות לעצמי לתת למצב המנטלי שלי להיפגע בגלל משהו שאינני אשמה בו, אני נאלצת להודיע על פרישה מנבחרת צרפת". ההודעה של רנאר התפשטה כמו אש בשדה קוצים כשמארי-אנטואנט קאטוטו וקדידאטו דיאני הולכות בעקבות רנאר אליה התייחסו בתור "הקפטנית שלנו" בהודעות שלהן לתקשורת וגם הן הודיעו על פרישה. שלושת השחקניות קיבלו חיזוקים לעשרות כדורגלניות וזה נראה שגל הפרישה מהנבחרת לא הסתיים כאן ועוד מספר שחקניות צפויות למרוד בדיאקר ולהודיע על עזיבת הנבחרת, לפחות כל עוד היא נמצאת שם. מבחינת נשיא ההתאחדות (הזמני יש לציין אחרי ההתפטרות בבושת פנים של לה-גראה לפני חודש), נראה שטיפול במצב נבחרת הנשים לא נמצא בראש סדרי העדיפויות שלו והמצב בין דיאקר לשחקניות ימשיך להיות על סף הבלתי ניתן לגישור.
בהתאחדות הצרפתית פרסמו אתמול את התגובה: ״מעוניינים להזכיר כי אף אחת אינה מעל המוסד שנקרא נבחרת הנשים של צרפת בכדורגל״
בעוד 5 חודשים הנבחרת הצרפתית תשחק במונדיאל, היא הוגרלה לבית שכולל את ברזיל החזקה, ג'מייקה השאפטנית ופנמה הלא צפויה והכאוס שנוצר לא מבטיח שנראה את דיאקר על קווים או את הכוכבות שפרשו חזרה בסגל, מה שללא ספק יפגע בנבחרת הטריקולור שעל הנייר הייתה אמורה להגיע לפחות לשלב רבע הגמר. אם בזמן המהפכה הצרפתית הגדולה ב-1789 מארי-אנטואנט הייתה בצד הסופג, הפעם היא (קאטוטו) חלק מניסיון ההפיכה מול קורין דיאקר, כיצד הדרמה הזו תסתיים? ימים יגידו.