לאחר קיץ מסעיר במילאן שכלל לא מעט רכישות בהמון כסף סוגיה אחת הולכת ומתמשכת עוד מהתקופה שלפני העברת הבעלות והיא: מי אתה יונהונג לי? מאיפה הכסף? ומה יעלה בגורלה של מילאן עם כל ההלוואות שמקושרות למועדון?. אז נעשה קצת סדר בדברים.
הבעלים החדש של מילאן הוא אדם מסתורי, שממעט להצטלם ולהתראיין ואפילו לא הגיע למשרד עורכי הדין שבו נחתמה העברת הבעלות. הוא מוגדר בתור ברוקר או איש עסקים סיני, אבל אין הרבה מידע על הפעילויות שלו. ובכל זאת, יונגהונג לי נולד בסין בשנת 1969. יש לו מספר עסקים על שמו, אך גם על שמה של אשתו, ביניהם מכרות פוספט (מחזור שנתי של 108 מיליון יורו), נכסי נדל"ן וחברות אריזה. הונו של לי מוערך בכ-500 מיליון יורו (בהון, מניות ורכוש כולל). כמו כן, לי מחזיק ב-28% מהמניות (באופן לא ישיר) של 'New China Building', גורד שחקים בן 48 קומות בעיר גואנגז'ו. החלק שלו שווה כ-280 מיליון יורו.
לאוהדי מילאן יהיה קשה לשכוח את הסחבת בעניין העברת הבעלות החל מאוגוסט 2016 ועד לתום העסקה ב13 באפריל 2017 כשכולנו זוכרים את העיכובים בתשלומים, התשלום שעבר בחלקים ואפילו ההלוואה המפורסמת מקרן אליוט המוערכת בסכום של כ250 מיליון יורו שמשמעותה היא אם לא יוחזרו כספי הלוואה עם הריבית שלה במועד שנקבע (אוקטובר 2018) יונהונג לי למעשה מאבד את זכויות הניהול על המועדון שיעברו ישירות לקרן אליוט ע"פ ההסכם. בעקבות כל הסחבת וההלוואות עלו לא מעט חששות בנוגע לעתידה של מילאן ובצדק כי הרי אנו מכירים פרשייה דומה מאוד מהכדורגל המקומי שלנו שבו המועדון הגדול הפועל תל אביב מתקווה לעתיד טוב עם בעלים שאפתן שפותח את הכיס לכניסה לחובות ענק ופירוק שהסתיים בירידת ליגה.
כדי לנפק הסברים לתמונה העגומה שהתקבלה באותה תקופה הייתה סברה כי מאחורי לי יש גיבוי של מספר חברות ענק בסין שנותנות לו למעשה את הגב הכלכלי הרי אחרי הכל איך אדם שכל הונו מעורך ב500 מיליון יורו ביצע רכישה של המועדון בסכום המוערך בכ740 מיליון יורו?! את התשובה לשאלה הזו כנראה שלעולם לא נדע….
אז למרות כל התהיות והחששות נראה שיונהונג לי שבה את ליבם של הקהל המקומי (שנותן את אותותיו ברכישה מסיבית של מנויים, כרטיסים ומוצרים מהקאסה מילאן) יחד עם ההנהלה המאוד אהובה בקרב הרוסונרי שכוללת את מסימליאנו מיראבלי ומרקו פאסונה באמצעות מסע רכש מרשים למדי שבו נשפכו למעלה מ200 מיליון יורו אך באופן זהיר כלומר, לא כל הסכום בבת אחת. חלק מהשחקנים הגיעו בהשאלה עם חובת רכישה כלומר מעין ביצוע עסקה בתשלומים חלק עכשיו חלק אחר כך. בין אותם שחקנים ניתן למצוא את השמות פרנק קסייה שנראה עד כה כמו בינגו, ניקולה קאליניץ' החלוץ שנכון לעכשיו סגר את המראקטו ופאביו בוריני. את כל הקרדיט צריך להפנות לסילביו שכחלק ממכירת המועדון הכניס סעיף בו ההנהלה החדשה בהנהגתו של יונהונג לי תצטרך להשקיע כ-350 מיליון יורו ב-3 השנים הקרובות אז כ-200 כבר הושקעו.
היתרון המשמעותי בבעלים סיני בדמותו של יונהונג לי היא התכנית הכלכלית אותה הוא מוביל באסיה. התכנית הזו היא בעצם פיתוח המותג מילאן באסיה ונראה שמאז שלי קיבל את זכויות הניהול עוד לפני שבכלל הוציא את התכנית שלו לפועל מילאן מייצרת באזז אדיר באסיה ובייחוד בסין ומד הפופולריות שלה בסין רק הולך ועולה והשתתפותה בטורניר הידידות בסין מול אצטדיונים מלאים היה רק הסיפתח למה שהבעלים מתכנן. על פי עיתון הלה רפובליקה תכנית העל שכבר בהליכי הוצאה לפעול של לי היא הקמת עיר ספורט בסין בדמותה של מילאן לצורך ביסוס המותג כשהעיר הזו תכלול מחלקת נוער של מילאן בסין, פארק שעשועים, מלון, מוזיאון, משרדים, חנויות ומסעדות שכולן מייצגות את מילאן, אם וכאשר זה יצא לפועל ללא ספק מדובר בהכנסה משמעותית למועדון ומעבר לכך אולי אפילו פיתוח מושבה של שחקנים סינים במילאן(נכון שהליגה הסינית ונבחרת סין היא לא מי יודע כמה אבל לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שמוסר העבודה הסיני בשקלול עם גודל האוכלוסייה והעלייה המטורפת בהשקעה המקומית בסין בענף הכדורגל יכול לנפק לא מעט שחקנים כישורניים בקרוב ואם מילאן תהיה זו שתשים עליהם את היד ללא ספק מדובר ברווח נקי למועדון).
אז למה בכל זאת קיים חשש להפועל תל אביב 2 ומה ההבדל הבולט? בראיון של מרקו פאסונה המנכ"ל של מילאן לאחרונה לגרדיאן הוא נתן התייחסות ראשונה לכל סוגית ההלוואות והסחבת ברכישת המועדון כשהוא הודה בעצמו שהוא ומיראבלי חששו לגבי הכוונות האמיתיות של לי בנוגע למועדון ושלמעשה הם נאלצו בתקופה הזו לעבוד כמו רוחות רפאים למרות שהרכישה עדיין לא התבצעה במלואה ומעבר לכך הוא אף אמר" במקרה הכי גרוע, ואני אומר את זה כי הרבה אוהדים שאלו אותי מה יקרה, מילאן תעבור לאליוט באוקטובר 2018. זה התסריט הגרוע ביותר, אבל העתיד של מילאן ברור והיא תמשיך עם מיסטר לי ב-99%". מרגיע זה לא אבל לפחות הוא אמר שכעת כל תשומת הלב שלו של מיראבלי של האן לי(נציגו ועוזרו של יונהונג לי) מופנית אל עבר החזרת הלוואה. ההבדל הבולט בין מקרה הפועל תל אביב למילאן מעבר לסדר גודל בין המועדונים ופערי הכספים למילאן כמו שאמר פאסונה יש בעלים על "הולד" מה שנקרא כלומר אם לי לא מצליח להחזיר את הלוואה שנטל קרן אליוט נהיים לבעלי המועדון ככה שלהבדיל מהפועל מילאן לא נשארת ללא בעל בית, הבדל בולט נוסף הוא העבודה שמתחת לפני השטח של מיראבלי ופאסונה שהיא גיבוש תכנית כלכלית לטווח הארוך שתתקבל אצל UEFA כאשר היא כבר הגישה 2 תוכניות- האחת למקרה ומילאן לא תעמוד במטרות המקצועיות תפגע כלכלית ועלולה להכניס את יונהונג לי לבעיה והשנייה היא בהנחה שהכל בסדר מילאן מעפילה עונה הבאה לליגת האלופות ומסיימת יפה בליגה המקומית עם קמפיין מוצלח בליגה האירופית כלומר, שמכאן הכדור עובר בחלקו למונטלה וחניכיו שכדי לאפשר למילאן להמשיך במסלול הנכון היא צריכה להיזהר מרעידות אדמה לא צפויות כי עד כה הפרוייקט של מילאן בהחלט נראה על המסלול הנכון ואם הוא ימשיך ככה נוכל בשנים הקרובות להגיד, האימפריה חזרה!