בשקט בשקט, כמעט בלי שהבחנו, יואכים לב נמצא על הקווים של גרמניה כמעט 11 שנים והוא צפוי להישאר במשרה לפחות עוד 3 שנים אם לא יקרה משהו חריג. לב בילה גם שנתיים כעוזר מאמן של יורגן קלינסמן, וכמעט בכל השנים שלו בנבחרת הוא הגיע להישגים לא רעים. מקום שלישי במונדיאל 2006 כעוזר מאמן, הפסד בגמר יורו 2008, מקום שלישי במונדיאל 2010, חצי גמר יורו 2012, זכייה בתואר ראשון במונדיאל 2014 הזכור וחצי גמר ביורו 2016. אמנם זכייה בתואר יש לו רק אחת ובכל זאת נבחרת גרמניה תמיד נחשבה לאחת מהטובות ביותר בעולם תחתיו ואחרי מונדיאל 2014 האדיר, גרמניה מפוצצת בשחקנים מהטופ העולמי וגם בכישרונות צעירים רבים (לראיה סגל הנבחרת ביורו עד גיל 21, ואלה עוד הצעירים יותר), ובתוך כל אלה לב צריך לגבש סגל שגם יהיה מספיק טוב כדי לאיים וגם לזכות בתארים כמו גביע הקונפדרציות בו תפתח את משחקיה היום ב6 והמונדיאל בשנה הבאה, וגם יפתח צעירים שעתידים להוביל את הנבחרת בעוד כמה שנים, כמו שעשה כבר בעבר.
אז איך הוא עושה את זה?
לב נותן לצעירים לשחק במשחקי מוקדמות המונדיאל ובמשחקי ידידות, ככה הם צוברים ניסיון במדים הבין-לאומיים ובמשחקים גדולים מול נבחרות כמו אנגליה ואיטליה. לדוגמה, ג'ושוע קימיך. השחקן בן ה22 של באיירן מינכן עשה פריצה גדולה במדי הקבוצה וקיבל את השכר גם בנבחרת. הוא שיחק בארבעה משחקים ביורו (בעיקר בשלבי הנוקאאוט החשובים) והיום הוא באנקר בהרכב הנבחרת כאשר הוא משחק 14 משחקים ברציפות. לב מפתח את קימיך ומציב אותו בעמדות שונות כמו מגן ימין, קשר אמצע וכנף ימין. השחקן הצעיר בהחלט מחזיר את ההשקעה של מאמנו עם יכולת נהדרת ובמשחק האחרון הוא אף התעלה כשבישל לא פחות מ4 שערים לזכות נבחרתו!
כמו קימיך יש גם את יוליאן דראקסלר של פריז סן ז'רמן שגם הוא שחקן קבוע בהרכב הפותח של המאנשאפאט ובהחלט נותן תפוקה לנבחרת.
קימיך ודראקסלר אמנם לא מייצג את כל הצעירים של גרמניה שכן לב פותח עם שחקנים מנוסים יותר בהרכב בדרך כלל, אך גם שחקנים כמו לאון גורצקה, אמין יונאס, יוליאן וייגל, יוליאן ברנדט וטימו וורנר מקבלים דקות משחק ולעיתים גם פותחים בהרכב כמו למשל במשחק האחרון נגד סן מרינו בו פתחו: גורצקה, יונאס וברנדט ווורנר נכנס כמחליף. כמובן שקימיך ודראקסלר פתחו גם הם במשחק שהסתיים בתוצאה 7-0, די ברור למי.
בנוסף לשילוב הצעירים בהרכב ופיתוחם, לב לא סוגר את הדלת בפני שחקנים ותיקים יותר הנמצאים בכושר טוב. מלך שערי הנבחרת מירוסלב קלוזה נסע עם הנבחרת למונדיאל 2014 כשהיה בן 36 וחזר עם שני תארים: גביע העולם ומלך שערי המונדיאל בכל הזמנים.
שתי דוגמות חיות וצעירות יותר מהמשחק האחרון הן לארס סטינדל בן ה-28 וסנדרו ואגנר בן 29. שני השחקנים עברו עונה טובה בקבוצותיהן כשכל אחד מהם כבש 11 שערים במסגרת הליגה. על אף גילם הלא צעיר, לב זימן את שניהם ואף הרכיב אותם ב-11 הפותחים במשחק שהפך להופעות הבכורה של שניהם במשחק רשמי במדים הלאומיים. ואגנר השיב למאמנו עם שלושער, בעוד סטינדל אמנם לא כבש אך גם היה לא רע.
שני אלה זומנו גם לסגל הנבחרת לגביע הקונפדרציות שכאמור גרמניה תפתח בו את משחקיה היום נגד אוסטרליה, ולא מן הנמנע שנראה אותם משחקים ואף פותחים בהרכב. חשוב מאוד שיהיו שחקנים כמוהם (לא בהכרח כאלה שעשו פריצה מאוחרת, אלא שחקנים מנוסים), כדי שישמשו דוגמה לצעירים המוכשרים, יחפו עליהם ובעצם יהיו המנטורים שלהם.
בגביע הקונפדרציות תהיה ללב הזדמנות לעשות את מה שהוא עושה עם הצעירים במוקדמות אך על במה גדולה יותר, ככה יצברו ניסיון במעמדים כאלה. המאמן זימן סגל הבנוי על רובו הגדול על צעירים עם תוספת קטנה של בוגרים כמו ואגנר, סטינדל וסבאסטיאן רודי שככל הנראה לא ישחקו במונדיאל, אך יש להם אפשרות להוכיח את עצמם בטורניר הזה ובעונה הבאה. זה יהיה טורניר מאוד חשוב לעתיד נבחרת גרמניה שכן יהיה ניתן לבחון האם הצעירים מצליחים לעמוד כמעט לבד מול נבחרות עם סגלים בהם שחקנים מנוסים יותר אך לא בהכרח טובים יותר, או שמא הכישרונות של הנשרים לא יצליחו להתמודד ללא עזרה מהכוכבים הגדולים. זאת ההזדמנות הגדולה של כישרון כלשהו לפרוח בגדול ובכך לגרום לכך שיקחו אותו בחשבון בהמשך, ושל שחקן בוגר להוכיח ששווה להשקיע בו ושהוא יכול לתרום הרבה לנבחרת.
לא משנה איזו מהאפשרויות שהצעתי תתממש, אחרי הטורניר תהיה ללב שנה של עבודה בה הוא יצטרך לבנות סגל מאחת הנבחרות המוכשרות ביותר בעולם, אולי המוכשרת ביותר לכדי מטרה אחת, זכייה שניה ברציפות במונדיאל.