עונת הכדורסל ב-NBA נמצאת בנקודה הזו בו לוקחים פסק זמן קל מהליגה המתישה לטובת האולסטאר הכיפי ולאחר מכן מתחילים ללכת לכיוון הישורת האחרונה לפלייאוף. רגע לפני שהחבר'ה חוזרים למשחקים האינטנסיביים על הפרקט, זה הזמן לעשות סיכום קטן של מה קרה שם עד כה. עומרי אליה ואופק בונה עושים לנו סדר בליגה הטובה ביותר בעולם
ראשית בואו נציץ במדד הכוח שלנו, שמעט שונה ממה שהתרגלתם לראות. כאן מי שתדורג גבוה יותר לא בהכרח הקבוצה הכי "חמה" כרגע אלה זהו שקלול של תחזית תחילת עונה, כושר נוכחי, דירוג נוכחי ועמידה בציפיות. כלומר את ה"קאבס" היו מועמדים תחילת עונה לסיים במקומות 1-3 במזרח זה לא כזה מפתיע למשל שהם נמצאים באותם המקומות לכן אם נניח קבוצה חלשה אחרת שהצפי היה שתהיה מקום 10, עולה פתאום למקום 4, אז במדד הכוח שלנו היא תדורג גבוה יותר מה"קאבס" (ויסלח לנו קינג ג'יימס).
מדד הכוח (מזרח)/אופק בונה
1. בוסטון סלטיקס (37:20) – זה נראה שהסלטיקס מתחזקים יותר ויותר משנה לשנה, וגם העונה בראד סטיבנס מצליח להוציא את המקסימום מהשחקנים. סטיבנס קיבל את הקבוצה בעונת 2013/2014 וסיים את העונה הראשונה שלו בNBA במאזן 25-57. אך הסלטיקס סירבו להיות קבוצת תחתית ועשו את העלייה שלהם לאט לאט, כאשר השיא הוא העונה כשהם משיגים את המקום השני במזרח, רחוקים שלושה נצחונות בלבד מהקבוצה החבולה של טיירון לו. איזיאה תומאס מוביל את המועדון המפואר עם עונת אישית נהדרת בה הוא רושם עד כה 29.9 נקודות ו-6.3 אסיסטים כאשר העונה הוא קיבל את אל הורפורד (4 בחירות לאולסטאר) החכם ששיפר את הקבוצה בקו הקדמי, הבינוני שלהם.
2. וושינגטון וויזארדס (34:21) – עונה נהדרת עד כה גם לקבוצה מעיר הבירה של ארה"ב, שללא חיזוק משמעותי בקיץ, הצליחה להשתפר באופן מפתיע, וכעת היא עומדת במקום השלישי במזרח (2 נצחונות מהסלטיקס) עם מאזן בית נהדר של 24:7 (הרביעי בטיבו בליגה). אל תופתעו אם תראו אותם בגמר המזרח בעוד שלושה חודשים.
3. קליבלנד קאבלירס (39:16) – הקאבס פתחו את העונה לא רע, והשיא היה בניצחון על הווריורס בערב הכריסמס המסורתי. אך מאז חלה התדרדרות ביכולת הקבוצה, שהובסה באוקלנד על ידי הווריורס באמצע ינואר, וספגו הפסדים גם לספרס, פליקאנס ועוד. בזמן האחרון נראה כי הקאבס חוזרים לעצמם, עם 9 נצחונות מ-11 המשחקים האחרונים שלהם. הקאבס יאלצו לשחק את כל העונה הסדירה ללא קווין לאב וג'יי אר סמית הפצועים, ולברון יצטרך להתאמץ קצת יותר משבדרך כלל הוא מתאמץ בעונה הסדירה.
4. טורונטו ראפטורס (33:24) – הראפטורס רושמים בינתיים עונה מצויינת, אך פציעה של דמאר דרוזן שהשביתה אותו למספר משחקים עצרה מעט את המומנטום של הראפטורס, שמחזיקים באחד הצמדים הכי טובים בליגה (לאורי את דרוזן). בנוסף, הראפטורס השיגו את סרג' איבקה בטרייד בתמורה לטרנס רוס ובחירת דראפט שהלכו לאורלנדו, וכעת לראפטורס יש סיכוי לא רע להתמודד מול הקאבס ולהגיע לגמר הNBA.
5. מיאמי היט (25:32) – עד לפני כ-5 שבועות, ההיט החזיקו במאזן 11:30, אחרונים פרט לנטס והפלייאוף היה נראה כחלום רחוק מאוד. אך מאז משהו התחבר בהיט שהשיגו רצף של 13 נצחונות שהחזיר אותם לתמונת הפלייאוף וכעת הם רק שני משחקים משם, במקום העשירי בעוד הפיסטונס במקום השמיני. כשברקע רג'י ג'קסון ואנדרה דראמונד מועמדים לעזוב בטרייד את הפיסטונס והבאקס ממשיכים בחוסר המזל שלהם ומאבדים את ג'בארי פארקר לשנה שלמה, נראה כי ההיט בדרך הבטוחה למקום בפלייאוף.
6. אטלנטה הוקס (32:24) – מהחבורה הנהדרת של הורפורד, טיג, קארול, קורבר, שרודר ומילסאפ שרשמו עונה של 60 נצחונות לפני שתי עונות, נשארו רק שני האחרונים ברשימה ולא מעט אנשים צפו להוקס נפילה גדולה, גם לאחר שהשיגו את דוייט הווארד מהרוקטס. אך הנפילה כאמור לא קרתה, הרבה בזכות עונה נהדרת עד עכשיו של דניס שרודר הצעיר שמשאיר את ההוקס עמוק בצמרת, במקום החמישי, במרחק של חצי משחק מהראפטורס שבמקום הרביעי.
7. אינדיאנה פייסרס (29:28) – ג'ורג' היל ואיאן מאהימי עזבו בקיץ, טיג ויאנג הצטרפו ויצרו קבוצת פלייאוף ביחד עם פול ג'ורג' גם השנה, והפעם ינסו לחוות עם הפייסרס הצלחות גדולות יותר מאשר בשנתיים האחרונות
8. מילווקי באקס (25:30) – הבאקס, שעל הנייר היו אמורים לטרוף את המערב, עם שילוש של יאניס-פארקר-מידלטון, אך אתם יודעים.. לא הכול בחיים הולך כפי שמתכננים. מידלטון נפצע בפתיחת העונה, ודווקא כשחזר לפני שבועיים, ג'בארי פארקר קרע את הרצועה וגמר את העונה (ויפספס חלק נכבד מהעונה הבאה ככל הנראה). כעת, יאניס ומידלטון ינסו לבדם להצעיד את הבאקס לעבר הפלייאוף.
9. פילדלפיה סיקסרס (21:35) – הסיקסרס פתחו בצורה נוראית את העונה, אך בחודש ינואר האחרון הם רשמו מאזן של 9-5, הרבה בזכות הופעות נהדרות של הרוקי ג'ואל אמביד, והפלייאוף נראה כעת בהישג יד, במרחק של 5.5 משחקים. אם אמביד יהיה בריא עד סוף העונה, הסיקסרס יצליחו להיאבק על הכניסה לפלייאוף.
10. שיקגו בולס (28:29) – הבולס נפרדו בקיץ מפאו גאסול ודרק רוז, והחתימו את דווין וויד ורג'ון רונדו, מה שיצר קו אחורי לא רע, וביחד עם ג'ימי באטלר, הם היו צפויים להיאבק על ארבעת המקומות הראשונים. זה לא קרה, רונדו לא הצליח להתחבר לכימיה של הקבוצה והוא בעיצומה של העונה הרעה ביותר שלו בקריירה (6.5 נק' ו-6.5 אס' בממוצע למשחק). אך עם זאת הבולס לא במצב כזה גרוע, והם נמצאים במקום השביעי, כאשר עם סיומת טובה של העונה הם יכולים לסיים אפילו במקום חמישי.
11. דטרויט פיסטונס (27:30) – הפיסטונס לא התקדמו ולא הלכו אחורה מהעונה שעברה, אותה סיימו במקום השמיני, בו הם נמצאים גם עכשיו. דראמונד וג'קסון חווים ירידה קלה ביכולת מהעונה שעברה, וכדי להימנע מהדחה נוספת בשלב מוקדם מול הקאבס, הכוכבים של הפיסטונס יצטרכו להעלות רמה.
12. אורלנדו מג'יק (21:35) – המג'יק ממשיכים להתבסס בתחתית המזרח, כשהטרייד ההזוי (מבחינתם) ששלח את איבקה לראפטורס בלי לבקש יותר מדי, ממחיש את היכולת הנוראית של המג'יק, שהדבר היחיד שעומד לזכותה הוא שיש לה סגל צעירים כשרוני ביותר.
13. ברוקלין נטס (9:47) – בלי עבר, בלי הווה, בלי עתיד. ההגדרה המושלמת לתיאור הנטס, שמחזיקים באחת הקבוצות הכי גרועות שראינו בNBA במילניום האחרון.
14. שארלוט הורנטס (24:32) – אכזבה עצומה מההורנטס, שמחזיקים בסגל שאמור להספיק לפלייאוף בקלות, אך במבחן התוצאה הם במקום ה-11 בלבד.
15. ניו יורק ניקס (23:34) – אוי הניקס אוי… יותר מדי כשלונות אוהדי הניקס חווים בשנים האחרונות, כשהעונה הוחתמו דרק רוז וג'ואקים נואה כדי להפריח תקוות במדיסון סקוור גארדן, שם קיוו שמלו, פורזינגיס ורוז יובילו את המועדון לעונה מוצלחת יותר מהאחרות, אך שוב הפרויקט של פיל ג'קסון מתנפץ. הגארדן ממשיך להיות סוער בשמועות ודיבורים על העברת מלו בטרייד או פרידה מרוז בתום העונה, כאשר המטרה היא לבנות קבוצה סביב פורזינגיס.
מדד הכוח של המערב/עומרי אליה
1.יוסטון רוקטס (40:18)-אולי ביחד עם בוסטון נרשמת כאחת המפתיעות המרעננות של העונה. לא מעט גבות הורמו לאחר החתמו של מייק ד'אנתוני כמאמן הרוקטס ותהו כיצד המאמן הותיק יסתדר עם הכוכב הסורר ג'יימס הארדן. השילוב התברר כבינגו אחד גדול וג'יימס הארדן רושם את אחת העונות הטובות שלו אם לא הכי טובה שלו בקריירה ומביל את הרוקטס למקום השלישי והמכובד במערב שאפו.
2.יוטה ג'אז (35:22)-לולא הפציעות הרבות שפקדו את הג'אז במהלך העונה ישנו סיכוי גדול שהיו מצליחים להאפיל על הרוקטס ולסיים כמפתיעה הכי גדולה של העונה ב-NBA. ג'ורדן הייורד ממשיך במגמת השיפור המתמדת שלו בליגה וביחד עם רודי גובר מובילים את המג'יק לעונה קסומה (תרתי משמע), רודני הוד המוכשר אמור לחזור בקרוב וללא ספק אף קבוצה לא תרצה להיתקל ביוטה הקשוחה בפלייאוף.
3.ממפיס גריזליס (34:24)– כמה עונות אנו שומעים שהגריזליס גמורים והשיא כבר מאחוריהם אך ככל הנראה הדנא של המועדון חזק יותר מהכל. אני משוכנע שישנם אנשים שלא מסכימים איתי שהגריזליס נחשבים כהפתעה העונה אך לפחות אני ציפתי שתהיה התדרדרות מסוימת ביכולת שלהם ולמרבה הפלא הם דווקא התחזקו.
4.דנבר נאגטס (25:31)– קבוצה מאוד מעניינת יש לנאגטס העונה, אין שם שמות מפוצצים אך מייק מאלון נהנה מסגל רחב יחסית ומצליח להוציא את המיטב ממנו בדרך למקום ה-8 והמפתיע עד כה. גליאנרי התאפס ונהנה מעונה טובה קנת' פאריד משתיק פיות לכל אלו שטענו שהוא צריך לעבור בטרייד והדובדבן שבקצפת הוא כמובן ניקולה יוקיץ' שעושה רושם שהולך להיות ביחד עם אנתוני דייוס וקראל אנתוני טואנס כאחד הגבוהים המדוברים בליגה בשנים הקרובות.
5.אוקלהומה סיטי תאנדר (32:25)– אוקלהומה ראסל סיטי ווסטברוק תאנדר במשפט אחד. ובקצת יותר אריכות הגארד התזיזיתי נהנה מאוד מחסרונו של קווין דוראנט ומשפר את הישגיו האישיים למספרים היסטורים וממוצע של טריפל דאבל לעונה וסוחב את התאנדר לעונה לא רעה עד כה קורח הנסיבות. אם כי קשה לי להאמין שבאנטסיביות של הפלייאוף הוא לבדו יספיק, אולי אני אתבדה התשובות אצל ראס.
6.סן אנטוניו ספרס (43:13)– טים דאנקן כבר איננו ושושלת שהתחילה להתפרק לאט לאט (דאנקן-פארקר- ג'ינובלי), עדיין נהנת מעונה טובה ומתבססת במקום השני במערב אך בעיקר בגלל קוואי לאנרד שמציג עונה אדירה (ממשיך להשתפר התקפית ומיותר לציין את יכולותיו ההגנתיות), אך יותר מכל זו עדיין הקבוצה של פופוביץ'. אי אפשר להגיד שהספרס הפתיעו אותי בעוצמות שלהם אם כי חשבתי שיהיה להם מעט יותר קשה להחזיק במקום השני שבו הם שולטים די בקלות.
7. גולדן סטייט ווריורס (47:9)- אין לי יותר מידי מה לומר על הווריורס מבמחינת הציפיות שלי מהם, הם בדיוק נמצאים איפה שאני חשבתי מבחינת העונה הן מבחינת מיקום והן מבחינת יכולת. המבחן האמיתי של הווריורס יתחיל במאבקי הפלייאוף שם כל תוצאה פרט לאליפות תהיה אכזבה עצומה ללוחמים של קר.
8. לוס אנג'לס קליפרס (35:21)- גם אצל הקליפרס אין חדש תחת השמש, זו עדיין קבוצה נהדרת כשהיא בריאה ושלמה ויכולה לתת פייט לכל קבוצה אך מה לעשות שכוכביה הגדולים כריס פול ובלייק גריפין מאוד פציעים ותלות בהם ממש אבסולוטית. אני לא פוסל גמר מערב לקליפרס במידה ותגיע בכושר טוב ואם סגל מלא לפלייאוף.
9.פיניקס סאנס (18:39)-לא היו לי יותר מידי ציפיות העונה מהסאנס הצעירים, אך לפחות לעניות דעתי הם שווים יותר מהמקום האחרון. נותן להם מעט נק' זכות בזכות ההשתפרות של הגארד המוכשר דווין בוקר שצפוי להיות הפנים של הסאנס בעונות הקרובות. בהחלט ניתן לומר שפינקס מסתכלת לעתיד ופחות על ההווה.
10.סקרמנטו קינגס (24:33)– עוד ניסיון של הקינגס להסתער על הפלייאוף הסתיים ככישלון. לאחר שדיאבץ' הבין שסקרמנטו וקאזינס זה כנראה לא זה הוחלט לנסות מהתחלה עם הטרייד הגדול עם ניו אורלינס כך שצפויה נסיגה גדולה ביכולת של הקינגס. אך מכיוון שעליי להתייחס לסקרמנטו בעידן קאזינס זה המיקום שלי איתו, כמעט אבל בעיקר לא מספיק.
11.ניו אורלינס פאליקנס (23:34)– במעבר חד לצד השמח של הטרייד, ניו אורלינס. אין ספק שעכשיו הציפיות מהסקנאים הם בשמיים והם מוכרחים לפחות להשיג את הכרטיס לפלייאוף אין מנוס. עד לאותו רגע הטרייד (והשיקול שלי למקם אותם במקום ה-11 מבחינת הציפיות שלי מהם), הם בעיקר היו הקבוצה של אנתוני דיוויס שלמרבה צערה נעדר לא מעט העונה בעיקר בפתיחה והעידרתו השפיעה רבות על מצב הקבוצה.
12.לוס אנג'לס לייקרס (19:39)– פתחו כרוח סערה את העונה כולל ניצחון מרשים על סגנית האלופה אך איפשהו באיזור נובמבר הסיפור של העונה שעברה התחיל חזור על עצמו. התרסקות טואטלית של הקבוצה מעיר המלאכים של לוק וולטון בחודשים האחרונים אך בואו נזכור שזוהי קבוצה צעירה והתוכניות שלה הם בעיקר לטווח הרחוק כך שאני נותן להם עוד זמן.
13.דאלאס מאבריקס (22:34)-ישנה מגמת שיפור גדולה אצל המאבריקס בחודשיים האחרונים הרבה בזכות החזרה של דירק נוביצקי שלא נגמר והסיפור הסנציוני של יוגי פארל מעט העלו את דאלאס במפלס הפוואר רנקינג שלי. אם כי אי אפשר להתעלם מהפתיחה הזוועתית של המאבס לעונה ולכן הדירוג הנמוך שלה.
14.מינוסוטה טימברוולבס (22:35)- כמה כישרון יש לוולבס? בערימות. אך שוב הם מצליחים לאכזב לפחות אותי בענק. שמות כמו של קארל אנתוני טאונס, אנדרו וויגנס, זאק לאווין, ריקי רוביו והרוקי המוכשר כריס דאן תחת ניהולו של שועל כדורסל ותיק בדמותו שלל טום תיבודו ככל הנראה לא יספיק לזאבים כניסה לפלייאוף העונה. יש שיטענו שהם עדיין צעירים ואין מה להתאכזב מהם אך לעניות דעתי הם היו צריכים להשיג לפחות כרטיס כניסה לפלייאוף העונה.
15. פורטלנד טרייל בלייזרס (23:33)- במילה אחת פשוט א-כ-ז-ב-ה , לאחר שהצליחו להדהים את כולם אשתקד והתגברו על עזיבתו של אולדריג' לספרס עד לסיבוב השני בו הודחו ע"י הווריורס בסדרה נפלאה ציפיתי מהבלייזרס להמשיך בעקומת ההשתפרות ולהתברג גבוה גבוה בצמרת המערב. אך ציפיות לחוד ומציאות לחוד, לא רק שהבלייזרס לא השתפרו הם נחלשו בצורה משמעותית וככל הנראה יעדרו מהפלייאוף הקרוב כשהתלות שלהן בדמיאן לילארד וסי ג'יי מקולם היא בגדר תלותית, חבל.
כל אחד מהמומחים שלנו שלח נציג אחד מהמזרח ומהמערב להתחרות על שלל קטגוריות
MVP:
ג'יימס הארדן (יוסטון רוקטס)
מה שיקנה לאיש והזקן את התואר של ה-MVP בעיני על פני ראסל ווסטברוק היה בעיקר ההצלחה של יוסטון לעומת העונה הפושרת של התאנדר. אמנם המספרים של ווסטברוק מעט יותר טובים אך אני הולך על הארדן שמעבר לעונה המדהימה האישית (29.2 נק' ו-11.3 אסיסטים למשחק) שהוא חווה הוא מצליח גם להרים את הרוקטס ביחד איתו. דרך אגב לא הייתי ממהר להוציא גם את קוואי לאנרד מהמשוואה על המאבק על התואר לקראת סוף העונה הסדירה.
אייזיאה תומאס (בוסטון סלטיקס) – 29.9 נקודות, 6.3 אסיסטים ו-3.2 שלשות בממוצע. אייזיאה תומאס הוא אחד הסיפורים הכי נהדרים בNBA. לא הרבה צפו שהילד הקטן הזה יככב בליגה הטובה בעולם כש"יהיה גדול". תומאס נבחר בדראפט 2011 במקום האחרון בדראפט, בחירה מספר 60 על ידי הקינגס שהאמינו בו. לאחר 3 עונות לא רעות בקינגס הוא עבר לפיניקס שם לא קיבל יותר מדי קרדיט והועבר בטרייד לסלטיקס, שם החלום החל להתגשם: לאחר הטרייד הוא שיחק נהדר בסלטיקס וסיים את העונה ההיא עם 19 נקודות בממוצע, כשגם בעונה לאחר מכן הוא משתפר והופך לכוכב הקבוצה. העונה הוא כבר משחק ברמה אחרת לגמרי, כאשר אם לא עונה מטורפת של הארדן ו-ווסטברוק, הוא יכול להיות הMVP בקלות. כשחושבים על MVP לעונה הזאת, ישר עולים שחקנים כמו הארדן ותומאס, שמשפרים את הקבוצה שלהם בצורה מדהימה, כאשר בלעדיהם, הקבוצה בקושי שווה פלייאוף. "מר קלאץ'" הרוויח את הכינוי שלו ביושר: הוא רושם העונה 10.7 נקודות בממוצע ברבע האחרון, הכי הרבה נקודות ברבע האחרון ב-20 שנה האחרונות, והוא לא הבן אדם שתרצו להתמודד איתו במשחק צמוד.
השחקן המשתפר:
ניקולה יוקיץ' (דנבר נאגטס)
איזה סיפור זה ניקולה יוקיץ' העונה. התחיל את העונה חלש והתנדנד בין הספסל לחמישייה אך בחודשיים שלושה האחרונים מאלון נותן לו את הביטחון ואת המפתחות להוביל את הקבוצה והסרבי עושה זאת בגאון. 16.3 נק', 9 ריבאונדים ו-4.3 אסיסטים (בעיני אחד הדברים שהופכים אותו לכל כך מיוחד), למשחק הופכים אותו בעני לשחקן שעשה את עקומת ההשתפרות הכי גדולה העונה. חברו לקבוצה דנילו גאלינרי ורודי גובר מיוטה לא היו רחוקים מהסרבי.
יאניס אנטטוקומפו (מילווקי באקס) – היווני הכשרוני של הבאקס, מתפתח בימים אלה ממש להיות האירופאי הכי טוב בכל הזמנים, והוא שואף לשם. זוהי העונה הרביעית של יאניס, כאשר בכל עונה הוא השתפר בצורה מדהימה, והעונה זה מגיע לשיאים חדשים, כשהוא רושם שיאי קריירה בנקודות (23.4), חסימות (2.0), חטיפות (1.8), ריבאונדים (6.7), אחוזים מהשדה (52.5%) ודקות (35.4). מי יודע מתי ואיפה הענק היווני יעצור, כשהוא בדרך להיות ה"יורש" של לברון.
השחקן השישי:
אריק גורדון (יוסטון רוקטס)
אלוף השלשות החדש הוא גם השחקן השישי של העונה שלי עד כה. גורדון (17.2 נק' ו-3.5 שלשות למשחק) מביא המון ערך מוסף מן הספסל לרוקטס העונה ובהחלט מסתמן כבעל הבית בקבוצה בהעידרו של הארדן הוא הופך לבעל הבית של הרוקטס במגרש וכל זה כשהוא עולה מן הספסל. מועמדים נוספים שראוים לאזכור הם אנאס קאנטר מאוקלהומה (שהספיק להיפצע פציעה הזויה בפרק כף היד), ועדיין ג'אמל קרופרד הבלתי נגמר של הקליפרס.
טיילר ג'ונסון (מיאמי היט) – הגארד בן ה-24 של ההיט, שלא פתח באף משחק העונה בחמישייה, עולה מהספסל כנשק קטלני של אריק ספולסטרה ומפציץ 13.8 נקודות יחד עם הגנה חזקה (1.2 חט' ו-0.7 חס' בממוצע) ואין ראוי ממנו במזרח להיבחר לשחקן השישי.
שחקן ההגנה:
רודי גובר (יוטה ג'אז)
12.9 נק', 12.6 ריבאונדים ו-2.5 חסימות למשחק אלו נתוני הסטיטסטיקה המרשימים של הסנטר הצרפתי הצעיר. מעבר לסטטיסטיקה היבשה רודי גובר הוא אולי השחקן שמסמל את יוטה העונה, קשוחה. גובר משנה זריקות ליריבות ומהווה איום מתמיד בצבע אחת הסיבות העיקריות להצלחה של הג'אז העונה.
חסן וויטסייד (מיאמי היט) – וויטסייד הוא אחד החוסמים הכי טובים בליגה ואימת החודרים, ונבחר בעונה שעברה לחמישיית ההגנה. בעונה שעברה הוא עמד על 3.7 חסימות במשחק, והעונה הוא ירד ל-2.1 חסימות "בלבד", כשהוא גם אימת הריבאונדים בליגה עם 14.1 כאלה (ראשון בליגה).
רוקי:
ג'אמל מוארי (דנבר נאגטס)
אם לומר את האמת בעיני הרוקיז היותר טובים של העונה שייכים בעיקר למזרח (אמביד, טרנר ברוגדון), אך עלי נגזר לבחור רוקי מהמערב והלכתי על השוטינג גארד בן ה-19 וה-MVP המכהן של משחק הכוכבים העולים ג'אמל מוארי. הרוקי הצעיר (8.5 נק' למשחק), התחיל נהדר את העונה ומעט נחלש ונעלם בצילם של יוקיץ' וגליאנרי אך פוטנציאל יש ועוד איך.
ג'ואל אמביד (פילדלפיה סיקסרס) – הבחירה הכי קלה כאן. אמביד, שנבחר שלישי בדראפט 2014 ונאלץ לחכות עד העונה בשביל לשחק עקב פציעה, רושם עונת בכורה מפלצתית עם 20.2 נקודות, 7.8 ריבאונדים ו-2.5 חסימות בממוצע, כשהנתון הכי מפחיד הוא שהוא עושה זאת ב-25.4 דקות בלבד במשחק, זאת בשל הגבלת הדקות שמוטלת עליו. אמביד הוא הפנים של הסיקסרס, שמקווים שיחזיר אותם לתקופות היפות שלהם, אחרי יותר מדי עונות של בנייה מחדש.
המאמן:
מייק ד'אנתוני (יוסטון רוקטס)
המאמן שלי עד כה, מתאים כמו כפפה ליד לרוקטס של הארדן והחיבור שלא מעט אנשים פיקפקו בו בתחילת העונה התברר כבינגו אחד גדול. הארדן לאחר עונה רעה שלו אשתקד כאילו נולד מחדש תחתיו וזה למעשה כל הסיפור. קווין סניידר מאן הג'אז גם ראוי להמון מחמאות אך נותר בצילו של ד'אנתוני.
סקוט ברוקס (וושינגטון וויזארדס) – ברוקס, שאימן את ווסטברוק ודוראנט לא מעט שנים, חתם בוויזארדס בקיץ ועושה שם עבודה נהדרת, כאשר וול וביל פורחים תחתיו ומובילים את הוויזארדס למקום השלישי במזרח. למעשה ברוקס קיבל סגל כמעט דומה לחלוטין (רק מספר שחקנים בספסל התחלפו) לעונה שעברה אותה הם סיימו ב-50% הצלחה והעונה הם עלו ל-62% הצלחה. מעניין יהיה לראות כמה רחוק הוא יוביל אותם בפלייאוף.