במשחק הכוכבים העולים (Rising starsׂ) שיתקיים בלילה בין שישי לשבת ב-04:00 (שעון ישראל) ויפתח את אירועי האולסטאר, יככבו לא מעט צעירים מוכשרים מהצד האמריקני, קבלו את השמות:
משחק הכוכבים העולים – נבחרת האמריקאים תצטיין/עומרי אליה
בראש ובראשונה, השם הכי גדול בנבחרת האמריאים הוא הסנטר קארל אנתוני טאונס המכונה "KAT". מדובר במקום ראשון בדראפט 2015, ואחד השחקנים הצעירים הכי מוכשרים בפלאנטה. הוא נבחר לרוקי השנה בעונה שעברה לאחר שסיפק מספרים של 18.7 נקודות, 10.5 ריבאונדים ו-1.7 חסימות בממוצע למשחק והיה אחד הרוקים הדומיננטיים שהליגה אי פעם ראתה. העונה הוא השתפר ל23.7 נקודות ו11.8 ריבאונדים ולא היה רחוק מכניסה ראשונה למשחק האולסטאר של הגדולים. בנוסף טאונס מחזיק ביכולת אתלטית מרשימה ויכולת לא קליעה לא רעה (34% לשלוש) למרות גובהו (213 ס"מ). אחרי טאונס מגיע דיאנג'לו ראסל, רכז בן 20, שחקן שנה שנייה, שנבחר במקום השני בדראפט 2015.. בעונה שעברה, השם של ראסל חגג בכותרות, ולא מסיבות טובות: ראסל הדליף סרטון של חברו לקבוצה, ניק יאנג, מתוודה על כך שבגד בארוסתו. לאחר המקרה, ראסל סבל מהחרמה של חבריו לקבוצה כשאפילו אגדת ה-NBA, קובי בראיינט, לא עמד לצידו. ראסל רשם סטטיסטיקה לא רעה וסיים עם 13.2 נקודות ו-3.3 אסיסטים, בעוד העונה הוא השתפר ל-14.2 נקודות ו-4.7 אסיסטים. גארד מעניין נוסף הוא דווין בוקר, שחקן שנה שנייה נוסף, בן 20, שעשה העונה קפיצת מדרגה נהדרת. בוקר שנבחר במקום ה-13 בדראפט 2015, רשם בעונה שעברה מספרים של 13.8 נקודות ו-2.6 אסיסטים, שזיכו אותו בכניסה לחמישיית הרוקיז של אותה עונה. אך העונה הגיעה הקפיצה המטאורית שלו, והוא עלה מ-13.8 נקודות ללילה, ל21.1 נקודות בממוצע כשהוא משפר את אחוזי השלוש (36.7% לשלוש) והופך לשחקן משמעותי בקבוצתו. ג'אהיל אוקפור, סנטר נוסף ובחירה שלישית בדראפט 2015 היה נהדר בעונתו הראשונה כשרשם 17.5 נקודות ו-7 ריבאונדים בממוצע למשחק במדי פילדלפיה סיקסרס, שזיכו לו מקום בחמישיית הרוקיז, אך העונה הוא נמצא בירידה בדקות, בשל היותו של אמביד בקבוצה והוא רושם 11.4 נקודות ו-4.7 ריבאונדים בלבד ב-23 דקות בלבד בממוצע (ירידה של כ-7 דקות), וייתכן כי יעבור בטרייד עד תום מועד הטריידים. שחקן שנה שנייה נהדר נוסף הוא מיילס טרנר, שחקנה של אינדיאנה פייסרס, המשחק בעמדת הסנטר ורושם 15.6 נקודות, 7.1 ריבאונדים ו-2.1 חסימות בממוצע למשחק. גם ג'ונתן סימונס ופראנק קמינסקי הם שחקני שנה שנייה שנבחרו למשחק ה"רוקיז". סימונס, המשחק בספרס, רושם 6.4 נקודות בממוצע למשחק ברוטציה של המאמן הנהדר גרג פופוביץ'. קמינסקי מקבל יותר קרדיט בשארלוט הורנטס, שם הוא תורם 10.8 נקודות ו-4.6 ריבאונדים בממוצע למשחק, בעמדת הסנטר המחליף. למשחק נבחרו גם 3 שחקני שנה ראשונה, ביניהם ברנדון אינגרם, בחירה מספר 2 בדראפט האחרון, שרושם עונת רוקי מאכזבת למדי עם 8 נקודות ו-4.1 ריבאונדים בממוצע למשחק במדי הלייקרס. גם הרוקי מלקולם ברוגדון ישתתף בחגיגית האולסטאר. הגארד המפתיע, שנבחר במקום ה36 בדראפט האחרון על ידי הבאקס, מפתיע עם 9.4 נקודות ו-4.2 אסיסטים בממוצע למשחק (41.7% לשלוש) והוא ללא ספק ההפתעה הכי גדולה של דראפט 2016. השחקן האחרון ברשימה הוא מרקיז כריס, הבחירה השמינית בדראפט האחרון ושחקנה של הסאנס. כריס לא בולט יותר מדי ורושם 7.6 נקודות בממוצע למשחק מעמדת הפאוור פורוורד המחליף.
נבחרת שאר העולם תיתן פייט אבל לשווא/אופק בונה
לאחר שלפני שנתיים היו אלו נבחרת שאר העולם שהצליחה לקחת אץ התואר היוקרתי לאחר 121:112 במופע של אנדרו וויגנס, אשתקד האמרקיאים בראשותו של זאק לאבין נקמו ספורטיבית בנבחרת שאר העולם וניצחו 157:154. נבחרת ארה"ב תורכב משחקני השנה שראשונה (הרוקיז), ושחקני העונה השנייה, בעוד נבחרת שאר העולם תורכב מכוכביה של הליגה הטובה בעולם שאינם ילידי ארה"ב. נכון שלא ניתן ליחס חשיבות כל כך גדולה למשחק הידידות הזה (כמו כל האולסטאר), אך אם הייתי נדרש לבחור שחקן מכל קבוצה לתואר ה-MVP של המשחק מנבחרת שאר העולם הייתי מסמן את ניקולה יוקיץ' (יסלחו לי כל אוהבי פורזינגיס), אבל הסנטר הסרבי בעונה מופלאה עד כה ובהחלט הוא מתמודד ראוי לתואר הMVP במשחק הזה. מנבחרת ארה"ב הבחירה הטבעית היא קארל אנתוני טאונס, שלבטח ירצה להוכיח לקהל האוהדים שמקומו במשחק המרכזי של האולסטאר אך לא הייתי מספיד את דווין בוקר מפיניקס בתור הסוס השחור על תואר הMVP.
צפי: ארה"ב תנצח פעם נוספת אך ניקולה יוקיץ' יהיה הMVP
האולסטאר כבר בפתח אז בואו נעשה סדר באירועים
תחרות ההטבעות (בין שבת לראשון)
לאחר שזאק לאויין הועיל בטובו לוותר על התחרות לאחר שזכה פעמיים רצוף בתחרות היוקרתית ולמעשה פתח את התחרות. העונה הגיעו שמות לא כל כך שיגרתיים לתחרות, למעט ארון גורדון (אורלנדו), שסיפק אשתקד ביחד עם זאק לאווין את אחת התחרויות המרשימות בשנים האחרונות ובאופן טבעי מסומן כפייבוריט הברור לזכייה בתחרות העונה, מצטרפים אליו דיאנדרה ג'ורדן מהקליפרס שידוע כאחד שאוהב להטביע אך לא הטבעות שלא יותר משגרתיות, בניגוד לג'ורדן שעוד יש לו מוניטין של גבוה בתחום ההטבעות השניים האחרונים שסוגרים את הרשימה יהיו גלן רובינסון מאינדיאנה ודריק ג'ונס מפינקס אך מי יודע אולי דווקא משם יצא סיפור סינדרלה.
צפי: גורדון משייט לתואר.
תחרות השלשות
תחרות השלשות, שתתקיים בלילה בין שבת לראשון, החל מהשעה 03:00 (שעון ישראל), לא צפויה לאכזב גם הפעם, כשבראש יעמוד קליי תומפסון (42.2% לשלוש), הזוכה הנוכחי, שינסה לזכות בתואר בפעם השנייה ברציפות.
אך מהעבר השני יעמדו להם 7 מהקלעים הטובים בעולם שינסו להקשות על תומפסון כמה שיותר, הראשון ביניהם הוא קיירי אירווינג, שרושם עונה אישית נהדרת עם 24.4 נקודות (שיא קריירה) ו-2.4 שלשות בערב (שיא קריירה) ב-39%. אחרי אירווינג מגיע הקלעי המשובח של יוסטון רוקטס, אריק גורדון. גורדון, אחד מהיריבים העיקריים של קליי לזכייה, קולע העונה 3.5 שלשות בממוצע למשחק (שיא קריירה) ב38.5%. קלעי טהור נוסף, הוא סי ג'יי מקולום, שחקנה של פורטלנד בלייזרס, שקולע 2.5 שלשות ב41.1% יחד עם 23.4 נקודות (שיא קריירה) בממוצע למשחק. גם הרכז של הראפטורס כאן, קייל לאורי. לאורי, שלאורך הקריירה שלו היה נחשב לשחקן עם קליעה סבירה, דבר שהגיע לידי ביטוי בפלייאוף האחרון, כשקלע ב-30% בלבד לשלוש, רושם עונת שיא בגיל 30, עם שיאי קריירה בנקודות (22.8), ריבאונדים (4.8), אחוזים מהשדה (46.3%) ואחוזים מהשלוש (41.7%), כשהוא קולע 3.3 שלשות בממוצע למשחק. גארד נוסף שפורח העונה, הוא קמבה ווקר, עם 22.5 נקודות (שיא קריירה) ו-2.7 שלשות ב-39.5% (שיאי קריירה). ניק יאנג, השוטינג גארד הפותח של הלייקרס, שיפר את הקליעה שלו בעונה האחרונה והוא עומד על 41.3% לשלוש (2.9 שלשות בערב), לראשונה מאז עונת 09/10 שהוא עומד על למעלה מ-40% לשלוש ויש לא מעט אנשים שמהמרים עליו בתור הסוס השחור של תחרות השלשות. האחרון ברשימה הוא ווסלי מתיוס, הקלעי של דאלאס מאבריקס, שמפציץ מדי ערב 2.7 שלשות ב-38.1%, אך עם כל הכוכבים שעומדים לצידו, הסיכויים שלו לזכייה בתואר אלוף תחרות השלשות נמוכים ביותר.