למרות מיקומו הגבוה של שחקן הטניס הקנדי מילוש ראוניץ' בדירוג ה-ATP לא הרבה מכירים את השחקן בענף שבו רוב הזוהר הולך לרוג'ר פדרר, רפאל נדאל, נובאק ג'וקוביץ' ואנדי מארי, אז הנה כתבה שתעזור לכם להכיר קצת יותר לעומק את הכוכב העולה של הטניס העולמי.
ראוניץ' נולד ב-27.12.1990 לשני הורים הנדסאים בעיר טיטוגראד שביגוסלביה (כיום פודוגוריצה, מונטנגרו) למשפחה בעלת שורשים סרביים. כשהיה בן 3, החליטה משפחתו להגר לקנדה בעקבות התסיסה הפוליטית ביוגוסלביה ובעקבות אפשרות מקצועית טובה יותר בקנדה. המשפחה התיישבה בעיר ברמפטון שבמחוז אונטריו.
את הכישרון שהיה קיים בראוניץ' גילו לראשונה בגיל שש כאשר ראוניץ' השתתף במחנה אימונים של שבוע בהובלתו של המאמן סטיב גיבסון שהתלהב מהפוטנציאל של ראוניץ' מהרגע הראשון. לאחר המחנה משפחתו עברה לעיר ת'ורנהיל ועברו עוד שנתיים עד שמילוש הצעיר ביקש מהוריו לשחק טניס שוב. אביו של ראוניץ' בחר במועדון הטניס "ריצ'מונד היל" שם פגש את המאמן קייסי קורטיס שהתנה את קבלתו של ראוניץ' באימונים יומיים של מילוש עם מכונת כדורים ועם אביו. לאחר מכן ראוניץ' וקורטיס עבדו במשך 9 שנים ביחד, ראוניץ' התאמן פעמיים ביום עם מאמנו, לפני ואחרי יום הלימודים וקיבל תמיכה רבה מהוריו.
למרות הכישרון הרב של ראוניץ' והצלחותיו בטורנירי נוער הוריו והוא שמו את הלימודים בראש סדר העדיפויות והתנו את המשך התקדמותו בטניס בתנאי שיצליח לימודיו. במהלך לימודיו בתיכון, מילוש היה תלמיד מצטיין והעמיד ממוצע ציונים גבוה מספיק בשביל לסיים את לימודיו שנה לפני המתוכנן. בסוף שנת 2007, ראוניץ' שעוד לא
חגג 17 עבר לאחת הערים הגדולות בקנדה, מונטריאול כחלק מקבוצת שחקנים צעירים שאיגוד הטניס הקנדי בחר לפתח במרכז הטניס הלאומי. המעבר הזה בעצם סימן את סוף דרכו המקצועית עם מאמנו קייסי קורטיס. בשנת 2008, בעונתו האחרונה כשחקן נוער הגיע ראוניץ' לחצי גמר טורניר הנוער ברולאן גארוס ובווימבלדון. במהלך 5 עונות כשחקן נוער החזיק ראוניץ' במאזן 53-30 במשחקי יחידים ובמאזן 56-24 במשחקי זוגות.
ראוניץ' ערך את משחקו הראשון בסבב ה-ATP לקראת סיום עונת 2008 אחרי שזכה בכרטיס חופשי לטורניר מונטריאול. הוא הפסיד כבר בסיבוב הראשון בטורניר לאלכסנדר קודריאטסב. במהלך הקיץ של אותה השנה ראוניץ' קיבל כמה הצעות מקולג'ים ברחבי ארה"ב ובחר בסופו של דבר להתאמן באוניברסיטת וירג'יניה שם התחיל ללמוד כלכלה, זכר לאותו תנאי שהציב לעצמו יחד עם הוריו לגבי לימודיו. לפני תחילת שנת הלימודים עידכן ראוניץ' את הוריו בכוונתו להפוך לשחקן בוגרים בסבב, הם תמכו בהחלטתו בתנאי שייקח קורסים מזורזים בכלכלה באוניברסיטת אטהבאסקה והציבו לו דדליין של שנתיים להגיע לטופ 100 בכדי להמשיך בקריירת הטניס שלו. ראוניץ' הגיע לטופ 100 בינואר 2011, כ-5 חודשים לאחר הדדליין שהוצב לו אך הוא החליט בכל זאת לעזוב את לימודיו ולהתמקד לחלוטין בקריירת הטניס שלו כשהצעד הראשון שעשה היה לחתום בסוכנות השחקנים SFX. החלטתו של ראוניץ' באה בשיא הפריצה שלו, בפתיחת עונת 2011 הוא עלה מהמקום ה-156 בעולם בתחילת ינואר עד למקום ה-37 בסיום פברואר ובכך הפך למדורג הקנדי הכי גבוה בדירוג ה-ATP בהיסטוריה. הפריצה האדירה של ראוניץ' החלה באליפות אוסטרליה שם הגיע מהמוקדמות עד להגרלה הראשית כשבטורניר עצמו הוא ניצח את מיכאל לודרה הצרפתי שדורג אז במקום ה-22 בעולם והפך לקנדי הראשון מזה 10 שנים שמגיע לסיבוב השלישי בטורניר גראנד סלאם. ראוניץ' המשיך את מסע הקסם באוסטרליה עם ניצחון בסיבוב השלישי על מיכאיל יוז'ני הרוסי, ניצחון שהיה הראשון שלו על שחקן טופ 10 ובכך הפך לעולה הראשון מהמוקדמות שמגיע עד לשמינית הגמר מאז מרסלו פיליפיני שעשה את אותו ההישג ברולאן גארוס של 1999.ראוניץ' אמנם נעצר בשמינית הגמר מול המדורג 7 דויד פרר אך זכה להכרה רחבה בעולם הטניס והפך בבת אחת לאחת ההבטחות הגדולות בסבב.
שבועיים לאחר מכן ראוניץ' המשיך ביכולת המצוינת שלו וזכה בטורניר ראשון בסבב לאחר שזכה באליפות הפסיפיים הפתוחה שחילקה אז כ-500 נקודות דירוג לזוכה כשבדרך הוא מנצח את פרננדו ורדאסקו הספרדי שדורג 9. בזכות הישגיו ראוניץ' זכה בכרטיס חופשי לטורנירי ATP ולגראנד סלאמים ובמאי 2011, 4 חודשים בלבד אחרי שהגיע לטופ 100 דורג 25 בעולם. ההתקדמות של הקנדי נעצרה מעט לאחר שנפצע בירך ימין בסיבוב השני של טורניר ווימבלדון, הוא עבר ניתוח שהשבית אותו למשך 3 חודשים ועד סיום העונה הוא לא הגיע להישגים גבוהים למדי.
ראוניץ' החל את עונת 2012 בסערה, אמנם הוא הפסיד בסיבוב השלישי באוסטרליה ללייטון יואייט אך הוא זכה בטורניר צ'נאי בהודו, כאשר הוא עושה הישג מדהים ושומר על הגשותיו לאורך כל הטורניר ושמר על תוארו באליפות האיים הפסיפיים.
באביב של אותה העונה ראוניץ' פגש את רוג'ר פדרר ב-3 מפגשים שונים, על המשטח בסיבוב השלישי של טורניר המאסטרס אינדיאן וולס, על החימר בסיבוב השני של טורניר המאסטרס במדריד ועל הדשא ברבע הגמר של טורניר האלה, שנחשב ל"טורניר הבית" של רוג'ר פדרר. בכל אחד מהמפגשים ראוניץ' ניצח במערכה הראשונה אך נכנע בשתיים שאחריה. לאחר המפגש השלישי ביניהם בהאלה פדרר התבדח ואמר ש"הוא שמח לנצח את ראוניץ' עכשיו כי עד סוף הקריירה שלו ראוניץ' יגיש במהירות של 300 קמ"ש" בהתייחסו להגשות החזקות של הקנדי. ראוניץ' ניצח בהמשך העונה את אנדי מארי, שדורג אז במקום הרביעי ברבע הגמר של טורניר ברצלונה במה שהיווה את ניצחונו הראשון על שחקן שדורג בטופ 4 בעולם.
ראוניץ' הגיע לשני רבעי גמר רצופים בטורניר מונטריאול ובטורניר המאסטרס בסינסנטי, אליו הגיע אחרי ניצחון על המדורג 7 בעולם תומאש בארדיך, במה שהיווה את ניצחונו הרביעי באותה השנה על שחקן טופ 10. באמצע אוגוסט ראוניץ' נכנס בפעם הראשונה לטופ 20 בעולם ודורג במקום ה-19. ראוניץ' הגיע לשמינית הגמר באליפות ארה"ב הפתוחה שם הפסיד לזוכה של אותה השנה אנדי מארי והיה הקנדי הראשון שמגיע להישג זה מאז 1988. ראוניץ' סיים את אותה העונה כמוביל באחוזי הזכייה בנקודות לאחר הגשה ראשונה( 82 אחוזים) וכמוביל הסבב בזכייה במשחקוני הגשה(93 אחוזים).
בעונת 2013 ראוניץ' המשיך ביכולתו הטובה והגיע לראשונה לגמר טורניר מאסטרס בטורניר מונטריאול שם הפסיד לרפאל נדאל, לאחר אותו הטורניר ראוניץ' הגיע למקום ה-10 בעולם והפך לקנדי הראשון בהיסטוריה להגיע להישג זה וליליד הראשון של שנות ה-90 שהגיע לטופ 10.
בעונת 2014 ראוניץ' הגיע לחצי הגמר בטורניר המאסטרס ברומא, במה שהיה חצי הגמר הראשון בקריירה שלו על החימר. בהמשך ראוניץ' הגיע לרבע גמר הרולאן גארוס בפעם הראשונה בקריירה והפך לקנדי הראשון שעשה זאת. חודש לאחר מכן ראוניץ' המשיך להתקדם והגיע לחצי הגמר בווימבלדון שם הפסיד לפדרר, הישג זה הביא אותו למקום ה-6 בעולם, דירוג השיא שלו. ראוניץ' זכה לאחר מכן בטורניר וושינגטון, במה שהיווה כזכייה הראשונה שלו בטורניר ATP 500. ראוניץ' הגיע באליפות ארה"ב הפתוחה לשמינית הגמר שם הפסיד לקיי נישיקורי היפני, לא לפני קרב איתנם במערכה האחרונה שערכה 4 שעות ו-19 דקות. ראוניץ' הציב לעצמו במשך 3 עונות מטרה ברורה, להגיע לטורניר סיום השנה בלונדון, טורניר אליו מגיעים רק 8 השחקנים שהשיגו הכי הרבה נקודות באותה השנה. לפני הטורניר האחרון של השנה בפריז ראוניץ' נדרש להישג גבוה במיוחד בטורניר בכדי להשיג את המטרה הנכספת. הוא הגיע לרבע הגמר בטורניר מול פדרר, שניצח אותו ב-6 המפגשים הקודמים ביניהם בידיעה שרק ניצחון במשחק ייתן לו את המקום בטורניר סיום העונה, ראוניץ' עמד בלחץ ובגדול וניצח את המשחק ב-2 מערכות ומשם דהר עד לגמר הטורניר בו הפסיד לנובאק ג'וקוביץ'. בהבטחה של מקומו בטורניר סוף העונה הוא הפך לקנדי הראשון להגיע להישג הזה וליליד הראשון של שנות ה-90 להגיע להישג המכובד. בטורניר סוף השנה ראוניץ' הפסיד בשלב הבתים לפדרר ומארי ופרש מהטורניר לפני המשחק האחרון של שלב הבתים מול נישיקורי בעקבות פגיעה בשריר ברגל. ראוניץ' סיים את העונה במקום ה-8.
בפתיחת עונת 2015 ראוניץ' החל את העונה טוב עם הגעה לרבע הגמר באליפות אוסטרליה הפתוחה והגעה לחצי הגמר בטורניר המאסטרס באינדיאן וולס אחרי הניצחון הראשון בהיסטוריה על רפאל נדאל. בחודש אפריל, ראוניץ' הגיע לרבע גמר טורניר המאסטרס במונטה קרלו אך נאלץ לפרוש במהלך המשחק מול תומאש ברדיך בעקבות פציעה שרדפה אותו עוד מפתיחת הטורניר. אחרי שהפסיד ברבע הגמר בטורניר המאסטרס במדריד ראוניץ' הודיע שיבצע ניתוח על מנת לטפל בפציעה, ניתוח שהגיע בתזמון גרוע מבחינתו לאחר שהגיע לדירוג השיא שלו בקריירה, למקום הרביעי בעולם. העונה של ראוניץ' המשיכה באופן מסויט עם הפסדים מוקדמים ברוב הטורנירים בהם השתתף, כשבתווך הוא אמנם זכה בטורניר ראשון על אדמת אירופה בסנט פטרסבורג אך הוא סיים את העונה לאחר שפרש מלא מעט טורנירים במהלכה, כולל הרולאן גארוס ומחוץ לטופ 10, כשדורג במקום ה-14 בלבד. בסיום אותה העונה נפרד ראוניץ' ממאמנו במשך שנתיים וחצי ועבר להתאמן תחת מוביל הסבב בעבר, קרלוס מויה.
ראוניץ' פתח את העונה שעברה עם זכייה בטורניר בריסביין אחרי ניצחון בגמר על רוג'ר פדרר ועם הגעה ראשונה בקריירה לחצי גמר אליפות אוסטרליה הפתוחה אחרי ניצחון ב-5 מערכות על סטן וואורינקה בשמינית הגמר וניצחון על גאל מונפיס הצרפתי ברבע הגמר. ראוניץ' נעצר בחצי הגמר מול אנדי מארי, הוא ניאלץ לפרוש בעקבות פציעה בזמן שהוליך 2-1 במערכות והוא תיאר זאת כהפסד הכי שובר לב שהיה לו במהלך הקריירה. ראוניץ' נאלץ להיעדר כחודש וחצי אך כשחזר מהפציעה לטורניר המאסטרס באינדיאן וולס הוא הגיע עד לגמר, שם הפסיד בפעם השלישית ברציפות בגמר טורניר מאסטרס, הפעם לנובאק ג'וקוביץ'. בחודש מאי ראוניץ' חזר לטופ 10 כשדורג במקום ה-10 אך איכזב בעונת החימר עם הפסד בסיבוב השני בטורניר המאסטרס ברומא לניק קירגיוס האוסטרלי והפסד בשמינית גמר הרולאן גארוס למדורג 55 בעולם, אלברט ראמוס וינולאס הספרדי. במהלך הטורניר הודיע טניסאי העבר ג'ון מקנרו שהוא יצטרף לצוותו של ראוניץ' במטרה להוביל אותו בעונת הדשא והוא עזב את צוות האימון כעבור 3 חודשים. ראוניץ' החל את עונת הדשא עם הגעה ראשונה בקריירה לגמר טורניר על משטח הדשא בקווינס שם הפסיד בגמר לאנדי מארי ב-3 מערכות. בווימבלדון, ראוניץ' המשיך את היכולת הנהדרת שלו עם הגעה לגמר אחרי ניצחון בחצי הגמר על פדרר, מבחינת פדרר היה זה ההפסד הראשון בקריירה בחצי הגמר בווימבלדון, אחרי שעבר את השלב הזה כ-11 פעמים בעבר. ראוניץ' הפסיד בגמר לאנדי מארי ב-3 מערכות, לא לפני שהגיש את ההגשה המהירה בתולדות הטורניר, במהירות 237 קמ"ש!
ראוניץ' הגיע בהמשך לרבע הגמר בטורניר מונטריאול ולחצי הגמר בטורניר סינסנטי אך התרסק באליפות ארה"ב הפתוחה עם הפסד כבר בסיבוב השני לריאן האריסון האלמוני. בהמשך, ראוניץ' נכשל בניסיונו להגן על התואר בו זכה בסנט פטרסבורג עם הפסד כבר במשחק הפתיחה למיכאיל יוז'ני הדועך.
בהמשך ראוניץ' פרש מחצי גמר טורניר בייג'ינג בעקבות פציעה בקרסול. ראוניץ' הבטיח את מקומו בטורניר סיום השנה בלונדון ובטורניר האחרון לפניו בפריז הוא נאלץ לפרוש שוב לפני חצי הגמר אחרי פציעה במשחק רבע הגמר מול ג'ו ווילפריד טסונגה. בשלב הבתים של טורניר סוף השנה ראוניץ' הפסיד במשחק הפתיחה לנובאק ג'וקוביץ' אך ניצח בהמשך את גאל מונפיס ודומיניק ת'ים, ניצחונות שהביאו אותו בפעם הראשונה בקריירה לחצי הגמר בטורניר סיום השנה. בחצי הגמר ראוניץ' הפסיד לאנדי מארי ב-3 מערכות במשחק שארך 3 שעות ו-38 דקות, המשחק הארוך ביותר באותה העונה בסבב ה-ATP והארוך בהיסטוריה בטורניר סוף השנה. ראוניץ' סיים את העונה במקום ה-3 בעולם, דירוג השיא שלו אך למרות כך הוא בחר להיפרד לאחר שנה ממאמנו קרלוס מויה ולהביא במקומו את ריצ'ארד קרג'יצ'ק הצ'כי.
את העונה הנוכחית ראוניץ' פתח עם הגעה לחצי הגמר בטורניר בריסביין ולרבע הגמר באליפות אוסטרליה הפתוחה שם הפסיד לפיינליסט רפאל נדאל. בהמשך ראוניץ' הודח כבר בסיבוב השלישי בטורניר המאסטרס במיאמי, בשמינית הגמר במדריד וברבע הגמר ברומא. ברולאן גארוס הודח בשמינית הגמר מול פאבלו קרנו בוסטה. בעונת הדשא הקצרה הוא הודח כבר בסיבוב השלישי של טורניר קווינס מול ת'נאסי קוקינאקיס המדורג 698(!) בעולם ובווימבלדון הפסיד ברבע הגמר לזוכה שבדרך, רוג'ר פדרר. לפני כשבועיים הודח כבר בסיבוב השלישי בטורניר מונטריאול.
ראוניץ' התדרדר מעט השנה ומדורג כעת במקום ה-10 בעולם כאשר החוזקות העיקריות שלו הן ההגשות העוצמתיות שלו והעלייה שלו לכיוון הרשת. עם רזומה שכולל התמקמות בטופ 3 של הדירוג העולמי ראוניץ' ממשיך לכוון לזכייה בגראנד סלאם ולהגעה לטופ העולמי, כשבתקופה זו שג'וקוביץ' ומארי מאבדים מכוחם ופדרר ונדאל מזדקנים ויפרשו בקרוב, אולי הוא זה שיהיה הפנים של הדור הבא בטניס העולמי.