עקבו אחרינו

דשא זה לא רק כדורגל – כל מה שלא ידעתם על ווימבלדון

הצטרפו לניוזלטר

ביום שני הקרוב יחל טורניר ווימבלדון, הגרנד סלאם היוקרתי ביותר של עולם הטניס והיחיד שמשוחק על דשא. הטורניר שנערך בפרבר דרומית ללונדון, יפגיש את טובי הטניסאים והטניסאיות בעולם ועשוי להבטיח כמו בכל שנה קרבות ענק בין מדורגים בכירים, ובמקביל שחקנים לא מוכרים שמנצלים את המעמד כדי להגיח אל הבמה המרכזית של עולם הטניס. הטורניר שמחייב את כל המשתתפים בו ללבוש בגדים בצבע לבן, טומן בחובו לא מעט פרטים מעניינים ושיאים שישאירו אתכם פעורי פה. אז רגע לפני שהתחרות מתחילה והכדור הראשון נחבט, ריכזתי עבורכם 22 מספרים שמספרים את הסיפור מאחורי אחד מרגעי השיא של עולם הספורט.

1 – רק פעם אחת נציג ישראלי זכה בטורניר. קוראים לו אנדי רם, ובשנת 2006, יחד עם הטניסאית הרוסייה ורה זבונרבה הוא זכה בטורניר הזוגות המעורבים.

אנדי רם וורה זבונרבה זוכים בווימבלדון (RTE)

2 – מגרש מס' 2 בווימבלדון מכונה "בית קברות למדורגים". הוא זכה לכינוי אחרי שמספר מדורגים בכירים הודחו בו בשלבי תחרות מוקדמים.

3 – ווימבלדון הוא הגרנד-סלאם השלישי בשנה קלנדרית, הוא מגיע אחרי אליפות אוסטרליה הפתוחה והרולאן גארוס שנערך בצרפת, ומקדים את אליפות ארה"ב הפתוחה.

4 – מתחילת שנות האלפיים רק ארבע טניסאיות שאינן בנות משפחת וויליאמס זכו להניף את הצלחת הכסופה: מריה שראפובה (רוסיה, 2004), אמלי מורסמו (צרפת, 2006), פטרה קביטובה (צ'כיה 2011, 2014) ומריון ברטולי (צרפת, 2013).

שליטה כמעט מוחלטת של האחיות וויליאמס מפתיחת המילניום (youtube)

7 – פיט סמפראס (ארה"ב) ורוג'ר פדרר (שוויץ) הם שיאני הזכיות לגברים בעידן המודרני (החל מ-1968) עם שבע זכיות כל אחד. סמפראס שלט בטורניר בשנות ה-90 ופדרר ירש אותו בעשור הראשון של המילניום.

מלך הדשא הבלתי מעורער של המילניום הנוכחי (toronto star)

9 – בגזרת הנשים, מרטינה נברטילובה (צ'כוסלובקיה/ארה"ב) היא שיאנית הזכיות עם תשע הנפות. נושפת בעורפה סרינה וויליאמס עם שבע זכיות.

10 – הטורניר שהחל את דרכו בשנת 1877, בוטל 10 פעמים בלבד. הסיבה לביטול: מלחמות העולם. בין השנים 1915-1918 (מלחמת העולם הראשונה) ובין השנים 1940-1945 (מלחמת העולם השנייה).

10 – מספר הדקות הדרוש לסגירה מלאה של הגג במגרש המרכזי. ווימבלדון ידוע בהפסקות משחקים כפויות בגלל הגשמים בלונדון בתקופה זו, ולכן החל משנת 2009 נבנה גג שנסגר ברגע שמתחיל גשם ומאפשר לשחקנים להמשיך בהתמודדות.

11 – מספר השעות שערך המשחק הארוך ביותר בתחרות, ולמעשה גם המשחק הכי ארוך ששוחק אי פעם. בשנת 2010 נפגשו ניקולה מאהו וג'ון איסנר בסיבוב הראשון של התחרות. המשחק הגיע למערכה חמישית, שבה ניצח איסנר בתוצאה 70-68. המשחק נערך 11 שעות ו-5 דקות ליתר דיוק, והתפרס על פני שלוש ימים.

מאהו ואיסנר מציגים את המשחק הארוך אי פעם (cnn)

13 – מספר ימי התחרות. בניגוד לגרנד סלאמים אחרים, בווימבלדון נהוג לא לשחק ביום ראשון בשבוע השני של התחרות, וכך מספר הימים שבהם יש תחרויות עומד על 13, במקום על 14 (שבועיים), כמו בשאר הטורנירים הגדולים. אך בגלל הגשם ואי העמידה בלו"ז המתוכנן, בשלוש השנים האחרונות בוטל היום החופשי.

16 – מספר המדינות שנציגיהן זכו בטורניר היחידים (גברים ונשים). ארצות הברית היא המדינה עם הכי הרבה זכיות (90), אחריה בריטניה (73), ובמקום השלישי אוסטרליה (26).

29 – מספר השנים שחלפו מרגע פתיחת הטורניר עד שמדינה אחרת, מלבד בריטניה ראתה את נציגה מניף את הצלחת/הגביע. הייתה זו מיי סאטון האמריקאית שבשנת 1905, זכתה בטורניר.

29 שנים לקח ללא-בריטי להניף אחד מהם (TSN)

30 – שיא התחרויות הרצופות של טניסאי בווימבלדון. השיא שייך לארתור גור הבריטי שבין השנים 1888-1922 לא החמיץ טורניר אחד וקבע שיא שספק אם יישבר אי-פעם. אגב, הוא הגיע לשמונה גמרים וזכה בתואר שלוש פעמים.

39 – שיא המשחקונים שניצח שחקן במשחק הגמר. השיא הזה שייך לאנדי רודיק שבשנת 2009 פגש את רוג'ר פדרר לגמר אדיר. על אף שרודיק ניצח ביותר משחקונים, פדרר ניצח את המשחק וזכה בתואר נוסף על הדשא הלונדוני.

77 – מספר השנים שחיכה העם הבריטי עד שראה שוב טניסאי ממדינתו זוכה בווימבלדון. בשנת 1936, זכה פרד פרי הבריטי בתואר, ומאז הייתה בצורה ארוכת שנים שכללה אכזבות רבות. המפורסם ביותר היה טים הנמן שבין השנים 1998-2002 הגיע ארבע פעמים לחצי הגמר בטורניר והודח למרות הרוח הגבית שקיבל מהקהל. עם זאת, בשנת 2013 סוף סוף הנאחס נשבר כשאנדי מארי, אמנם סקוטי ולא אנגלי, אך עדיין בריטי, הצליח לזכות בטורניר ולקטוע את הרצף השלילי.

המאכזב הלאומי – טים הנמן (tennisbuzz)

125 – הדירוג הנמוך ביותר של שחקן שזכה בטורניר. השיא הזה שייך לגוראן איבניסביץ' הקרואטי, שבשנת 2001 הדהים את ווימבלדון וזכה בתואר. הענק הקרואטי שהפסיד בגמר ב-1998, חווה נסיגה בכושרו והתדרדר בדירוג ה-ATP. אך מארגני הטורניר באותה שנה החליטו להעניק לו כרטיס חופשי ולאפשר לו להשתתף בתחרות. איבניסביץ' לקח את ההזדמנות בשתי ידיו וזכה בתואר.

גוראן איבניסביץ' – מה שכרטיס חופשי יכול לעשות (livemint)

128 – מספר השחקנים המתחרים בכל טורניר יחידים.

131 – מספרו של טורניר ווימבלדון הנוכחי.

326 – שיא המשחקים לשחקן בטורניר. השיא שייך למרטינה נברטילובה שהגיעה אליו משתי סיבות עיקריות: הראשונה, ההצלחה הכבירה שלה בשנות ה-70 וה-80 שהביאה אותה לשלבים המתקדמים. השנייה, הקאמבק שלה בראשית שנות האלפיים אל טורנירי הזוגות המעורבים.

מרטינה נברטילובה – שיאנית הזכיות וההופעות בטורניר (Pinterest)

2,000 – נקודות הדירוג שמקבל שחקן שזוכה בטורניר.

14,000 – מספר המושבים במגרש המרכזי. לרוב הכרטיסים נמכרים זמן רב לפני תחילת התחרות, וניתן לראות ייצוג נרחב של משפחת המלוכה ושל ידוענים רבים שחובבים את הספורט הלבן.

מבט מלמעלה על המגרש המרכזי (Virgin Experience Days)

2,200,000 – הסכום שניתן למי שזוכה בטורניר. המטבע הוא כמובן לירות שטרלינג. והחל משנת 2007 קיים שיוויון מוחלט בין סכום הזכייה של נשים וגברים.

ואם אחרי כל המידע הרב שנחת עליכם עדיין נשאר לכם מקום לעכל, אז תדעו שהקינוח המרכזי של התחרות הוא תותים ושמנת, והוא נמכר בקפיטריות השונות שברחבי מתחם התחרויות בכמויות אדירות.

תותים ושמנת – הקינוח הרשמי של התחרות (visit britian)
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
escort