עקבו אחרינו

מנצחת: אנסטסיה גלושקוב

הצטרפו לניוזלטר

אחרי 22 שנות קריירת שחייה מרשימות, היא הודיעה שהיא עוזבת את הבריכה ומתחילה את חייה מחדש. לרגל יום האישה, אנחנו רוצים להכיר לכל מי שעדיין לא מכיר, מי זאת אחת הספורטאיות הגדולות שלנו, אם לא הכי.

"אני תולה את בגד הים הנוצץ". אנסטסיה גלושקוב הודיעה על פרישה משחייה אומנותית בסוף החודש שעבר. אחרי מעבר ל-20 שנות פעילות, כשהיא הפנים (או הרגליים) הידועות ביותר אצלנו בקשר לענף. בגיל 30, כשהיא עשתה כבר כמה וכמה אולימפיאדות, וגם כמה וכמה הישגים לא קלים בכלל, היא השלימה עם ההחלטה. "עכשיו אני בשלה לצאת מהמים ולהשיג מימוש עצמי במחוזות אחרים".

גלושקוב בזמן ההודאה על הפרישה (צילום מסך)

גלושקוב נולדה במוסקבה, ועלתה עם משפחתה ארצה כשהיא בת 9. אימה טטיאנה בעלת חלק חשוב בסיפור ההצלחה שלה. בתור ילדה, ביום שגרתי בבריכה, ראתה אנסטסיה את אימה, בעודה מאמנת קבוצת נשים בשחייה אומנותית. כשהיא במים הרדודים, ניסתה לחכות את התנועות והתרגילים של הבנות שצפתה בהן. אמא שלה, בתור מאמנת, שמה עין כל הכשרון הטבעי שיוצא מהבת שלה, שאינה מאומנת כלל, והחלה לתת מספר הערות לשיפור. "הרי האמא המחבקת והמגוננת זו בדיוק אנטיתזה למאמן התובעני. כששניהם מגולמים באותו אדם, זה לא פשוט".

מהרגע הזה, הכל הפך היסטוריה. כבר 22 שנים שאימה מלווה אותה בכל יום, בכל אימון, בכל תחרות ובכל מדינה. כשהמאמנת האישית שלך היא גם אמא שלך זה יכול להיות מוזר, לפעמים גם קשה, אבל היי! איזה מאמן ירצה בהצלחה שלך יותר מאמא שלך? "אמא שלי היא החברה הכי טובה שלי, השופטת הכי אובייקטיבית שלי ואני אוהבת אותה יותר מכל."

אנסטסיה (משמאל) ואמא (באמצע). (דף הפייסבוק האישי של אנסטסיה גלושקוב)

אנסטסיה היא למעשה הספורטאית הישראלית שהתחרתה בהכי הרבה משחקים אולימפיים. ליתר דיוק, היא השתתפה באולימפיאדה שנערכה באתונה בשנת 2004, בייג'ינג של 2008, לונדון 2012 וממש לא מזמן, בריו 2016. אין במדינת ישראל, לאורך כל ההיסטוריה הספורטיבית, ספורטאי שלקח חלק ב-4 אולימפיאדות. ועוד בענף שהמדינה כמעט ולא מתקצבת, אלא רק מקצצת. "האירוניה היא כי באמת שאין מאיפה לקצץ עוד, ועצוב יותר הוא שזה עלול לגדוע חלומות צעירים רבים".

הראשונה שעשתה זאת. ארבע אולימפיאדות (דף הפייסבוק הפרטי של אנסטסיה גלושקוב)

התחרות בשחייה האומנותית מתחלקת לשתיים, סולו ודואט. לצער הרבה מאוד ספורטאים בעולם, הסולו עדיין לא נכנס למשחקים האולימפיים, ובינתיים מתקיימת רק תחרות דואט. מבין ההשיגים הבולטים של גלושקוב בתרגיל הסולו הוא המקום הרביעי באליפות אירופה, שנערכה בבודפשט בשנת 2010. יחד עם זה, היא סיימה במקום הראשון בשנת 2001, באליפות העולם לנערות בסיאטל. באליפות צרפת הפתוחה שנערכה בפברואר 2016, שהיא נחשבת לאחת התחרויות היוקרתיות ביותר, זכתה במדליית זהב בתרגיל הטכני. באליפות ישראל היא זכתה 16 פעמים ברציפות, שיא בפני עצמו. בתרגיל הדואט, כפי שנאמר, ייצגה את ישראל בארבעת האולימפיאדות האחרונות, כשהיא וזוגתה מסיימות במקום ה-15 הסופי. "לשמוע את 'התקווה' עם ניצחון במים ובלב, בגרמניה, בדיוק ביום שבו מציינים בארץ את הזיכרון לשואה ולגבורה"

זהב באליפות צרפת. (openmakeupforever)

ביום שאחרי הפרישה, אנסטסיה לא התנתקה לגמרי מהבריכה. היא מאמנת קבוצת בנות בבית שמש, ואמרה שהיא תנסה כמה שיותר לעזור ולקדם את הספורט בישראל, במיוחד לאחר הקיצוצים והגזרות הכלכליות שהוטל עליו לאחרונה. אחרי האולימפיאדה בלונדון, היא יצאה להפסקה כדי ללדת את בנה הבכור, תום. אחרי שנה וחצי בחוץ, החליטה לחזור לשחות, כשהמטרה היא להשיג את הקריטריון לריו 2016, ואנחנו יודעים את הסוף. היא הצליחה, אחרי לידה, לחזור לטופ העולמי, כי כזאת היא אנסטסיה, ווינרית בכל גופה.

אנסטסיה ותום. (דף הפייסבוק הפרטי של אנסטסיה גלושקוב)
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
escort