באולימפיאדה הקרובה ענף הג׳ודו כנראה יהיה מבין הבולטים, חובבי ספורט רבים ואנשי מקצוע מהענף תולים תקוות בג׳ודוקאיות שלנו. אחת מהן היא לינדה בולדר, הולנדית שעלתה לארץ בדצמבר 2014 והחליטה לייצג את המדינה שלנו. ללא ספק צעד שראוי להערכה.
לינדה בולדר עלתה לארץ ישראל גם בעקבות בעלה, מנדל וויטסנאזן, איש עסקים יהודי-הולנדי שהוא גם כדורגלן עבר שהיה חלק מהסגל הרחב של אייאקס, בעת שזו זכתה באליפות אירופה בשנת 1995.
בולדר הגיעה ארצה כספורטאית מוכחת, כולל תואר סגנית אלופת אירופה ב-2013. במרץ 2014 נפצעה בברך בתחרות בדיסלדורף, עברה ניתוח לשחזור הרצועות והושבתה עד סוף השנה.
בנובמבר 2014 החליטה לשלוח מכתב לאיגוד הג׳ודו ההולנדי במטרה לבקש לייצג את מדינת ישראל. "החלטה מאוד קשה ומהולה בעצב" אמרה בולדר. מאחר שבעלה עלה לארץ, גם לינדה קיבלה אזרחות. את תהליך הגיור היא תשלים כאשר תתפנה מהעיסוק האינטנסיבי בג׳ודו, בתום הקריירה.
מאז שקיבלה את השחרור מהאיגוד ההולנדי, הייתה בולדר על קו אמסטרדם־נתב"ג. היא גיבשה לעצמה מסורת של חזרה הביתה עם מדליה. את ההחלטות המקצועיות לגביה מקבל המאמן הלאומי שני הרשקו, שישב על כיסא המאמן בשלוש התחרויות הראשונות שלה במדי הנבחרת. בקרואטיה ישב שם מאמנה האישי, ההולנדי בן ריטדייק.
בולדה מתחרה במשקל עד 70 ק"ג, ומאמינה שתצליח גם באולימפיאדה בריו. "לא התחריתי מעולם באולימפיאדה, אבל אני בטוחה בעצמי. המשקלים הכבדים אצל הנשים הם די מוצלחים במסורת ההולנדית, ואני מקווה להמשיך בזה. הבעיה בג'ודו שאתה יכול להתכונן ארבע שנים, להגיע לקרב אולימפי ולהפסיד בגלל איזו שטות. אבל אני בטוח לא ארגיש לחץ".
ראוי לציין שבולדר לא הגיעה לכאן מטעמי ציונות, לפחות לא שלה. בגלל הפציעה הארוכה שחוותה, תפסה קים פולינג את מקומה כהולנדית הבכירה, ובולדר הבינה שכדי להתמודד על מדליה אולימפית תצטרך למצוא לעצמה מקום אחר. היהדות והעלייה של בעלה שירטטו עבורה את המסלול לארץ ישראל.
"תמיד הערכתי את מדינת ישראל", היא אומרת. "אחרי שהתחתנתי ושמעתי עוד סיפורים על המדינה, זה רק דחף אותי לעשות את המהלך הזה, ועכשיו אני מאוד שמחה שאני כאן. אני אוהבת פה פשוט את הכל. כולם מאוד נחמדים, מחייכים אליי ושואלים אם אני צריכה עזרה. כבר הספקתי להכיר הרבה אנשים טובים ויש לי כאן חברים גם מחוץ לנבחרת, שאני שומרת איתם על קשר".
אחת המלחמות הגדולות של בולדר, בשל הקטגוריה שבה היא מתחרה, קשורה לשמירה על המשקל. היא החלה להתאמן כילדה שמנמנה בגיל 8. "ההורים אמרו שיהיה טוב בשבילי לעסוק בג'ודו, בגלל המשקל שתמיד נאבקתי בו. אחרי שהתאהבתי בענף, כבר התחלתי להביא תוצאות". כשלינדה אומרת תוצאות, היא מתכוונת למדליות זהב בכל קטגוריות הצעירים באליפויות אירופה.
בולדר מצטרפת ל3 הג׳ודוקאיות – ירדן ג׳רבי, גילי כהן, ושירה ראשוני שייצגו אותנו באולימפיאדה בריו ויקוו להמשיך את ההצלחות שלהן. אין ספק שיש לנו נבחרת איכותית, נקווה שבבמה האמיתית היכולת שלהן תבוא לידי ביטוי.