יש תקווה לאנדי מארי לשחזר את ההישג הזכייה בוומבלדון מ-2013 ולקטוף תואר גראנד סלאם שלישי בקריירה. אם יעשה זאת, יפגוש את המדורג שלישי בעולם, רוז'ה פדרר. אז את מי פוגש מארי בדרך לגמר גראנד סלאם אחד עשר בקריירה?
אחרי שג'וקוביץ' עף מטורניר ווימבלדון בסיבוב מספר שלוש, חוזרות התקוות לשחקנים שרצו להניף גביע בטורניר הטניס הגדול והיוקרתי ביותר בעולם. ג'וקוביץ' הגיע לבמה הזו כאלוף הגאה של הרולאן גארוס, תואר הגראנד סלאם היחיד שהיה חסר לסרבי הענק, זאת אחרי שלא פספס רבע גמר גראנד סלאם מאז הרולאן גארוס ב-2009. אבל זה כבר מאחורינו, ומי שנהנים מההדחה הזו הם רוז'ה פדרר, השחקן הכי גדול אי פעם בווימבלדון ובכלל, ואנדי מארי, מי ששיחק בשנותיו הראשונות בילדים לצידו של ג'וקוביץ'. מארי הוא כרגע הפייבוריט לזכות בגביע הנכסף. אם ייעשה זאת, מדובר בזכייה שנייה שלו בטורניר אחרי הניצחון על נולה בגמר 2013. כמובן שזה יסמל את גמר הגראנד סלאם השני שלו ברציפות, וסיכוי מצויין לשפר עמדות בכל הנוגע לניקוד מול המדורג מספר 1 בעולם. אבל איך נכון לראות את הסקוטי החביב מבעד עדשת הזמן?
יש שתי דרכים לראות אותו. האחת, כשרון שלא הגיע עדיין למיצוי עצמי. שחקן עם הבטחה, שבתחילת דרכו היה מצליח מג'וקוביץ' שבן גילו, ובעצם כשחקן לוזר. מארי הגיע לעשרה גמרים של גראנד סלאם. שמונה מהם סיים עם הפסד. חמישה לנולה, שלושה לפדרר. אז למה לא להגיד שהוא לוזר? אולי כי מארי ממשיך לשמור על יציבות, ומעולם לא איבד את החדות. מאז 2011, עם הסתייגות של טורניר אחד, ספורטאי השנה של הבי בי סי ב-2013 הגיע לרבע גמר גראנד סלאם בכל טורניר. הוא תמיד נתן פייט ולמרות שסיים שני בלא מעט מקרים, הוא ממשיך לקחת כל הזדמנות שנותנים לו. גם מדליית זהב אולימפית ב-2012 וגם העובדה שהוא בריטי מקלות מאוד על הנסיבות. אז אם תשאלו מדוע, התשובה היא שמארי הוא הבריטי היחיד בעידן הפתוח שזכה בטורניר גראנד סלאם. הוא גם הראשון מאז 1977 שמגיע לגמר, והבריטי הראשון מזה 77 שנים להניף את הגביע בווימבלדון.
מארי לא בטוח יזכה השנה בטורניר. הוא יכול לסיים אותו עם עוד אכזבה בגמר. אף אחד לא יופתע יותר מידי עם יגיע הפסד נוסף לפדרר בגמר גראנד סלאם. אבל כשהוא מביט על פדרר מלמטה, כמדורג הכי בכיר בטורניר, הוא יכול להרגיש לא רק גאווה לאומית, אלא גם גאוות יחידה. אבל עוד לפני כן, צריך הסקוטי להגיע לגמר. בדרך לרבע עבר אנדי מארי את הטניסאים הבאים:
סיבוב 1: ליאם ברודי – במפגש ראשון מול טניסאי בריטי מזה עשור.
סיבוב 2: יאן סון לי – אמנם היפני בן ה-32 שכבר הגיע בעבר עד לרבע הגמר הפתיע עם שבירה במערכה הראשונה, אבל מארי השכיל לעבור אותו ולהתקדם לסיבוב השלישי.
סיבוב 3: ג'ון מילמן – מארי עושה לעצמו חיים קלים כשהוא עובר את השבוע הראשון בווימבלדון בלי לאבד אף מערכה. זאת לעומת שני המשחקים הראשונים באליפות צרפת הפתוחה, בשניהם נמתח המשחק לחמש מערכות מתישות. לסיבוב הרביעי עולה מארי בפעם ה-9 ברציפות והעשירית ב-11 שנים.
סיבוב 4: ניק קיריוס, מספר 15 בעולם – מארי לא התקשה מול קיריוס, שהיה נראה לעתים בסדנת אמן בטניס. זאת על אף שהעיף בעבר את נדאל מהטורניר. מארי מגיע לרבע גמר תשיעי ברציפות בטורניר בו זכה ב-2013.
ברבע הגמר והלאה כבר מחכים למארי משחקים קשים יותר בדרגת קושי עולה, כמובן. אלה המשחקים שאמורים להיות לו, מלבד הרבע שכבר ידוע מראש:
רבע גמר: ווילפריד טסונגה – את המדורג 12 בעולם מארי מכיר מצוין. יש לו כמובן מאזן עדיף על הצרפתי, כשהפסיד לו פעמיים וניצח 12 קרבות ישירים. הצרפתי אמנם הגיע פעמיים חצי הגמר, אבל המשימה נראית בלתי אפשרית מול הפייבוריט לזכייה. עם זאת, מארי מצטנע: "הוא שחקן דשא מצוין. אצטרך להיות בשיאי כדי לנצח אותו". לצרפתי יתרון אחד – הוא היה זקוק ל-26 דקות כדי "לנצח" את גאסקה בסיבוב הקודם, אחרי שזה פרש מהטורניר עקב פציעה. לא נראה שזה ידאיג את הסקוטי שזוכה ל-24 נצחונות רצופים על יריבים צרפתים.
חצי גמר: תומאס ברדיך – המדורג עשירי בעולם הוא השחקן שצפוי לפגוש את מארי בחצי הגמר, אחרי שואוורינקה הודח על ידי דל פוטרו המתקמבק. נקווה שהוא יחשוב יותר על טניס ופחות על אישתו, שבאירוע מתוקשר לפני שנה הצהירה שהיא מעדיפה את השחקן הבריטי על המגרש. אבל אם להתייחס ברצינות, זה כבר קרב ברמה אחרת. המאזן הוא לטובת מארי, אך עומד על 8-6 בלבד. אמנם ברדיך לא מנצח את מארי כבר שלוש שנים, אבל קשה להתנבא כשמדובר במפגש הראשון ביניהם אי פעם בווימבלדון.
גמר: רוז'ה פדרר – אם אכן מארי יעבור את משוכת חצי הגמר, הוא צפוי לפגוש בגמר אגדה. מארי אמנם הפסיד לפדרר בחצי הגמר של הטורניר בשנה שעברה, אבל נראה כי מאזן הכוחות השתנה. מארי נהיה טוב יותר בשנה, בעוד פדרר נהיה מבוגר יותר. מארי משחק את הטניס הכי טוב שלו אי פעם, ופדרר שיחק עוד שני טורנירי דשא כדי להכנס לכושר בזמן לקראת הטורניר. הקרב הזה נראה פתוח, אבל הנטייה היא 60:40 לטובת מארי, שיכול להתנקם על ההפסד שלו בגמר ווימבלדון 2012. נקווה גם שזה יהיה הגמר, זה הגמר הכי טוב שיכול להיות, בנסיבות שנוצרו.