הליגה הגרמנית לנשים 24/08 16:001. FSV Mainz 05SV Werder Bremenגביע אתנה 25/08מכבי חולוןהפ' קטמון יםליגת האלופות לנשים 25/08 16:00בראןאוסטריה וינהגביע אתנה 25/08 18:30מ.ס. קרית גתהפועל ת"אגביע אתנה 25/08 20:00הפועל רעננהמכבי אס"א תל אביבליגת אירופה לנשים 26/08 15:00סיסטרסRosenborgליגת אירופה לנשים 26/08 15:00סרייבוSlovan Liberecליגת אירופה לנשים 26/08 15:00מיטרוביצהמטליסט 1925ליגת אירופה לנשים 26/08 15:00אפולון לימסולFHליגת אירופה לנשים 26/08 15:00Radomljeוולרנגהליגת אירופה לנשים 26/08 15:30היידוק ספליטFortunaליגת האלופות לנשים 26/08 16:00WolfsburgInterליגת האלופות לנשים 26/08 16:30Sparta Prahaסרווטליגת האלופות לנשים 26/08 17:00אינטראכט פרנקפורטParis SGליגת האלופות לנשים 26/08 17:00צ׳רני סוסנוביץאו-אייץ׳ לווןליגת האלופות לנשים 26/08 17:00פ.ס.וו איינדהובןקוגהליגת אירופה לנשים 26/08 17:00AnderlechtFeyenoordליגת אירופה לנשים 26/08 17:00Sturmגינטרהליגת האלופות לנשים 26/08 17:30אייאקסריאל מדרידליגת אירופה לנשים 26/08 17:30ברייזבליקFK Csíkszeredaליגת האלופות לנשים 26/08 17:45צ'לסיריאל סוסיאדדליגת אירופה לנשים 26/08 18:00Spartak Suboticaברונדביגביע אתנה 26/08 18:00בנות נתניהמכבי כשרונות חדרהליגת האלופות לנשים 26/08 18:45סנט פלטןיובנטוסליגת אירופה לנשים 26/08 19:00טוראנסהKolos KovalivkaNWSL 27/08 00:00נורת׳ קרוליינה קארג׳אנג'ל סיטיהליגה הגרמנית לנשים 28/08 16:301. FC KölnTSG HoffenheimNWSL 29/08 00:00גות׳אםפורטלנד ת׳ורנסהליגה הספרדית לנשים 29/08דפורטיבו לה קורוניהסביליההליגה הספרדית לנשים 29/08ריאל סוסיאדדלוגרוניוהליגה הספרדית לנשים 29/08אייבראספניולהליגה הספרדית לנשים 29/08מדריד CFFגרנדהNWSL 29/08 02:00סן דייגו וייברייסינג לואיווילהליגה הגרמנית לנשים 29/08 10:00SC Freiburg1. FC Union Berlinהליגה הגרמנית לנשים 29/08 12:00VfB StuttgartHamburger SVליגת אירופה לנשים 29/08 15:00MinskAgramNWSL 29/08 22:30קנזס סיטי קרנטנורת׳ קרוליינה קארג׳NWSL 29/08 23:00אורלנדו פריידיוטה רויאלסהליגה הספרדית לנשים 30/08אתלטיק בילבאובדלונההליגה הספרדית לנשים 30/08אלאבסולנסיה

שוב פגרה ושוב אין משחקי ידידות לנבחרת

למרות הפגרה הרשמית נבחרת ישראל שוב לא משחקת משחקי ידידות על אף אותו הסכם שנחתם לפני כשנתיים, גורמים בהתאחדות ״שב״כ לא מאשר״ שב״כ: ״לא מכירים הנחייה כזו, נאבטח כל משלחת״

שחקניות נבחרת ישראל (צילום: שאול גרינפלד) (צילום: שאול גרינפלד)

יותר משנתיים חלפו מאז הודיעה ההתאחדות לכדורגל על חתימת הסכם עם שחקניות נבחרת ישראל על השוואת התנאים שלהן לאלו של לנבחרת הגברים. במהלך התקופה הזו, הפרה ההתאחדות את ההסכם כמה פעמים, כשהאחרונה שבהן מתרחשת בימים אלה. אחד הסעיפים בהסכם מחייב קיומם של משחקי ידידות לנבחרת הנשים, כשבתקופה הזו נערכו שניים בלבד, מול הונגריה.

שחקניות נבחרת ישראל חוגגות במשחק הידידות בהונגריה (צילום: שאול גרינפלד)

בשני החלונות הבינלאומיים שנקבעו לחודשים אוקטובר-נובמבר 2024, אמורים להיערך משחקי ידידות לנבחרות הנשים שלא העפילו לפלייאוף יורו 2025. חלק מהנבחרות מכינות את עצמן לקמפיין ליגת האומות שייפתח בפברואר הקרוב, אולם נבחרת ישראל לא תערוך משחקי אימון, זאת על אף העובדה שהחלונות מהווים פגרה רשמית של אופ"א.

הניוזלטר של JSPORTפעם בשבוע במייל

על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

ליגת האומות מעבר לפינה (צילום: UEFA)

גורם בהתאחדות לכדורגל מסר בשיחה עם "JSport" כי הסיבה לאי-קיומם של משחקי ידידות בחלון אוקטובר היא מאחר שאף נבחרת אינה רוצה להגיע לישראל בגלל המצב הביטחוני. במענה לשאלה מדוע נבחרת הנשים לא "מארחת" משחקים בחו"ל בדומה לנבחרת הגברים, נמסר כי השב"כ אינו מאשר זאת ולא יכול לאבטח את השחקניות. במענה לפניית "JSport", שירות הביטחון הכללי שלל את טענת ההתאחדות ומסר כי אינם מכירים הנחייה שכזו ויאבטחו כל משלחת ישראלית.

נבחרת ישראל גברים החודש בהונגריה ״מארחת״ את נבחרת צרפת (צילום: שאול גרינפלד)

גורמים נוספים בהתאחדות מוסיפים שגם נבחרת הגברים לא קיימה בשנה האחרונה למעט בלארוס והונגריה שאופ״א חייבה (בפגרת הנבחרות אופ״א מחייבת את כל הנבחרות לשחק, ההוראה הזו אינה קיימת בנבחרות הנשים ש״ג). עוד הוסיפו שנכון לעכשיו כל קיום משחק הוא קשה ושלא לדבר על כך שאף נבחרת לא רוצה בכלל להזמין את נבחרת ישראל.
תזכורת: בהסכם שעליו חתמו השחקניות עם ההתאחדות לפני כשנתיים, צוין מפורשות כי המנכ"ל דאז שרעבי חותם בשם ההתאחדות לכדורגל ושהמסמך מחייב את הארגון. במספר הזדמנויות בשנתיים האחרונות טענה ההתאחדות לכדורגל במענה לפניות ״JSport" כי ההסכם אינו מחייב – ואף התנערה ממנו, כשהסבירה שלמעשה אינו הסכם כלל, אלא מסמך הבנות; זאת חרף העובדה שבזמנו הוגדר בהודעת דוברות משותפת כהסכם.

אורן חסון יו״ר ההתאחדות לשעבר, ההסכם נחתם בזמנו (צילום: אסי קיפר)

"ההתאחדות הדגישה תמיד את מחויבותה הבלתי מתפשרת לקידום כדורגל הנשים וההסכמות אליהן הגענו משקפות זאת נאמנה", אמר אז שרעבי בהודעת ההתאחדות לכדורגל, "לאחר הפגישה ביום שלישי האחרון בהובלת יו"ר ההתאחדות אורן חסון היה ברור לנו כי יש הרבה יותר מהמשותף בינינו לבין שחקניות הנבחרת מאשר המחלוקות. ההסכמות אליהן הגענו מעידות על הכבוד שאנו רוחשים לכדורגל הנשים ולנבחרת הבוגרת בפרט". שרעבי הוסיף כי "החשיבה על העתיד המבטיח בשילוב ידיים, היא הנוסחה לקידום הענף. כולי תקווה כי התקשורת תדע לטפח את כדורגל הנשים ולתת לו על בסיס קבוע את המקום הראוי לו".

סיים את תפקידו ביולי האחרון, ארז בלפר (צילום: שאול גרינפלד)

עד לקמפיין מוקדמות יורו 2025 שימש ארז בלפר כמאמן נבחרת הנשים. אולם מאז שסיים בלפר את תפקידו ביולי האחרון, לנבחרת הנשים אין מאמן – זמני או קבוע. ועדת האיתור זימנה לראיונות לא מעט מועמדים, אך טרם החליטה על מינוי אחד מהם לתפקיד. לפי גורמים בוועדת האיתור, חבריה מעוניינים במאמן "בעל שם", כהגדרתם, כלומר בעל רזומה של אימון בליגת העל לגברים. כמה מהם אף עמדו בפני ועדת האיתור, אך לא נמצאו מתאימים, כשהאחרון שבהם הוא שלומי דורה – שלא מונה לתפקד והיה מועמד לאימון נבחרת הנשים עד גיל 19 אך מינויו לא יצא אל הפועל.

אלישע לוי (במרכז) לצידה של יפעת כהן, יו״ר ענף כדורגל הנשים, בגמר גביע אתנה בחודש שעבר (צילום: שאול גרינפלד)

מי שכן מונה לתפקיד בהתאחדות לכדורגל הוא אלישע לוי, בעבר מאמן נבחרת הגברים שלא אימן אף קבוצה מאז שסיים את תפקידו כמאמן בני יהודה במאי 2023. לפי גורמים בהתאחדות, לוי אף ישב בעצמו בדיוני ועדת האיתור למאמני נבחרת ישראל ומונה למנהל המקצועי של נבחרות הנשים, זאת על אף שאין לו ניסיון באימון נשים. בקרב שחקניות נבחרת ישראל ישנו חשש כי מי שיאמן אותן, בסופו של דבר, יהיה לוי. החששות שלהן מקבלות חיזוק מדבריו של גורם בהתאחדות, שאומר כי "לא מן הנמנע שבפברואר לוי יעמוד על הקווים, אם לא ימצאו מאמן עד אז".

2 תגובות על “שוב פגרה ושוב אין משחקי ידידות לנבחרת”

  1. […] בחודש אוקטובר נבחרת ישראל לא קיימה משחקי אימון, אז בטענה ששב״כ אינו מאשר, למרות הכחשה רשמית מצד הארגון, גם בחלון נובמבר- דצמבר […]

  2. ג׳ון הגיב:

    מעניין שגם אישרו לנבחרת נערים עד 17 שני משחקי ידידות לפני הטורניר שלהם

עוד באותו נושא

לא כוחות: נבחרת ישראל הובסה 6:0 מול סקוטלנד

כדורגל נשים ישראלי · 5 ביוני 2026

מ.ס. קרית גת זכתה בגביע המדינה בפעם השלישית ברציפות

כדורגל נשים ישראלי · 17 במאי 2026

היסטוריה: הפועל קטמון ירושלים אלופת המדינה

כדורגל נשים ישראלי · 7 במאי 2026