לפני פתיחת המשחק הגיע מנהל מג׳דל כרום לספסל של נתניה עם בקשה ״בואו נסיים את המשחק כבר בדקה ה-60/70 בהסכמת השופטים״. המשחק אכן הסתיים בדקה ה-70, ואיזה ערך ספורטיבי יש לזה בדיוק? אף אחד לא יודע. במג׳דל כרום מתחרטים על שהסכימו לעלות לליגה הלאומית, ההחלטה שהפכה אותן לשק החבטות של הליגה, ועוד איזה שק.
הגרלת המשחקים סידרה לה הגרלה בדמות רעננה במחזור הראשון, נתניה בשני, הפועל ת״א בשלישי. בהתאחדות לכדורגל מסבירים את עניין 11 הקבוצות ואת זה שנתנו למג׳דל לעלות בכך שיש ״תקנון״.
התקנון גם קובע שמשחק ישוחק 90 דק׳, ושיהיו 11 שחקניות, לא כל הדברים האלה מתקיימים בליגה הלאומית. משחקים מסתיימים בדקה ה-70, קבוצות לא מופיעות עם 11, והשופטים משתפים פעולה וכותבים דוחות שבינים לבין המציאות תהום פעורה. אם ליגת העל בכדורגל היא החצר האחורית, הליגה הלאומית היא חור שחור.
הדמעות של שוערת מג׳דל כרום עוד לפני המחצית סיפרו את סיפור המשחק, בחורה צעירה שכל מה שהיא רצתה הוא לשחק כדורגל במסגרת חובבנית, הליגה הארצית, ובהחלטה תמוהה לחלוטין מצאה את עצמה פוגשת תוך שבועיים שתי קבוצות מליגת העל. הפערים עצומים.
זה לא סיקור, אין טעם לסקר משחק כזה, הוא לא יהיה היחיד והוא לא יהיה האחרון. ״מחזירים את הענף 20 שנה אחורה״ כך אמר לי אחד ממנהלי הקבוצות בליגה. והוא לא טועה. כשאני מנסה לעניין גופי תקשורת כאלה ואחרים שיכתבו על הליגה או שיסקרו, כשמגיעות תוצאות כאלה מסתכלים על זה ועלי כבדיחה. הרי כשמג׳דל כרום תמשיך לקבל תוצאות כאלה תגיע הכתבה על ״כמה ביזיונית הליגה״. ואת ההתאחדות שלא דואגת לניראות הענף, לפרסום, לשקיפות חשוב דבר אחד ״התקנון הקדוש״.
רוצים לדבר על תקנון? בואו נדבר על שיפוט. בדו״ח השיפוט במשחק של נתניה -מג׳דל כרום מצויינת התוצאה 19:0, במחצית שאלתי את השופטת מה התוצאה ״הפסקתי לספור״ היא ענתה לי. את המשחק היא סיימה בסיבות הדקה השבעים, בדו״ח השיפוט מצויין שאדווה טוויל, סיוואר רבאח וקארולין סאהיכיאן כבשו בדק׳ 80-89. בדקות האלה הן כבר היו באוטובוס, אבל לפי דו״ח השיפוט הן בדיוק היו עסוקות בלכבוש שער. אסתי יצחקי שעלתה כמחליפה במהלך המשחק מופיעה כלא שותפה בכלל. אז אולי, רק אולי, לפני שבהתאחדות דואגים להיצמד רק לתקנון היבש וחייבים לעלות קבוצה, אולי שידאגו לבדוק שהתקנון שמחייב משחק של 90 דק׳ מתקיים, ששופטים ממלאים דוחות נכונים ושלא יקחו החלטות שמחזירות את הליגה אחורה.
כל זה מצטרף להחלטה בליגת הנערות, שם הערך הספורטיבי לא קרוב לקיים. 23:0 24:0 הן תוצאות משני המחזורים הראשונים. קבוצות שמגיעות עם 8 שחקניות כי אין להן שחקניות, אבל צריך קבוצות נערות כדי לקבל תקציב, ובדו״ח השיפוט כתוב שהיה סגל של 11.
במחצית המשחק של נתניה מג׳דל כרום התחילה המחצית השניה במגרש ליד בין בנות עראבה לבין הפועל רעננה, בספסל של נתניה השחקניות קראו את הכותרת הראשית ב״וואן״ על הסקופ המרעיש. שחקנית נבחרת פלסטין, ערביה ישראלית, עם תעודת זהות כחולה המשחקת בקבוצת בנות עראבה, ומשמשת כשופטת בליגות הנמוכות, שיחקה בטורניר בחודש האחרון שהתקיים בירדן.
בסיום המשחק של עראבה אמרה לי אחת השחקניות, אולי זו תהיה הפתעה, אבל את רוב נבחרת פלסטין הרכיבו בעבר ומרכיבות כעת שחקניות ישראליות בעלות תעודת זהות כחולה, חלקן גם שיחקו בעבר במדי נבחרת ישראל, כך שלא ברור מה רוצים מאיה והאינטרס של מי הוא להציג את זה כמשהו בעייתי, בפרט שבאיגוד השופטים יודעים על זה.
יתר התוצאות:
מכבי ב״ש – הפועל ת״א 2:0
בנות עראבה – הפועל רעננה 1:2
בית״ר ירושלים -בנות יהודה 5:0