סיפורו של לוץ פפאננשטיל הגרמני, הכדורגלן היחיד ששיחק במדי קבוצה בכל יבשת בעולם.
תמיד טוב שיש לך עקביות, ככדורגלן אתה מחפש להישאר בקבוצה שלך, עדיף המועדון בו גדלת. אבל אם כבר יצא לך לנדוד ממועדון למועדון הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא בעזרת שבירת שיא מאוד ייחודי. זהו סיפורו של לוץ פפאננשטיל, השוער הגרמני האלמוני יחסית, שעשה משהו שאף אחד עדיין לא שחזר.
פפאננשטיל נולד ב12 במאי 1973 בעיירה צוויסל הנמצאת במחוז בוואריה ובגיל 13 נרשם למועדון הכדורגל המקומי. כעבור 3 שנים הוא עבר לפ.צ. וילסהופן ובשנת 1991 בגיל 18 החל את קריירת הבוגרים שלו.
קריירת שחקן:
פפאננשטיל עלה לראשונה בבוגרים של קבוצת פ.צ. באד קצלינג בשנת 1991 ושיחק במדיה בליגה השישית בגרמניה ובכך כמובן סימן וי על יבשת אירופה.
משם הוא עבר בשנת 1993 לקבוצה הראשונה שלו בחו"ל וגם סימן וי על יבשת אסיה כאשר עבר לקבוצת פנאנג מהליגה הראשונה במלאזיה! צעד די הזוי יש לומר עבור שחקן בן 20. במדי המלאזים הוא שיחק רק 13 משחקים ובסוף העונה חזר לאירופה ועבר לוימבלדון האנגלית שבדיוק סיימה במקום השישי בפרמיירליג החדשה שהוקמה, אכן צעד ענק לקריירה אבל לצערו במדי האנגלים הוא לא ראה דקת משחק אחת ועזב בסוף העונה לתחנה הבאה שלו, נוטינגהאם פורסט. גם במדי האנגלייה השנייה שלו הוא לא ראה דשא אבל למזלו בעונת 1996-97 הוא הושאל לאורלאנדו פיירטס מהליגה הדרום אפריקנית ובכך הוסף את היבשת השחורה לרשימה שלו.
עם הפייראטס הוא הגיע למקום שלישי בליגה אבל שותף רק ב-7 משחקים ועזב חזרה לאנגליה עם רקורד עגום של 7 משחקים ב-3 שנים. חברינו הבין מהר מאוד שהוא חייב להנמיך ציפיות ועבר לשחק בליגה הפינית במדי TPV, מועדון חביב מהעיר טמפרה שגידלה שחקני הוקי קרח יותר מאשר כדורגלנים. אבל גם בפינלנד החיים לא היו קלים והוא שותף במדי הקבוצה מהליגה השנייה רק 8 פעמים לפני שהמשיך לתחנה הבאה שלו, פ.צ. האקה (המוכרת לאוהדי הכדורגל בארץ בתור הקבוצה שאיתה מכבי חיפה עשתה את פדיחת הפקס במוקדמות ליגת האלופות). כפי שאתם יכולים כבר לנחש גם שם חברינו לא ראה דקות משחק והמשיך לתחנה מספר 8 בקריירה וחזר למולדתו גרמניה כדי לשחק במדי ואקר בורגהאוזן מהליגה השלישית. 3 משחקים בלבד בהרכב הפותח גרמו לפפאננשטיל להמשיך לנדוד ושוב המסע מגרמינה לאסיה הושלם כאשר הוא הגיע לקבוצת גיילאנג אינטרנשיונל מהליגה בסינגאפור. כאן סוף סוף ניתנה לבחור הזדמנות בתור שוער ראשון והוא לא אכזב כשאר הוביל את הירוקים למקום רביעי מכובד בעונתו הראשונה ומקום שלישי בעונה שלאחר מכן את הקבוצה הצנועה.
אחרי שתי עונות בסינגאפור שנקטעו בגלל חשדות להטעיית משחקים (בגינם הוא אפילו נכלא ל101 יום ושוחרר בגלל חוסר ראיות) פפאננשיטל החליט שהוא חייב לברוח משם כמה שיותר מהר וחזר במודע או שלא לאתגר שלכבודו הסיפור שלנו מסופר והגיע ליבשת מספר 4 מתוך 6 כאשר חתם בקבוצת דאנדין טכניקל מהליגה השנייה בניו זילנד. עונה נהדרת עם הקבוצה גרמה לקבוצות אנגליות שוב להתעניין בו אבל לא הייתה הצעה רצינית מאף קבוצה גדולה. בראדפורד מהליגה החמישית באנגליה לקחה את השוער הגרמני בהשאלה לחודש וגם האדרספילד טאון מהליגה הרביעית שאלה אותו לחודשיים נוספים אבל הוא שיחק רק משחק אחד בכל התקופה הזו וחזר לניו זילנד כדי לתת עוד עונה טובה במדי דאנדין.
המולדת קראה שוב לגיבורינו והוא שוב הגיע לליגות הנמוכות בגרמניה הפעם לקבוצת ASV צ'אם מהליגה החמישית במדיה הוא בילה חצי עונה מוצלחת וכמעט עלה לליגה הרביעית בסוף העונה. התחנה הבאה שלו הייתה שוב בראדפורד שבעונת 2002-2003 נתנה לו סוף סוף הזדמנות בליגה הרביעית באנגליה והוא פתח במדיה ב-14 משחקים לפני שהתנגשות מזעזעת עם חלוץ היריבה במשחק מול הארוגייט טאון גרמה לו לאיבוד הכרה, חוסר נשימה וכמעט למוות על המגרש. את שאר העונה הוא בילה מחוץ לקווים.
אחרי החוויה הלא נעימה באנגליה געגועיו לניו זילנד החזירו אותו לקדנציה שלישית במדי דאנדין בה שוב הוא השלים עונה שלמה בהצטיינות והלך לחפש אתגר חדש הפעם בנורבגיה בקבוצת בארום ס.ק. מהליגה השנייה אך לא הצליח להציל אותה מירידה לליגה השלישית ועזב לליגה השנייה בארה"ב (ששיתפה כמובן גם קבוצות מקנדה) לקבוצת קלגארי מסטאנגס ובכך הוסיף את יבשת צפון אמריקה לרשימה (ההתאחדות הצפון אמריקנית כוללת גם את מרכז אמריקה).
עונה אחת בקנדה הספיקה לו והוא המשיך חזרה לניו זילנד הפעם דווקא לקבוצת אוטאגו יונייטד, יריבתה העירונית של קבוצתו לשעבר. שתי עונות נהדרות בניו זילנד נתנו לחברינו מוטיבציה להמשיך להחתים את הדרכון והוא הלך לחפש את ההרפתקה הבאה שלו בליגה האלבנית במדי שקודר ולאז'ניה. אחרי חצי עונה באלבניה הוא עבר לארמניה והוציא תעודת מאמן כדי להתחיל לחשוב גם על הצעד הבא בחייו כי בכל זאת גיל 34 זה כבר לקראת סוף קריירה. בקבוצת בנווניט איג'וואן הוא שימש בנוסף לשוער גם כמאמן הקבוצה ולא הצליח למנוע את ירידתה לליגה השנייה בארמניה מה שהחזיר אותו לסיבוב נוסף אצל בארום ס.ק. הנורבגית בליגה השלישית. חילוקי דעות עם ההנהלה גרמו לו לעזוב שוב לקנדה הפעם לקבוצת ואנקובר וייטקאפס ששיחקה אז בליגה השלישית.
בגיל 35 כנראה שמישהו רמז לו שהוא נמצא רק יבשת אחת מלשבור את השיא של שחקן ששיחק תחת כל התאחדות אזורית בעולם והוא החליט לנדוד לדרום אמריקה בכל מחיר. הוא הגיע לקבוצת אתלטיקו איבירמה מהליגה החמישית בברזיל ובכך בגיל 35 הפך לשחקן הראשון ונכון לעכשיו היחיד ששיחק בכל התאחדות אזורית בעולם!
אחרי שפפאננשטיל הגיע להשיג המכובד הזה הוא התפנה להתמקד בקריירה הנוסף שפיתח הלא היא קריירת האימון שלו. את עונותיו האחרונות הוא בילה כמאמן-שחקן ועל התקן הזה (יותר נכון עוזר מאמן) הוא הגיע לקבוצת פלקרוי הנורבגית ששיחקה אז בליגה השנייה במדינה.
לתקופה קצרה הוא עצר את קריירת השחקן שלו ושקל לפרוש ואפילו התמנה למאמן שוערים של נבחרת קובה (שלא תגידו שהוא לא היה במרכז אמריקה) ולאחר מכן הוא המשיך לקבוצת מנגלרוד סטאר, בה שוב שימש כמאמן שוערים-שחקן, גם היא מהליגה הנורבגית השלישית .הוא סיים את הקריירה שלו כשחקן בקבוצת רמבלרס מהליגה בנמיביה. ברמבלרס הוא שימש גם כמנהל וגם כמאמן ומכאן האלה הוא המשיך בקריירת אימון בלבד ותלה את הכפפות.
קריירה אחרי פרישה כשחקן:
אחרי ההבלחות הקצרות באימון שהיו לו עדיין בזמן היותו שחקן פעיל פפאננשטיל מונה למאמן השוערים של נבחרת נמיביה בשנת 2009. מאז שנת 2011 ועד עכשיו הוא משמש כסקאוט של מועדון הכדורגל הופנהיים מהליגה הגרמנית הראשונה ואין ספק שמסעותיו כשחקן ברחבי הגלובוס עוזרות לו מאוד בתקפידו.
סיכום קריירה:
להלן הישגיו של לוץ פפאננשטיל בקריירת הבוגרים בין השנים 1991-2011.
סה"כ קבוצות שונות: 23 (בלי להחשיב את 2 קבוצות הנוער שלו)
סה"כ מדינות בהן שיחק: 13
סה"כ משחקים: 413 שזה ממש קצת ב20 עונות (ממוצע של 20.4 משחקים בעונה)
99ולסיום מתבקשת השאלה-האם הנוסע המתמיד שלנו, בן שהר ישבור את שיאו? 🙂