המשחק האחרון במסגרת גומלין רבע גמר גביע המדינה הוא לא פחות מהדרבי החיפאי. במהלך העשור האחרון יחסי הכוחות היו ברורים כשידה של מכבי חיפה על העליונה אך בשנים האחרונות ובמיוחד השנה יחסי הכוחות השתנו והפועל חיפה בצמרת הליגה כשמנגד מכבי חיפה סופית תהיה בקרבות הפלייאוף התחתון. במשחק הראשון בין הקבוצות אותו מכבי חיפה אירחה היא הובילה 2:0 שנראה מבטיח אך שמטה את היתרון והמשחק הסתיים ב2:2 ככה שכל תוצאה שהיא תיקו פרט ל3:3 ומעלה הפועל חיפה בחצי הגמר בגלל שערי חוץ.
ה-11 של הפועל חיפה: שטקוס;מלול,קפילוטו,תמאש,שיימן;מיטרבסקי,ברסקי,גינסארי;ורמוט(אראל 87'),תורג'מן(פלוקשצ'נקו 84'),בן בסט(איבנצ'יץ' 29')
ה-11 של מכבי חיפה: גלזר(לויטה 46');מאבוקה,רשון,דוס סנטוס,בן הרוש;אזולאי,קוסטדינוב(מזרחי 84'),קהת;רוקאביצה(עוואד 77'),דמארי,סלליך
מכבי חיפה פתחה טוב את המשחק כשהיא שלחה הרבה שחקנים לחלק הקדמי.
בדקה ה-4': התקפה מהירה מאוד של מכבי חיפה בהובלתו של רוקאביצה שביצע נסיון הטעיה לא מוצלח וצלל ברחבה אך ליאני פסק שאין פנדל ובצדק, מכבי חיפה הכניסה את הפועל חיפה להלם.
כנראה ההבנה של השחקנים של מכבי חיפה שהגביע הוא הדבר היחידי שנשאר להם בעונת בלאות הזו הוא מה שגורם להם להראות כל כך חדורי מטרה עד כה.
מכבי חיפה קצת הורידה רגל מהגז ואיבדה מהדומיננטיות שלה בפתיחה והפועל חיפה אט-אט צוברת ביטחון ומעלה הילוך.
בדקה ה-21': שעררר, 1:0 למכבי חיפה במצב המסוכן הראשון ארנסט מאבוקה פרץ מהאגף והעביר רוחב טוב שדמארי כשל להשתלט עליו ולבעוט הכדור הגיע לקהת שהוריד לשלומי אזולאי שלא התבלבל והפציץ את השער של שטקוס, כרגע מכבי חיפה בחצי גמר הגביע.
בדק ה-30': טעות קשה של שלומי אזולאי ואיבנצ'יץ' בעט ברשלנות מעל השער של גלזר, הפועל חיפה לא יכולה להרשות לעצמה לפספס מצבים כאלו, בטח לא בפיגור 1:0.
בדקה ה-33': עוד החמצה של הפועל חיפה לאחר הגבהה של מלול לרחבה ופספוס של תורג'מן אך הריבאונד חזר אליו והוא בעט מחוץ למסגרת. הפועל חיפה קרובה מאוד לשיוויון בגלל חולמנות של מכבי חיפה בהגנה.
בדקה ה-38': הפועל חיפה התעוררה לחיים עם כדורגל יפה ומרשים עם דריבלים חכמים ותנועה טובה של שחקני השדה כשלבסוף מיטרבסקי החליט לבעוט מ35 מטרים אך מחוץ למסגרת, המומנטום בצד של האדומים.
בדקה ה-45': טעות קשה, נוראית, פתאלית של עומרי גלזר שפשוט מסר ברשלנות לא ברורה לגילי ורמוט (אולי חשב שהוא עדיין במכבי חיפה) שבישל לתורג'מן שמול שער ריק לא התבלבל וזה 1:1, כרגע הפועל חיפה בחצי הגמר.
תוצאת מחצית: 1:1 פתיחה מצויינת של מכבי חיפה למשחק שגם זיכה אותם בשער אך מאז השער הפועל חיפה התחילה להכנס למשחק כשהשאננות של מכבי חיפה הגיעה לשיאה בשער השיוויון מטעות מביכה של גלזר, לא ברור מה גרם לשוער לטעות ככה אף אחד לא לחץ אותו אך הטעות כבר נעשתה ומחכה לנו חצי שני מ-ר-ת-ק.
עוד לא נפתח החצי השני וכבר יש לנו את האירוע הביזארי של המשחק, אוהד לויטה מחליף את עומרי גלזר בשער עקב הטעות הקשה של השוער בסיום המחצית הראשונה. נדיר לראות חילוף של שוער במהלך משחק על רקע מקצועי, האם מדובר בהחלטה אמיצה ונכונה או שמא זלזול בשוער הראשון ואיוולות מצד הצוות המקצועי? את זה נדע רק בתום המשחק.
בדקה ה-51': דאבל פס יפה של עומר דמארי עם רוקאביצה שהסתיים בבעיטה של דמארי לשער אך שטקוס ללא מאמץ קלט את הכדור, מהלך יפה הסיומת פחות.
בדקה ה-52': עומר דמארי במבצע נוסף השאיר לרועי קהת שבעט טוב אך שטקוס באינסטינקט טוב הדף את הכדור לקרן.
בדקה ה-53': הכנסת כדור מעולה של סלליך שנגעה ברוקאביצה וקוסטדינוב היה לבד לגמרי ברחבה מול שטקוס אך פספס את הכדור ברשלנות, איזה פספוס.
בדקה ה-54': בליץ של מכבי חיפה בדקות האלו, רוקאביצה הגביהה לרחבה והכדור הגיע לוולה של סלליך אך הצלה ענקית של שטקוס מקו השער מנעה 2:1 למכבי חיפה.
הפועל חיפה נראית רע בחצי השני אך הזמן משחק לטובתה…
בדקה ה-61': הזדמנות ראשונה להפועל חיפה בחצי השני עם בעיטה מרחוק של גילי ורמוט אך מעל המסגרת.
בדקה ה-66': התקפה מצוינת של מכבי חיפה עם יציאה קדימה של הרבה שחקנים אך אזולאי לקח את זה על עצמו ובעט אך פספס במעט את המסגרת, יכל למסור אך עושה הרושם שקיבל את ההחלטה הטובה ביותר לסיטאוציה.
בדקה ה-68': הגבהה מצוינת של רוסלן ברסקי הגיעה לאלון תורג'מן אך הבעיטה שלו פספסה את המסגרת, הזדמנות טובה להפועל חיפה.
מרכז המגרש של הפועל חיפה צפוף וסגור מה שהקשה מאוד על מכבי חיפה לצאת קדימה, נשארו 15 דק' למכבי חיפה לכבוש שער על מנת להעפיל לחצי הגמר.
הלחץ גובר ומכבי חיפה לא מפוקסת מנגד הפועל חיפה אומנם לא מרבה לתקוף אך היא עומדת נכון הגנתית וסוגרת כל איום של מכבי חיפה.
בדקה ה-81': הרמה חכמה של סלליך לעומר דמארי שנגח מעולה לפינה דרך הרצפה אך שטקוס בהצלת ענק מנע פה את השער, איזה שוער ענק.
בדקה ה-86': טעות קשה של רמי גרשון שלא הצליח להתמודד עם המהירות של איבנצ'יץ' שהשאיר לפלוקשצ'נקו באחד על אחד מול אוהד לויטה שהציל עם הרגל שער בטוח להפועל חיפה, פספוס ענק לפלוקשצ'נקו.
בדקה ה-90+3': מבצע יפה של גל אראל ומקסים פלקושצ'נקו הסתיים בבעיטה של האחרון שהפציץ אך לויטה התמקם נכון ומנע את השער.
תוצאת סיום: 1:1 למרות שני דרבים ללא הכרעה העיר כולה אדום לאחר שהפועל חיפה חותמת את תמונת חצי גמר גביע המדינה ומצטרפת לבית"ר ירושלים, עירוני ק"ש והפועל רעננה. מכבי חיפה צריכה לעשות חושבים עם עצמה איך אחרי פתיחה כל כך טובה ובסך הכל משחק טוב שלה היא שוב שומטת יתרון בכזו רשלנות ולמעשה מסיימת את העונה בבושת פנים כשהיא מחוץ לפלייאוף העליון ועכשיו גם מחוץ לגביע המדינה.
