הילדות והחיבור להכל מלבד הכדורגל
בטיסטוטה נולד בסנטה פה, שבארגנטינה, לאמו גלוריה המקומית ולאביו אוסמר עומאר בטיסטוטה, גבריאל היה הבן היחיד במשפחתו, כאשר לו 3 אחיות גדולות, אליסה, גבריאלה ואלחנדרה.
אם ניקח סיפור חיים טיפוסי של שחקני כדורגל, נגלה שברובם ככולם, השחקנים אהבו את הכדור ממבט ראשון וכבר בהתחלה ידעו שיהיו כוכבי כדורגל בחייהם, הרי שבסיפור בטיסטוטה המציאות שונה.
כבר בילדותו היה בטיסטוטה ילד גבוה ואהב את הצד השני של הכדור, הכדורסל כמובן, גובהו הרב ואהבתו למשחק, עוררו עניין רב אצלו והכדורגל בכלל לא היה בראשו, הילד אהב מדע ומספרים עליו שהרבה להיות במעבדה המדעית וחלומו הגדול היה להיות רופא, כמו כן בטיסטוטה אהב מאוד סוסים ובכל הזמדנות נהג לעלות עליהם ולרכב, יש אומרים שגבריאל הקטן המציא שיטה לעמוד על הסוס תוך כדי רכיבה.
בתחביביו היה ניתן למצוא הכל, הכל מלבד הכדורגל, בשנת 1978, הכל השתנה, כאשר בטיסטוטה היה ילד בן 9 סך הכל, ארגנטינה אירחה את אחד המונדיאליםן הגדולים בכל הזמנים, כאשר הביתיות העלתה את רף הציפיות אצל האלביסלסטה לזכייה ראשונה בתואר, אוסבלדו ארדילס, לאופולדו לוקה ואלברטו טרנטיני, כוכבי ארגנטינה דאז, בהנהגתו של מריו קמפס האגדי, הובילו את הנבחרת המקומית לזכייה בתואר, תוך שהם מציגים יכולת שיא ותצוגות כדורגל נהדרות.
הילד הצעיר מסנטה פה, התאהב, אהבה ממבט ראשון בקמפס ומאותה שנה, מאותה זכייה של ארגנטינה במונדיאל, אפשר לומר שנולד חלוץ ענק לכדורגל העולמי.
האהבה לכדורגל הלכה וגברה עם הזמן ובטיסטוטה, יחד עם כמה מחבריו, החלו לשחק בקבוצת הנערים של פלטנסה הקטנה והמקומית, מאמניו בקבוצת פלטנסה דאז, טענו שגבריאל, אמנם לא ניחן בטכניקה גדולה או ביכולות יוצאות דופן, אך הוא בהחלט בעל פוטנציאל ויכול להיות שחקן גדול.
השנים הראשונות בקריירה
הדרך לפסגה לא הייתתה קלה בעבור בטיסטוטה, הקריירה המקצוענית שלו החלה בקבוצת ניואלס אולד בויס הארגנטינית, שם השחקן הצעיר רשם 24 הופעות, אך כבש 7 שערים בלבד, הספק יפה אך לא מעבר.
את השער הראשון בקריירה, גבריאל לבטח לא ישכח, קבוצתו פגשה את פלטנסה הקטנה, כן אותה קבוצה שם גדל וחונך כשחקן, החלוץ היה שותף מלא ואף כבש שער בניצחון קבוצתו 0-3 את האקסית.
המעבר הגדול הראשון של בטיסטוטה היה שנה לאחר מכן, החלוץ הצעיר צד את עיניה של אחת האימפריות הגדולות באמריקה, ריבר פלייט.
השנה בריבר לא האירה פנים עבור החלוץ הצעיר, שרשם 4 שערים בלבד ב 21 משחקים, תוך שהוא נקלע למאבק עם מאמנו דאז, דניאל פסארלה (עתיד לאמן אותו במדי הנבחרת בהמשך), החלוץ לא הרבה לשחק ובריבר היו בטוחים שאין למה למתוח את החבך ושאפשר להיפרד.
בטיסטוטה עשה את אחד המעברים הקשים שאפשר לעשות בין מועדונים, מריבר פלייט, לבוקה ג'וניורס, היריבה המושבעת של ריבר.
במדים הכחולים של בוקה ולעיני הקהל האדיר שלה, בטיסטוטה החל להיפתח, בשנה אחת בה שיחק במועדון, רשם גבריאל 30 הופעות וכבש 13 שערים, תוך שהוא הופך לבורג משמעותי בזכייה של בוקה באליפות המקומית.
הזכייה בקופה והמעבר הגדול לאיטליה
בשנת 1991, בדיוק לאחר קמפיין חלומי בקופה אמריקה, שם רשם בטיסטוטה הישג שיא, כאשר הביא זכייה לארגנטינה בגביע הנכסף, תוך שהוא כובש 6 שערים ומוכתר כמלך השערים של הטורניר, פיורנטינה האיטלקית, החליטה לפתוח את הכיס ולשים ידה על החלוץ הצעיר של האלביסלסטה.
הגעתו לאיטליה, לא בישרה טובות עבור פיורנטינה, כאשר כבר בעונה הראשונה ולמרות הופעות טובות של החלוץ, הקבוצה ירדה לליגת המשנה באיטליה, בטיסטוטה כבש באותה עונה 13 שערים, דבר שלא הספיק לויולה, שכאמור נשרה לסרייה ב'.
בניגוד לכוכבים ששיחקו עימו באותן שנים כמו, סטפן אפנברג ורוברטו באג'ו האגדי, שבחרו לעזוב את פיורנטינה, גבריאל בטיסטוטה, שמר אמונים למועדון שהאמין בו ונשאר בו במטרה להחזירו לליגה הראשונה ולצמרת הכדורגל האיטלקי.
החלוץ ופיורנטינה היו גדולים על הליגה השנייה ועונה לאחר מכן, רשמו עלייה בחזרה לסרייה א', כאשר בטיסטוטה הפך לבורג משמעותי ולשחקן החשוב ביותר במערך של הויולה, 16 השערים שכבש בליגה השנייה, היוו מרכיב חשוב בדרך לעלייה לליגה הבכירה, הבחירה של בטיסטוטה להישאר בפיורנטינה והחזרתה לליגה הראשונה שבו את ליבם של אוהדי הכדורגל ברחבי העולם ובעיקר את אלו של פיורה, המהלך הוביל לאהבה סוחפת עבור החלוץ והפיכתו בהמשך לסמל הגדול ביותר של הויולה.
בעונת 1994/95, בטיסטוטה כבר אותת לאירופה, הנה אני כאן, עונת שיא עבורו, כאשר רשם 32 הופעות במסגרת הליגה וכבש 26 שערים, ממוצע אדיר לאותן שנים, החלוץ גם שבר שיא איטלקי עתיק בן יותר מ 30 שנה, כשכבש 11 מחזורים ברציפות והוכתר למלך השערים באותה עונה, כמו כן באותה עונה בטיסטוטה הופיע במדי נבחרת ארגנטינה, במונדיאל, לא קמפיין גדול עבור האלביסלסטה, אך קמפיין משביע רצון עבור החלוץ, שהפך לחד יותר ויותר וכבש 4 שערים במהלך הקמפיין.
היכולת הנהדרת של בטיסטוטה סחפה אחריו אוהדים רבים, יש כאלו שהחלו לכנות אותו "אנחל גבריאל" ובעברית- המלאך גבריאל, ההצגות המשיכו והשערים הגיעו בצרורות ושנה לאחר מכן, הגיעו גם התארים עם פיורנטינה, אמנם לא זכייה בסרייה א', אך דאבל מרשים, כאשר הויולה זכו בגביע האיטלקי וגם בתואר הסופר קאפ האיטלקי, באותה עונה רשם בטיסטוטה 31 משחקי ליגה וכבש 19 שערים, כמו כן הופעותיו בגביע ובסופר קאפ היו מצרך בסיסי עבור פיורנטינה בדרך לזכייה בדאבל מרשים.
הרצון של החלוץ לזכות באליפות הסרייה א' וחוסר היכולת של פיורנטינה לעמוד במטרות ובעומס הכלכלי שנוצר על המועדון, כל הסיבות הללו הביאו לפרידה של הצדדים, 9 שנים לאחר שרכשה את היהלום הארגנטיני, פיורנטינה ובטיסטוטה נפרדים, 9 שנים, 269 משחקים, 168 שערים וסמל אחד גדול, כך נסכם את הקדנציה בויולה, האהבה אליו מהמועדון ומהאוהדים שלו, הביאה לבניית פסל בדמותו מול האצטדיון הביתי של פיורנטינה ובכך הפך בטיסטוטה לסמל הגדול של המועדון ולמלך השערים שלו בכל הזמנים.
האליפות ברומא
בסיום הקדנציה בפיורנטינה, בטיסטוטה החל להשלים עם ההבנה שאת צלחת האליפות הוא כנראה כבר לא יניף באיטליה, אלא שברומא חשבו אחרת, פאביו קאפלו חשק בחלוץ ורצה שהוא יהיה זה שיוביל את התקפת הג'יאלארוסי ואכן כך היה, רומא שילמה בעבורו סכום של 35 מיליון דולרים והחלוץ נחת באולימפיקו.
בעונתו הראשונה ברומא החלוץ סבל מפציעה לא פשוטה והחמיץ מספר משחקים, הפציעה לא עצרה את בטיסטוטה ולמרות הקשיים, החלוץ סיים עונה גדולה עם 20 שערים במסגרת הליגה ואליפות ראשונה באיטליה לאחר 10 שנים בארץ המגף, לא רק בטיסטוטה חיכה לאליפות המיוחלת, אלא גם אוהדי רומא בעצמם, שלא חוו טעמה של אליפות כ 18 שנה לפני כן.
השנים באיטליה, ההבקעות בנבחרת והמעמד של בטיסטוטה כחלוץ הכובש במספרים גבוהים למדי, זיכו אותו בכינוי "בטיגול", התחלת השם שלו, בתוספת פיניש של גול, כמו שהיה רגיל לעשות על כר הדשא.
אם נחזור לתקופה ברומא, הרי שהשנה הראשונה הייתה המוצלחת ביותר שלו במועדון, מעבר לאליפות הסרייה א', החלוץ וקבוצתו זכו גם בתואר הסופר קאפ האיטלקי ובכך בטיסטוטה רשם 2 זכיות בתואר הסופר קאפ ב 2 משחקי גמר בהם הופיע.
בסיומה של אותה עונה החליט "בטיגול", לשנות את מספר החולצה שלו, המספר שנבחר היה 20, בהתאמה למספר השערים שכבש בשנתו הראשונה בג'יאלארוסי, אך כל זאת לא הרתיע את הדעיכה ביכולת של החלוץ והיא לא איחרה לבוא.
בעונתו השנייה ברומא החלוץ בכבש 10 שערים בלבד וקבע שיא שלילי בעבורו באיטליה, שכן עונה זו, הייתה הכושלת מבחינתו באירופה, שנה שבה כבש 10 שערים בלבד וזהו המספר הנמוך ביותר שלו מאז נחת בויולה ב1991.
מכאן ואילך הסוף של הקריירה הנהדרת של החלוץ החל להתקרב, בטיסטוטה הושאל לאינטר, בעסקה בה נשיא אינטר רצה מאוד בחלוץ אך אלברטו זקארוני, שעמד על הקווים של אינטר באותה עונה, לא האמין בהגעתו של החלוץ כדבר הכרחי ולא השתמש בו כראוי, החלוץ שיחק 12 פעמים בלבד וברוב הפעמים האלו, הוא הוחלף או נכנס כמחליף, היחס המזלזל לדבריו עבורו מצד המאמן, סימן את סוף התקופה של החלוץ הגדול ביותר שידעה הסרייה א' וכך היה, בסיום עונת ההשאלה לאינטר, "בטיגול" החליט להמשיך הלאה ובמעבר חד הגיע אל קבוצת אל ערבי הקטארית.
בטיסטוטה השאיר אחריו מורשת וערכים של נאמנות ואהבה לסמל, הן בפיורנטינה והן ברומא, בטיסטוטה יצא מהדלת הראשית כמו שאומרים, כאשר הוא מחזיק בתואר מלך השערים של פיורנטינה בכל הזמנים עם 168 כיבושים.
הנחיתה של החלוץ בקטאר, הייתה מהלך שהוביל אביו, שכן אביו של גבריאל היה מוסלמי ואהב את המדינה הערבית קטאר, הוא זה ששידך את החלוץ לקבוצה העשירה במדינה.
כיאה לחלוץ ענק במעמדו, הליגה הקטארית כמובן הייתה קטנה על ה"בטיגול", למרות פציעה חוזרת ונשנית בברכו, החלוץ כבש 30 שערי ליגה ב22 משחקים בהם שותף וזכה גם בקטאר בתואר מלך השערים של הליגה המקומית, כאמור הפציעות שחזרו, פגעו ביכולתו והחלוץ האגדי החליט לפרוש.
הפציעות שספג גבריאל במהלך שנותיו האחרונות ככדורגלן, פגעו בו קשות והותירו בו כאבים וסימנים קשים גם ליום שאחרי, בחשיפה מיוחדת שחשף החלוץ, לאחר שפרש, הוא אף הודה שהכאבים היו קשים מנשוא והודיע שהוא קיבל החלטה לכרות את רגליו ולהפסיק את הכאבים, הרופא שלו דאז דוקטור אבנזי, לא היה מוכן לשמוע על פיתרון שכזה ואף אמר לחלוץ העבר שהוא מטורף ושזה לא פתרון הגיוני, מאז עבר גבריאל ניתוח בקרסול בו חוברו לו ברגים לכף הרגל והכאבים החלו לעבור, כיום הוא חש הקלה משמעותית במצבו.
השיאים באלביסלסטה
את הקריירה הבינלאומית של החלוץ אי אפשר לשכוח והרבה בזכותה, הוא עלה לכותרות ולתודעה העולמית, אמנם את המטרה להביא גביע עולם לארגנטינה, כזה שבזכותו הוא התאהב בכדורגל, הוא לא הגשים, אך שתי זכיות בקופה אמריקה, כולל שערים חשובים ומשפיעים, בקופה אמריקה של שנת 1991, בטי וחבריו הביאו את התואר לארגנטינה והחלוץ הוכתר כאמור למלך השערים של הטורניר עם 6 כיבושים.
בקדנציה שלו כשחקן ארגנטינה לא רשמה העפלה מיוחדת לשלבים המכריעים של גביע העולם, הישג השיא שלו במונדיאל היה רבע הגמר של מונדיאל 1998, שם הודחו בידי הולנד, באותה עונה הוא גם הוכתר לשחקן השנה בארגנטינה.
בסך הכל רשם החלוץ מספרים מרשימים ביותר במדי הנבחרת, 56 שערים ב 78 הופעות רשמיות במדי האלביסלסטה, הכתירו אותו למלך השערים הבלתי מעורער של ארגנטינה, בלתי מעורער כמובן עד הגעתו של ליונל מסי, שעקף את החלוץ והותיר אותו שני בלבד ברשימה, אך אין ספק שכל ארגנטינאי באשר הוא וכל אוהד כדורגל ותיק במעט, שומרים פינה חמה בלב ל"בטיגול" האגדי.
נכון שמסי כבש יותר שערים בכללי, אבל בטיסטוטה כבש יותר שערים בפחות משחקים, 54 שערים , 77 משחקים.
מסי – 61 שערים ,?אבל 123 משחקים.
בטיסטוטה – החלוץ הגדול ביותר בכל הזמנים !!!