היום לפני 87 שנים בדיוק נפתח טורניר גביע העולם בכדורגל הידוע בשמו המונדיאל. טורניר זה משוחק על ידי קבוצות מכל רחבי תבל שעלו מהבתים המוקדמים ביבשותיהם, והוא טורניר הכדורגל הגדול היותר והנחשב ביותר בעולם. בטורניר עצמו לוקחות חלק 32 מדינות כאשר התחרות עצמה נארחת פעם ב-4 שנים, למעט בשני 1942 ו-1946 בהן בוטל הטורניר עקב מלחמת העולם השנייה.
במהלך הטורניר מתמודדות המדינות שעלו במספר אצטדיונים אר נבחרו מראש באותה מדינה שמארחת את הטורניר (בשנת 2018 זה יתקיים ברוסיה), יותר מ-200 מדינות אשר לוקחות חלק במוקדמות מנסות לתפוס 31 מקומות, כאשר הנבחרת המארחת עולה אוטומטית לטורניר. פעם היה נהוג שהנבחרת שזוכה בטורניר תשתתף בו אוטומטית גם בפעם הבאה (כמו שקורה עכשיו בליגת אלופות), אך לאחר זכייתה של ברזיל בשנת 2002 חוק זה בוטל והיא הייתה צריכה לקחת חלק במוקדמות של מונדיאל 2006.
מתוך 20 פעמים בהן נארח הטורניר היוקרתי, זכו להניף את הגביע רק שמונה נבחרות, אבל הנבחרת שמחזיקה הכי הרבה פעמים בגביע הנכסף היא ברזיל שגם לא פספסה מעולם טורניר זה. מיד אחרי הסלסאו ניצבות איטליה וגרמניה עם 4 זכיות כל אחת, אורוגוואי וארגנטינה שתי זכיות כל אחת, ונבחרות אנגליה, צרפת וספרד עם זכייה אחת כל אחת. בשל ההצלחה של משחקי הכדורגל החובבנים של האולימפיאדות השונות שהתקיימו אז, הוחלט בפיפ"א פעם נוספת שהם רוצים לארגן משחקי כדורגל בינלאומיים תחת חסותם ונהנו בחיוב, לאחר שבפעם הראשונה בה ניסו לא צלחה.
בתקופה זו הייתה אורוגוואי אלופה אולימפית פעמיים ברציפות, ועל מנת לחגוג את יובל המאה לכתיבת הגרסה הראשונה של חוקת אורוגוואי, בשנת 1930 הוחלט לתת לה לארח את טורניר המונדיאל הראשון אי פעם בהיסטוריה של פיפ"א. מספר נרחב של נבחרות והתאחדויות הוזמנו לטורניר, אך בשל המרחק הרב והעלות הגדולה שכרוכה בזה החליטו לוותר, ולמעשה עד תקופה של חודשיים לפני הטורניר עצמו לא הסכימה אף נבחרת אירופית לשלוח נציגות. ז'יל רימה שהיה אז נשיא פיפ"א הצליח לשכנע את נבחרות בלגיה, צרפת, רומניה ויוגוסלביה לקחת חלק בטורניר היוקרתי. כך שבסך הכל לקחו חלק בטורניר 13 נבחרות שהתחלקו ככה: 7 נבחרות מדרום אמריקה, 4 מאירופה, ו-2 מצפון אמריקה.
שני המשחקים הראשונים של הטורניר נארחו במקביל כאמור בתאריך 13.7.1930, ובהם ניצחו נבחרת צרפת בתוצאה 1-4 את מקסיקו, ונבחרת ארה"ב ניצחה 0-3 את בלגיה. השער הראשון אי פעם במונדיאל הובקע על ידי לוסיאן לורן הצרפתי, ובמשחק הגמר גברה הנבחרת המארחת על ארגנטינה בתוצאה 2-4 לעיני הקהל במונטבידאו שמנה 68,346 צופים או בגרסאות אחרות של אנשים 93,000 צופים, ובכך הפכה אורוגוואי לנבחרת הראשונה אי פעם שזוכה במונדיאל.
הבעיות העיקריות שהיו במונדיאלים הראשוניים היו קשיי המסע הבין-יבשתי והמלחמה. נבחרות דרום אמריקניות בודדות היו מוכנות להגיע לאירופה לטורנירים של 1934 ושל 1938 בהם הייתה ברזיל הנציגה היחידה של היבשת. הטורנירים האלו היו היחידים בהיסטוריה של המונדיאל שנערכו ללא שלבי בתים, והחלו ישירות משמינית הגמר. האלופה המכהנת אורוגוואי סירבה להשתתף במונדיאל 1934 בעקבות אותו סירוב של הנבחרות האירופיות לבוא אליהם לטורניר הקודם, ובכך הייתה האלופה היחידה שלא השתתפה בטורניר העוקב.
הטורניר של 1934 שוב נקטף על ידי המדינה המארחת שזו הייתה איטליה, ומונדיאל 1938 שנערך בצרפת היה אמור לכלול 16 נבחרות אך בעקבות השתייכותה לגרמניה הנאצית פרשה אוסטריה מהטורניר. איטליה הוכתרה בפעם השנייה ברציפות, ושני המונדיאלים של 1942 ו-1946 בוטלו עקב מלחמת העולם השנייה, והשלכותייה. במונדיאל של 1950 קיבלנו גם סיפור מעט משעשע כאשר מתוך 16 הנבחרות שהיו אמורות לקחת חלק פרשו לבסוף סקוטלנד וטורקיה, והנבחרת שהצטרפה אליהם ורשמה הישג סופר מוזר היא הודו שפרשה בגלל שלא נתנו לשחקניה לשחק יחפים, והיא בעצם הנבחרת היחידה אי פעם שהעפילה לטורניר אך מעולם לא השתתפה בו.
מאז גביע העולם נדד בין מדינות אירופה למדינות צפון ומרכז אמריקה, עד שבשנת 2002 הגיע הטורניר היוקרתי לאסיה ובו שתי מדינות מארחות יפן ודרום קוריאה. ברזיל הייתה זו שזכתה בטורניר עם צמד שערים של רונאלדו בגמר, אך מה שהיה מאפיין את הטורניר הזה במיוחד הן ההופעות של טורקיה ודרום קוריאה שסיימו במקומות השלישי והרביעי בהתאמה. אז מונדיאל 2018 בפתח והסטטיסטיקה אומרת שכל משחקי הגמר של המונדיאל נערכו אך ורק בין אירופה לדרום אמריקה כשהמאזן הוא 9-11 לטובת אירופה, רק שתי נבחרות שהן לא באירופה או דרום אמריקה העפילו לחצי הגמר (ארה"ב-1930, דרום קוריאה-2002), למעט ספרד וגרמניה כל המונדיאלים שנערכו באירופה נלקחו על ידי נבחרות מאירופה, עוד נתון מעניין הוא שכל נבחרת שאירחה את המונדיאל עבה שלב (למעט דרום אפריקה) אולי גם אצלנו צריך לארח את המונדיאל בכדי שנעבור שלב.