המונדיאל יתחיל ביום חמישי הקרוב בתאריך ה-14/6 עם משחק הפתיחה של רוסיה נגד סעודיה בשעה 18:00 בערב. טוב הצגנו את המונדיאל אז עכשיו נתחיל בלדבר על הבתים, לא נדבר על כולם אלא על בית ב'.
בית ב': בבית זה ישחקו ספרד, פורטוגל, מרוקו ואירן והשאלה שעולה היא האם הגדולות של בית זה באמת עדיפות או שניתן להפתיע?
קצת על הנבחרות
ספרד: את העלייה למונדיאל היא הבטיחה אחרי שסיימה בביתה במוקדמות במקום הראשון ועם 28 נקודות מתוך 30 אפשריות (הייתה בבית עם ישראל) ב-4 משחקי ההכנה שהיא קיימה לפני המונדיאל היא ניצחה פעמיים ועשתה תיקו פעמיים, המשחק המרשים ביותר שהיא הציגה היה ב-6:1 על ארגנטינה, בהמשך היא הורידה טיפה הילוך כאשר סיימה בתיקו 1:1 עם שוויץ וניצחון 1:0 דחוק על תוניסיה. מילים על הסגל: סגל יציב וחזק שמשלב שחקנים וותיקים וכאלה שיוסיפו רעננות, יתרון: הגנה שתהיה ככל הנראה ההרכב הפותח המורכבת במחציתה הראשון בשחקני ריאל מדריד (ראמוס וקרבאחל-אם היה כשיר) ובשני שחקני ברצלונה (פיקה ואלבה) וכמובן בקשרים יצירתיים כגון: איסקו, דויד סילבה ועוד וכמובן אנייסטה האגדי. חיסרון: החלוץ שבחוד- האופציות לחוד לא הכי וואו למרות שהם שחקנים טובים (קוסטה, אספאס ורודירגו) חסרי ניסיון בנבחרת למעט קוסטה שלא הכי יציב.
פורטוגל: אלופת אירופה הנוכחית תגיע למונדיאל לאחר שהבטיחה את המקום הראשון בביתה לאחר שעד המחזור האחרון היא הייתה במקום ה-2 ואז במחזור האחרון פורטוגל ניצחה 2:0 את שוויץ ועקפה בדרך למקום הראשון בבית ולכרטיס למונדיאל (שוויץ הצטרפה בהמשך אחרי ניצחון ב-פלייאוף המונדיאל). לקראת המונדיאל פורטוגל ערכה 5 משחקי הכנה שהסתיימו ב-2 ניצחונות, 2 תיקו והפסד מביך 0:3 להולנד. מילים על הסגל: סגל טוב ברובו עם שחקנים שרובם לא בטופ של הקבוצות העולמיות וכריסטיאנו רונאלדו אחד. יתרון: הקישור וההתקפה- קישור חזק שיורכב ככל הנראה מ-ווליאם קארבליו, אדריאן סילבה, ז'ואו מריו וז'ואו מוטיניו. חיסרון: מרכז ההגנה- שחקנים מבוגרים מאוד ולא יודע עד כמה הם טובים כעת אבל אם פורטוגל רוצה להגיע רחוק היא צריכה ש-פפה יציג אותה יכולת כמו בשלבים המכריעים ביורו האחרון.
מרוקו: היא הגיעה למונדיאל אחרי שסיימה במקום ה-1 בביתה במוקדמות המונדיאל באפריקה כאשר היא מסיימת בלי לספוג אפילו שער אחד (היא עשתה 3 ניצחונות ו-3 תיקו), היא קיימה לקראת המונדיאל 5 משחקי הכנה והיא ניצחה ב-4 משחקים ועוד אחד סיימה בתיקו. מילים על הסגל: סגל סביר עם כמה שמות מוכרים כגון: מהדי בנעטיה (יובנטוס), אשרף חכימי (ריאל מדריד) ועוד כאלה שפחות מוכרים. יתרון: האקים זייך (משחק באייאקס) קשר שיודע לבשל וגם לכבוש מנהל את המשחק, אם מרוקו תפתיע אני מאמין שנראה אותו אצל אחת הקבוצות הגדולות ביבשת. חיסרון: החוד- החלוץ הבכיר חאליד בוטייב לא מראה יציבות ואל קאעבי פשוט חסר ניסיון במעמד גדול.
איראן: היא הגיעה למונדיאל אחרי שסיימה במקום הראשון בבית א' במוקדמות המונדיאל- אסיה אחרי שהשיגה ב-10 משחקים 22 נקודות (6 ניצחונות ו-4 תיקו), לקראת המונדיאל היא קיימה 6 משחקי הכנה שהסתיימו עם 4 ניצחונות ו-2 הפסדים. מילים על הסגל: סביר, עם הרבה שחקנים המשחקים בליגה האיראנית ועם שמות מוכרים בהתקפה: סרדאר אזמון, "מסי האיראני" כך כונה, משחק בליגה הרוסית במדי רובין קאזאן ומבוקש בהרבה קבוצות, עלריזה ג'האנבאחש קשרה הימני של אלקמאר סיים את העונה בצורה מדהימה בהולנד כאשר ב-33 משחקי ליגה בהם שותף אלו נתוניו: 21 שערים ו-12 בישולים. יתרון: למרות שאין בה שמות מוכרים ההגנה של איראן מאוד יציבה וזו אחת הסיבות למה בעשרת משחקי מוקדמות המונדיאל- אסיה היא ספגה רק פעמיים (ממוצע: 0.2 שערי חובה למשחק). חיסרון: החיבור בהתקפה לא יוצר כמות גולים המצופה מההתקפה הזו, לפי דעתי אם הם היו מחוברים יותר היה יכול להיות להם שלישיה התקפית קטלנית.
ראינו גם במונדיאל הקודם (ברזיל- 2014) שהיו בו הרבה הפתעות מבחינת העולות לשלב הבאה כאשר קבוצות שהיה נראה שבטוח יעברו את השלב בתים נכשלו במשימה: איטליה, אנגליה, ספרד ופורטוגל. מבחינת הפתעות בבית זה נראה כי ספרד תהיה בשלב הבא לא ב-100% אלא ב- 1000% היא פשוט חזקה מאוד ומאז שג'ולן לופטגי (יעבור לאמן את ריאל מדריד בסיום הטורניר) נהיה מאמנה הם נראים אחרת, על פורטוגל אפשר עוד להאמין שהיא יכולה ליפול מהסיבה שהיא לא תמיד יציבה. הנבחרת שעוד תוכל להיאבק עם פורטוגל על הכרטיס השני היא מרוקו שיש לה גם הגנה חזקה וגם קישור חזק מאוד, איראן לא תצליח כי למרות שההגנה שלהם טובה לעצור את אחת הנבחרות בבית זה זו משימה קשה יותר מלעצור את אוזבקיסטן או דרום קוריאה.
משחקים מעניינים בבית זה:
15/6- יום שישי- מרוקו נגד איראן: שעה 18:00
15/6- יום שישי- פורטוגל נגד ספרד: שעה 21:00
20/6- יום רביעי- פורטוגל נגד מרוקו: שעה 15:00
הימור המאסטרו לגבי המיקומים בבית:
מיקום | נבחרת | מצב נקודות |
1 | ספרד | 9 |
2 | פורטוגל | 6 |
3 | מרוקו | 3 |
4 | איראן | 0 |