עם 76 תארים ו-10 גראנד סלאמים בין שתי הצמדים שהגיעו לגמר הזוגות, מראש הובטחה לנו הנאה בגמר. בסופו של קרב מרתק הצמד האמריקאי – צ'כי זכו בתואר הרביעי המשותף שלהן שגברו על הלבאקובה ופנג שואי 6-7(4) 6-3 6-3. המדורגות שתיים בעולם זוכות בגראנד סלאם שני השנה, ופעם נוספת באוסטרליה לאחר זכייה קודמת בשנת 2015
"אנחנו חוגגות כמו ילדות בנות חמש" צוטטה מטאק- סאנדס האמריקאית לאחר הזכייה, "זה עדיין מרגיש מדהים לזכות. זה גראנד סלאם! כשקיבלנו את הגביע וראינו את השמות שלנו עליו, ידענו שזה שלנו ושהשמות שלנו יופיעו שם שוב"
כצמד יש לאמריקאית והצ'כית גראנד סלאם רביעי מתוך 9 הגדולים.
עם זאת, זה היה הזיווג הסיני-צ'כי שגרם לפתיחה התוססת ברוד לייבר ארנה ביום שישי בצהריים, הסינית פנג – השחקנית היחידה שערכה הופעת בכורה בגמר אוסטרליה פתוחה – לא הראתה שום עצבים כשהובילה עם זוגתה הצ'כית בדרך לשבירה מוקדמת..
מטאק – סאנדס וספארובה נאבקו קשה, אבל פילסו את רדכן והגיעו לשובר השוויון ממש ללא אוויר. אבל שוב, הלבצ'קובה ופנג – המדורגות 12 – הראו למה הם היו עדיין לא איבדו מערכה בפארק מלבורן, מה שכמובן הביאו אותן לגמר בתנופה.
במשחק שהיה עם לא מעט טלטלות בין גאות ושפל, הצמד האמריקאי- צ'כי דחף קדימה שוב, וכפו שבירה במשחק הפתיחה של המערכה השנייה – יתרון שהן הצליחו לבנות עליו להמשך.

הלבאקובה כבר פגשה והפסידה פעמיים בגמרים למטאק- סאנדס וספארובה, לעומתה, לזוגתה פנג זה היה מפגש ראשון בגמר מולן – והסינית הייתה נחושה ביותר להוכיח כי בפעם השלישית חברתה הצ'כית תצא עם ידה על העליונה, אך למרות כל הנחישות והמאמצים (האישיים והזוגיים), זה פשוט לא היה אמור לקרות והצמד הצ'כי סיני יצא מופסד לזוג המדורג שתיים בעולם.
"הרגשתי שהמשחק שלנו לאורך כולו הולך ומשתפר", אמר ספארובה. "אנחנו נדבקות זו לזו היינו בטוחות. מעולם לא הטלתי ספק שנהיה מסוגלות להוציא פה את הטוב ביותר".
"אני חושבת שזו אחת הסיבות להצלחתנו," מאטק-סנדס הוסיף. "אם אנחנו למעלה או למטה, זה לא משנה, אנחנו ממשיכות לשחק את המשחק שלנו".

"אני ספיידרמן ליד הרשת והיא החומה הצ'כית", סיכמה האמריקאית את הניצחון המתוק.