פתגם רוסי אומר: "אל תשרוק שלא יברח לך הכסף", אבכן בהחלטה של ההתאחדות לכדורגל ואיגוד השופטים, כאן המצב הוא הפוך, שכן אנשי המשרוקית של ליגות הכדורגל בארץ ישמחו לגלות ששכרם יעלה בכ-50%.
לא פעם בשנים האחרונות אנו נתקלים בטעויות שיפוט במהלך משחק, מהדרבי התל אביבי שפוצץ עקב פריצתו למגרש של פואד, ומשחק גביע המדינה בין מכבי תל אביב לבני סכנין. אבל לא רק אצלנו השופטים טועים המקרים הזכורים ביותר הם כמובן יד האלוהים של מראדונה במונדיאל 86 מול נבחרת אנגליה ברבע הגמר, והבעיטה של פרנק למפארד מול נבחרת גרמניה במונדיאל 2010, כמובן שיש עוד מקרים רבים כמו שער הרפאים של שטפן קיסלינג כאשר הכדור נכנס מצדי הרשת ואושר. יש שיגידו שטעויות שיפוט הן חלק מהמשחק, אך לא כך המצב.
ממחקר שנערך לפני כ-8 שנים עולה כי שופטים שמקבלים החלטה לטובת אחד מהצדדים המתחרים נוטים לנסות ולאזן את המצב, מסיבות פסיכולוגיות כגון השפעת הביתיות, לחץ מצד השחקנים ואנשי צוות. מחקר בגרמניה למשל, שבחן את בעיטות העונשין בליגת הכדורגל המקומית על פני ארבעים שנה מצא הוכחות חותכות לכך שברוב המוחלט של המשחקים בהם נשרקו שני פנדלים ומעלה, החלוקה הייתה מאוזנת.
במסגרת ניסוי נוסף שנערך בהולנד לקחו 38 שופטים בכירים והראו להם קטעי כדורגל של שתי קבוצות, כחולה ואדומה והתוצאות היו לטובת הקבוצה האדומה. ההסבר לכך הוא שיש צבעים שבולטים יותר לעין(כהים דוגמת אדום,כתום) ומאפשרים לשופטים לראות מהלכים מסויימים, לעומת צבעים אחרים שנבלעים ומעלימים מהלכים(בהירים צהוב תכלת).
יש לציין כי בליגות הכדורגל ברחבי העולם שופט שטעה במשחק צריך לעבוד קשה מאוד כדי לחזור לישפוט משחק אטרקטיבי, בזמן שבארץ שופטים מרבים לעשות טעויות שיפוט מדי שבוע במשחקים השונים של ליגות הכדורגל שלנו, מקבלים נזיפות והשעייה במקרה חריג מאיגוד השופטים ובנוסף לכל זה גם מקבלים תגמול של העלאת שכר. אז למה לא להשתמש בכספי ההתאחדות למשהו חיוני יותר, כגון טכנולוגיה שבעזרתה יוכל גורם חיצוני או השופט הרביעי להשתמש במקרים חריגים, ולהפוך את המשחק ליותר ספורטיבי.