אילנה קרטיש (היאבקות) ואיגור אולשנצקי (הרמת משקולות) מגיעים בתור הנציגים של ענפי הכוח באולימפיאדה. בפרק הסיום של כתבות ההרות שלנו עם המשלחת הישראלית נעשה היכרות עם ספורטאי וספורטאית נהדרים שלא יוותרו כל כך בקלות על ההזדמנות להגיע רחוק.
אילנה קרטיש
משפחתה של קרטיש עלתה לארץ מברית המועצות בשנת 1990 וכשעה אחרי שהמטוס שהביא אותם נחת בנתב"ג, אמא הובהלה לחדר הלידה בבית החולים רמב"ם בחיפה כדי שאילנה תצא לעולם.
אביה אלכסנדר, סגן אלוף ברית המועצות בג'ודו דחף אותה לספורט ובהתחלה אימן אותה בענף בו הוא עצמו בקיא. לאט לאט אילנה עברה להיבקות והחלה להתחרות במועדון "קרית אליעזר" בחיפה. קרטיש נוהגת לקיים את אימוניה מחוץ לגבולות ישראל בהיעדר יריבה חזקה מספיק להכנה מקסימלים ונודדת לבלארוס, אוקראינה ואפילו קנדה כדי לשמור על רמה גבוהה.
אחרי שב2013 ו2014 היא הגיעה להישגים גבוהים באליפויות אירופה (בשניהן גרפה את מדליית הכסף בקטגוריה שלה) קרטיש הצטרפה למועדון מכבי עמי באר שבע והחלה להתחרות תחת סמלו. באליפויות אירופה של השנתיים האחרונות קרטיש שמרה על מיקומה ובפעם השלישית ולאחר מכן הרביעית ברציפות זכתה להיות סגנית אלופת אירופה. בתחרות המיון לפני שלושה חודשים שנערכה במונגוליה זכתה קרטיש במדליית זהב ובכך הבטיחה את השתתפותה בריו.
קרטיש חוותה חוויה לא נעימה במהלך תחרות גראנד פרי שנערכה באיטליה בשנת 2013 כאשר המתמודדת המצרייה שנאבקה מולה בחצי הגמר סירבה ללחוץ את ידה בתחילת וסיום התחרות ואף נקלטה במצלמות נושכת את גבה של קרטיש. אלופת אפריקה לא הסתפקה בזה ואף שברה את אצבעותיה של הישראלית במה שהוגדר בתקשורת העולמית כ"קרב מאוד אלים ובלתי הולם לענף".
איגור אולשנצקי
איגור אולשנצקי מגיע לריו אחרי לא מעט מזל. נבחרות רוסיה, בלארוס וקזחסטן נפסלו מהתחרות ונבחרת ישראל זכתה בכרטיס לריו. אולשנצקי עצמו עצם הגעתו למקום ה-12 באליפות אירופה קבע את הקריטריון לריו והוא מגיע לשם הם נחישות אך גם מנמיך ציפיות. לו היה מצליח לזכות במדליה, "הייתי האדם המאושר ביותר בתבל", הוא מעיד.
אנחנו כמובן נחזיק לצמד, כמו ליתר המשלחת שלנו, אצבעות ונקווה לייצוג טוב, מכובד ועם כמה שיותר מדליות! אל אל ישראל!