כיאה לדיווה איטלקית, עונת המשחקים ב-Serie A הגיעה לסיומה באיחור אופנתי של שבוע. ועוד איזו עונה, אחת ששברה שיא עתיק של ממוצע שערים למשחק, עונה שהציגה לנו את הסקס אפיל שמתלווה תמיד לליגה של שחקנים כמו פרנצ'סקו טוטי, ג'יג'י בופון ומעל כולם: סולי מונטארי הגדול.
הערך המוסף הגיע ללא ספק, בעיקר מהמכונות ההתקפיות שהורכבו אצל מספר קבוצות, לחלקן כבר התרגלנו בעונות קודמות אך הן בכל זאת התעלו על עצמן, בעוד אחרות סיפקו בהפתעה, קבוצות תוססות שלא מפחדות מאטרקטיביות בליגה הטקטית באירופה.
אין ספק שהכיוון של הליגה נראה מבטיח, השנה הזו הייתה מסקרנת כמעט עד סופה ולמרות שידענו שבסופו של דבר, נאפולי ורומא ישפכו לאגר, אין זה מוריד מכברת הדרך שעשתה הליגה, אלא להפך: זה רק מדגיש את ההישג המופלא שיובנטוס עשתה. שתי הדולקות אחרי הגברת הזקנה שהתחרו עד מחזור הסיום על המקום המוביל לשלב הבתים של ליגת האלופות, סיפקו את הכדורגל היפה ביותר לעין באירופה.
בשתי הקבוצות נוכל למצוא שחקנים מוכשרים שהפכו לכוכבי על, אך בעוד בעבר שנראה היה שגרוש חסר ללירה, הפעם נראה שמדובר בסדר גודל של אגורות בודדות. לכל אחת מהן הייתה חולשה בולטת שאפיינה אותה, במידה וזו רומא, שידעה ליפול ברגעים הקריטיים ביותר, או נאפולי – שההגנה שלה התייצבה רק לקראת סיום העונה. כל אחת מהן שבתה אותנו בסגנון, אך את מאסימו אלגרי וחניכיו זה לא ריגש לרגע, בדרך לסקודטו שישי ודאבל שלישי ברציפות.
מה עוד היה לנו העונה ? קרב טיטאנים רב משתתפים על מלכות השערים. היו לנו שתי מילאנזיות שהציגו לפרקים פוטנציאל, אך בסך הכל זה שוב היה נראה רע ועגום, בשביל שתי אלופות אירופה לשעבר.
לאציו ואטאלנטה סיפקו לנו את הקבוצות המרעננות של העונה, צעירות והתקפיות, שהתברגו בצמרת ובמקומות המובילים לליגה האירופית. טורינו ופיורנטינה אכזבו גם כן, למרות שזכינו לראות במדיהן כמה מהשחקנים שעתידים להיות מהבולטים באירופה בשנים הקרובות. אודינזה ביצעה חילופי מאמנים והתאוששה מעונה רעה, עד למקום טוב באמצע.
ססואולו סבלה ממכת פציעות ומפתיחת עונה רעה שהובילו לדשדוש בתחתית. אותו דבר אפשר לומר על העולה החדשה קליארי – שנהנתה מיכולת הכיבושים של מרקו בוריילו שחזר לפרוח, או סמפדוריה שנהנתה גם כן מתרומה של חלוץ וותיק וטוב-פאביו קוואליירלה. גנואה התקשתה, אך הצליחה להישאר עונה נוספת ב-Serie A, בעוד אמפולי וקרוטונה הגיעו למחזור הסיום בקרב ראש בראש כנגד הירידה בו קרוטונה השלימה קאמבק הירואי ונשארה בליגה. אמפולי תשחק בעונה הבאה ב-Serie B.
בשורה התחתונה, במידה ותהיה המשכיות והליגה הזו תחזור לימי התהילה שלה, אין ספק שהעונה הסופר אטרקטיבית הזו תיזכר כקו פרשת המים, עכשיו רק נותר לראות לאיזה כיוון יחליטו קברניטי הליגה ללכת, האם העסקנות והסחבת הבירוקרטית יצליחו להרוס את התקדמות הענף כמו שעשו מספר פעמים לאורך השנים, או שמא התשוקה של העם לספורט ששייך להם – תנצח.
בחלק זה של סיכום העונה האיטלקית נעבור על קבוצות ה-Serie A בעונת 2017\2016, מה קרה בכל קבוצה והאם הן השתפרו או נחלשו לעומת העונה שעברה:
1: יובנטוס
מאמן: מאסימיליאנו אלגרי
מאזן שערים: 27:77
מלך השערים: גונזאלו היגוואין, 24 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 1
מה עוד אפשר לומר על המכונה המשומנת של מאסימילאנו אלגרי ? למרות שניכר השיפור הגדול שחל ביריבותיה לצמרת, "הגברת הזקנה" שוב טיילה לאליפות, בעוד יתר הקבוצות יכלו רק להסתכל מלמטה בקנאה.
בעונה זו, בה יובה חזרה להיות באופן רשמי אחת מאריות היבשת, גם הלחם והחמאה לא נזנחו. יובה החלישה את יריבותיה העיקריות בזירה המקומית, לאחר שקנתה במהלך הקיץ את מיראלם פיאניץ' מרומא וגונזאלו היגוואין מנאפולי בסכום עתק של 90 מיליון יורו. שניהם הוכיחו את עצמם בגדול. בנוסף, גם דני אלבס ומהדי בנעטיה שנזרקו מברצלונה ומינכן הגיעו לטורינו. לאחר שהתחזקו בעמדות מפתח בכל עמדות השדה, היה ברור שהעונה הזו תהיה מבחן עבור הביאנקונרי, והם עברו אותו בהצלחה. למרות שנאלצו להתמודד במהלך העונה עם פציעות חוזרות ונשנות של שחקני מפתח, תמיד היה לאלגרי את חלק החילוף המושלם. כשפאולו דיבאלה נפצע, מריו מנדזוקיץ' הוסט לאגף ועשה עבודה מצוינת. כשקייליני או בונוצ'י הושבתו, רוגאני הצעיר ובנעטיה נכנסו בצורה מושלמת למערך של אלגרי.
המאמן האיטלקי, שהרבה ביקורות הופנו לעבר ההחלטה להחתימו לאחר עזיבתו של אנטוניו קונטה, בנה קבוצה בצלמו, מבלי לפגוע בבסיס האיתן שהותיר לו מאמן צ'לסי, אך השינויים והשדרוגים שהכניס בשיטה הם אלה שעשו את ההבדל.
2: רומא
מאמן: לוצ'יאנו ספאלטי
מאזן שערים: 38:90
מלך השערים: אדין דז'קו, 29 שערים (מלך השערים של הליגה)
מיקום בעונה הקודמת: 3
רומא אמנם עלתה מקום אחד מהעונה שעברה, אבל ציפתה לקרוא תיגר על ההגמוניה של יובנטוס.
הג'יאלורוסי איבדו בקיץ את מיראלם פיאניץ' שהיה שחקן מפתח ונאלצו להתמודד עם הפציעה הקשה של פלורנצי, אבל התגברו על כך בזכות עונה נהדרת של קווין סטרוטמן (4 שערים ו-8 בישולים) וברונו פרס שהגיע מטורינו. גם רודיגר שהגיע משטוטגרט, שמשחק בעמדת הבלם הצליח לאייש את העמדה בצורה טובה. באופן כללי, ההגנה של רומא עם מנולאס, פאציו ורודיגר נראיתה טוב ברוב שלבי העונה, אך במשחקים הגדולים קרסה, כמו כל הקבוצה כמעט.
למרות שהקבוצה לא איימה באמת על האליפות בשום שלב, הייתה לג'יאלורוסי עונה טובה בסך הכל, כשכוכב אחד מאיר מעל כולם, זהו כמובן ראג'ה נאינגולן, הקשר הבלגי הנפלא שנתן עונה סנסציונית. הגרזן של רומא הפך משחקן קישור קשוח לאיום התקפי תמידי, וסוג של אול אראונד פלייר, שמסוגל לשחק כמעט בכל תפקיד. 10 שערים תרם נאינגולן העונה, כשכל אחד מהם יותר יפה מהשני. מי שנתנו את הטון בהתקפה הרומאית היו אדין דז'קו, מלך שערי הליגה שהפציץ 29 שערים ומוחמד סלאח עם 15 שערים ו-13 בישולים. גם דייגו פרוטי וסטפן אל שעראווי נתנו בסך הכל עונה טובה.
רומא שסיימה במקום השני והבטיחה את מקומה בשלב הבתים של ליגת האלופות בזכות שער ניצחון מאוחר במחזור הנעילה, תקווה לטפס עוד מקום בעונת המשחקים הבאה. היא תיאלץ לעשות זאת בפעם הראשונה ללא פרנצ'סקו טוטי, שפרש בדמעות במחזור האחרון של העונה.
3: נאפולי
מאמן: מאוריציו סארי
מאזן שערים: 39:94
מלך השערים: דריס מרטנס, 28 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 2
הקבוצה הכי מלהיבה באיטליה אמנם ירדה מקום אחד בהשוואה לעונה שעברה אבל תהיה מרוצה מאוד מהכדורגל שהציגה לאורך העונה.
הרביעייה ההתקפית שלה – האמשיק, קאייחון, אינסינייה ומרטנס היו פשוט נפלאים וכל אחד מהם תרם כמות דו ספרתית של שערים העונה. מי שהתעלה מעל כולם היה דריס מרטנס שהבקיע לא פחות מ-28 שערים העונה, וזה כשהוא משחק לא מעט פעמים בעמדת החלוץ. הקיצוני הבלגי נתן עונה מהסרטים והשפיל את הגנות ה-Serie A.
ההגנה של נאפולי היא אמנם לא משהו לספר עליו אבל גם היא התייצבה ככל שהתקדמה העונה. הקישור של נאפולי גם הוא היה מגוון עם דיאוורה הצעיר, ז'ורז'יניו ואלאן הברזילאים וזיילינסקי הפולני שהגיע מאמפולי בקיץ ונתן עונה מצוינת. נאפולי כבשה 94 שערים העונה, הכי הרבה באיטליה והיא הייתה שותפה למשחקים גדולים כמו ה-3:5 על טורינו או ה-1:7 האדיר בבולוניה. היא תרצה כמובן לשמור על הכוכבים שלה בקיץ ולהשתתף במאבק האליפות בעונה הבאה.
4: לאציו
מאמן: סימונה אינזאגי, מרסלו ביילסה
מאזן שערים: 51:74
מלך השערים: צ'ירו אימובילה, 23 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 8
לאציו חוותה עונה טובה מאוד בהשוואה לעונות הקודמות לאחר שסיימה במקום הרביעי והעפילה לגמר הגביע, לאחר שהדיחה בחצי הגמר את יריבתה העירונית השנואה .
הביאנקוסלסטי פתחה בגמגום את העונה תחת שרביטו של מרסלו ביילסה הארגנטינאי, אך התייצבה ממחזור למחזור. סימונה אינזאגי שהגיע באמצע העונה, שיפר מאוד את המשחק של לאציו, בעזרת שחקנים כמו צ'ירו אימובילה, שחזר לכושרו הטוב . גם באלדה קייטה המצוין נתן עונה נהדרת עם 16 שערים ו-5 בישולים. פליפה אנדרסון היה השחקן היצירתי במערך של אינזאגי עם 12 בישולים וגם מילינקוביץ'-סאביץ' הצעיר התקדם מאוד העונה. למרות כל הכתוב לעיל, משחק ההגנה של לאציו היה לוקה בחסר (ספגה 51 שערים) ואם יש משהו שצריך לשפר לקראת העונה הבאה, זו ההגנה.
5: אטאלנטה
מאמן: ג׳אן פיירו גספריני
מאזן שערים: 41:62
מלך השערים: פאפו גומז, 16 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 13
ללא ספק הפתעת העונה בליגה האיטלקית. הקבוצה מהעיר ברגמו היא הסנסציה של העונה לאחר שסיימה רק במקום ה-13 בעונה שעברה. המאמן גספריני עשה עבודה נפלאה העונה ובנה קבוצה חזקה ששיחקה כדורגל אטרקטיבי וגם סיימה עם כרטיס לליגה האירופית. הפתיחה הייתה חורקת, אך כשאטאלנטה נכנסה לקצב זה היה מדהים.
אלחנדרו "פאפו" גומז, הארגנטינאי נמוך הקומה שתמיד היה כישרון גדול, אך מעולם לא מימש את הפוטנציאל, סוף סוף פרץ ובגדול, והיה השחקן הטוב ביותר בשורות אטאלנטה העונה, כאשר תרם 16 שערים ו-12 בישולים. אליו הצטרפו שחקנים כמו פרנק קסי, אנדראה קלדארה הבלם המוכשר שתרם 7 שערים (!) ושחקני הקו קונטי (8 שערים ו4 בישולים) ולאונרדו ספינצולה (5 בישולים). חניכיו של גספריני יכולים להיות מרוצים מהעונה שלהם ויקוו להמשיך את המגמה בעונה הבאה, בליגה ובליגה האירופית.
6: מילאן
מאמן: וינצ'נזו מונטלה
מאזן שערים: 45:57
מלך השערים: קרלוס באקה, 13 שערים
זה קצת עגום לומר, אבל זאת הייתה העונה הכי טובה של הרוסונרי מאז 2013. המועדון המפואר של איטליה, שכבר "הבטיח" את המקום השישי בשלב מוקדם יותר, סיים עוד שנה מאכזבת.
מילאן הייתה לא יציבה בעליל העונה, ואם יש נקודת אור מהעונה הזו, קוראים לה סוסו. הספרדי הנהדר היה הכוח היצירתי בקישור של מילאן וסיפק 7 שערים ו-9 בישולים. קרלוס באקה הרשית 13 פעמים, אך זאת לא תהיה עונה שהוא ירצה לזכור. ההגנה והקישור של מילאן היו חלשים עד בינוניים ברוב שלבי העונה, ומי שהתעלו קצת היו אלסיו רומניולי הבלם המוכשר, דונארומה בשער כמובן, ומריו פסאליץ' הקשר הקרואטי. ג'אקומו בונאבנטורה ירצה לשכוח את העונה הזאת, לאחר תקופה קשה שכללה פציעות ומשחקים פושרים. העונה הזאת גם גילינו במילאן כישרונות כמו דוידה קלאבריה המגן הימני ומנואל לוקאטלי הקשר האחורי.
מילאן סיימה את העונה עם הפסד דרמטי לקליארי, ולאחר שלא הייתה בטופ 6 בשנים האחרונות, תנסה להגיע בעונה הבאה לליגה האירופית דרך שלבי המוקדמות. בגזרה המקומית, פחות ממקומות 1-4 ייחשב לאכזבה גדולה.
7: אינטר
מאמן: סטפנו וקי (מאמן זמני), סטפנו פיולי, פרנק דה בור
מאזן שערים: 49:72
מלך שערים: מאורו איקרדי, 24 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 4
אינטר השקיעה בקיץ סכומי עתק כדי לחזור לחבורת הצמרת הגבוהה ולהיאבק על האליפות. בפועל, הנראזורי סיימו 3 מקומות נמוך יותר מעונת 2015/16. לא מעט שחקנים מוכשרים הגיעו לאינטר הקיץ, ביניהם איוון פרישיץ' וז'ואאו מריו שכיכבו בטורניר היורו האחרון, גבריאל ברבוסה הכישרון הברזילאי, ואנטוניו קנדרבה, אולי השחקן הכי טוב של לאציו. בנוסף, לעמדת המאמן הונחת פרנק דה בור, שהגיע לאחר שנים מוצלחות באייאקס.
בפועל הרכש לא הוכיח את עצמו, לפחות לא מבחינה קבוצתית. אמנם אף אחד מהכוכבים לא היה רע, אבל כקבוצה אינטר שיחקה הרבה פחות טוב מהמצופה. מי שכן סיפקו את הסחורה העונה היו מאורו איקרדי שסיים עם 24 שערים, ואיוון פרישיץ' עם 11 שערים ו-11 בישולים. גם באנגה וקנדרבה הבריקו מפעם לפעם, אך זה לא הספיק. בתחילת העונה, תחת הדרכתו של דה בור, אינטר הייתה לא יציבה בעליל. היא אמנם הצליחה לנצח את יובנטוס אבל הפסידה לקבוצות חלשות יותר והמאמן ההולנדי שילם את המחיר.
גם בליגה האירופית הקבוצה נחלה כישלון כאשר לא הצליחה לעבור את שלב הבתים והפסידה פעמיים להפועל באר שבע הצנועה. בהמשך העונה, עם הגעתו של סטפנו פיולי, הקבוצה התייצבה מעט ושיחקה כדורגל התקפי (כולל 1:7 הזוי על אטאלנטה) אך משם העסק הלך והתדרדר ומי ששילם את המחיר היה פיולי שפוטר גם כן. עם ההגעה של ההנהלה החדשה עתירת הממון, אינטר תקווה להציג כדורגל טוב בהרבה בעונה הבאה.
8: פיורנטינה
מאמן: פאולו סוזה
מאזן שערים: 57:63
מלך השערים: ניקולה קליניץ', 15 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 5
הקבוצה של מיודענו, פאולו סוזה, מאמן מכבי תל אביב בעבר, איכזבה השנה ב-Serie A ויש כמה סיבות לכך. ראשית, לא מעט פעמים דווחנו על חילוקי דעות בין סוזה לבין הנהלת פיורנטינה. שנית, הקבוצה מכרה שחקני מפתח והביאה מעט מאוד שחקני רכש ראויים.
סוזה היה צריך להסתדר עם הסגל הקיים, ומי שבאו לעזרתו היו בעיקר קליניץ' הקרואטי ופדריקו ברנרדסקי המוכשר. פדריקו קייזה (הבן של) פרץ העונה והוא יקווה להיות שחקן משמעותי בעונה הבאה. בורחה ואלרו הותיק המשיך לספק כדורים להתקפה וגם קומה באבאקר תרם 10 שערים. למרות זאת, פיורנטינה תהיה מאוכזבת מאוד מהעונה שלה ובעיקר מהחלק האחורי שלה. מי שעוד אכזבו הם כריסטיאן טייו ויוסיף איליצ'יץ' שהיו מתחת לרמתם העונה.
אולי סוזה צריך לחשוב על מערך אחר שיתאים לקבוצתו, כי העונה פיורנטינה קרסה תחת מערך שלושת הבלמים. בכל מקרה, בין אם סוזה יישאר או לא, פיורנטינה תצטרך לחשוב על חיזוק רציני בקיץ אם היא מתכננת לחזור לחבורת הצמרת.
9: טורינו
מאמן: סינישה מיכאילוביץ'
מאזן שערים: 66:71
מלך שערים: אנדראה בלוטי, 26 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 12
טורינו שכבר נדבקה לצמרת בעונה שעברה, הלכה כמה צעדים אחורה העונה, למרות סימנים של התקדמות בקיץ. ג'ו הארט שהגיע ממנצ'סטר סיטי היה גולת הכותרת, אבל גם הוא לא יכול להועיל כשיש לפניו הגנה כל כך חלשה (66 שערים ספגה טורינו העונה).
בכל מה שקשור להתקפה, אין תלונות, אנדראה בלוטי נתן עונת שיא של 26 שערים והוא אחראי על 38% מהשערים של טורינו, יאגו פאלקה ואדם ליאיץ' עזרו לו בחלק הקדמי, וגם דניאלה באזלי, אחד מהכישרונות העולים באיטליה, נתן עונה לא רעה בכלל. אם רציתם לראות שערים העונה, קרוב לוודאי שצפיתם במשחק של טורינו, מכיוון שברוב המשחקים שלה נכבשו המון שערים.
הקבוצה של מיכאילוביץ' תצטרך למצוא את האיזון בעונה הבאה בכדי להתקרב שוב לצמרת הגבוהה ולפני הכל היא תצטרך לחזק בקיץ את החלק האחורי.
10: סמפדוריה
מאמן: מארקו ג'אמפאולו (הגיע בינואר), אנדראה מנדורליני
מאזן שערים: 55:49
מלך השערים: פאביו קוואליארלה, 12 שערים.
מיקום בעונה הקודמת: 15
העונה של סמפ' הייתה בהחלט ברמת הדו קוטביות, למרות השיפור שחל במיקום הקבוצה לעומת העונה הקודמת. הקבוצה מג'נואה פתחה את הליגה עם שתי ניצחונות רצופים, שהתלוו בארבעה הפסדים רצופים וכך בערך, העונה של הכחולים המשיכה. מצד אחד, זכינו לראות את סמפדוריה הופכת למעין קוטלת ענקיות, עם ניצחונות על רומא, וטורינ, כמו גם אינטר ומילאן בסן סירו. אך מאידך, תמיד שהגיעה המפלה היא הייתה כואבת, שהקבוצה הראתה שהיא מסוגלת לרשום מעל חודש ללא ניצחון. במהלך העונה אנדראה מנדורליני עזב ומי שהחליפו היה מרקו ג'אמפאולו.
בגזרת התגליות בהחלט אפשר לסמן את פטריק שיק, הצ'כי הצעיר שהפך ל-"סופר סאב" היעיל בליגה. לואיס מוריאל חזר לפרוח גם כן, כאיש הקלאץ' של סמפ', שכובש את השערים החשובים ומי שהשלים את השלישייה ההתקפית המוצלחת של ג'אמפאולו, הוא כמובן פאביו קוואליארלה הוותיק, שממשיך לכבוש בספרות כפולות בגילו המתקדם. מי שמעט איכזב היה מתיאס סילבסטרה עתיר הניסיון, ששימש כמנהיג של חולית ההגנה שספגה לא מעט שערים העונה. העונה של סמפדוריה הסתיימה בקול ענות חלושה עם תבוסה מול נאפולי.
11: קליארי
מאמן: מאסימו ראסטלי
מאזן שערים: 76:55
מלך השערים: מרקו בוריילו, 16 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 1 (Serie B)
עד שלשום היה אפשר לספר שקליארי, בשונה מיתר העולות החדשות, הגיעה מוכנה לליגה הבכירה, אך אז הגיע מסע הקסם של קורטונה.
בכל מקרה אין זה גורע מההישג של הקבוצה מסרדיניה, שאומנם נקלעה ללא מעט תקופות קשות במהלך העונה, אך ידעה להתאושש ולשמור על מרחק סביר מהדבוקה התחתונה. בעונה הבאה זה יהיה הרבה יותר קשה, כי גם מאסימו ראסטלי יודע, שלא בכל עונה יהיו שלוש קבוצות השקועות בבוץ עמוק לאורך כמעט עונה שלמה ועל הרוסובלו להתחזק בהתאם, בעיקר בחוליית ההגנה שספגה העונה 76 שערי ליגה!!
דווקא מבחינה התקפית, קליארי תפקדה ברמה ראויה בהחלט. מרקו בוריילו הראה בגיל 34, שחוש שערים של חלוץ איטלקי לא נעלם לעולם, לאחר שכבש 16 שערי ליגה. מרקו סאו, דייגו פריאס וז'ואאו פדרו עם שבעה שערים כ"א, תפקדו כצוות המסייע.
12: ססואולו
מאמן: אאוזביו די פרנצ'סקו
מאזן שערים: 63:58
מלך שערים: גרגור דפרל, 12 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 6
לאחר העונה ההיסטורית הקודמת, בסיומה הגיעו לליגה האירופית, הנרו-ורדי סבלו מהרבה חוסר מזל שפגם בניסיון הקבוצה לשחזר את ההישג מהעונה שעברה. זה התחיל עם הפסד טכני שנגזר על משחק אותו כבר ניצחו, לאחר שאנטונינו רגוסה שותף לא כחוק והמשיך במגפת פציעות שכללה שחקני מפתח, שהבולט מביניהם היה דומניקו ברארדי הנפלא.
בהיעדרו של ברארדי וגם כשחזר להרכב, זכינו לראות את הכישרון העולה-לורנצו פלגריני, שסיפק יופי של עונת פריצה עם שישה שערים ושישה בישולים. פאולו קנאברו, אקווילאני שהגיע בינואר ואלסנדרו מאטרי סיפקו את המנהיגות ואת הניסיון וגרגורי דאפרל, שימש כאס שעולה מהספסל ושם את הכדור ברשת. רצף משחקים מוצלח לקראת הישורת האחרונה, של הליגה כולל ניצחון ענק על קליארי (6:2), שיפרו את המיקום הקבוצה של דה'פרנצ'סקו הנהדר, ששמו כבר נקשר כמי שיאמן את רומא בעונה הבאה.
13: אודינזה
מאמן: לואיג'י דל נרי (מאוקטובר) ג'וזפה יאקיני
מאזן שערים: 56:47
מלך שערים: סיריל תראו, 12 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 17
העונה הזו בהחלט הייתה קלה בהרבה לאוהדי "הזבריטות", שנחסך מהם להתמודד עם קרבות הישארות מתישים. ג'יג'י דל נרי עטור הניסיון, הגיע באוקטובר במקום ג'וזפה יאקיני והוביל את הקבוצה למקום נוח באמצע. סיריל תראו ודובאן זאפטה, תפקדו כמוציאים לפועל העיקריים, לצד הכישרונות העולים יאקוב ינקטו ורודריגו דה-פול.
14: קייבו
מאמן: רולנדו מארן
מאזן שערים: 61:43
מלך השערים: רוברטו אינגלסה, 10 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 9
למרות שעברו עונה פחות מוצלחת, "החמורים המעופפים" מהעיר ורונה, רושמים עוד עונה עם מינימום דאגות, למרות שסיימו בקול ענות חלושה בלשון המעטה (ניצחון אחד ב-11 המשחקים האחרונים של העונה, כולל רצף של 4 הפסדים רצופים). ניתן לציין לטובה העונה את רוברטו אינגלסה שהראה שהוא מסוגל לכבוש שערים וסרג'יו פליסייר שבגיל 38 עדיין יודע להבקיע, לאחר שמצא את הרשת תשע פעמים בליגה.
15: בולוניה
מאמן: רוברטו דונאדוני
מאזן שערים: 58:40
מלך השערים: מתיאה דסטרו, 11 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 14
הבולונזים עברו היחלשות מינימלית לעומת אשתקד, שלא הובילה לתופעות לוואי חמורות. מתיאה דסטרו סיים את העונה עם מספר שערים דו ספרתי, לראשונה מאז עונת 14\13. לצידו זכינו לראות את בלרים דז'מאילי השוויצרי, שסיפק עונה לא רעה בכלל, במהלכה הבקיע 8 שערים ובישל שלושה נוספים. בגזרת דור העתיד, סימונה ורדי ופדריקו די פרנצ'סקו (הבן של מאמן ססואולו) הראו שיש לא מעט כישרון ברגליים שלהם והם לבטח יגיעו במהלך הזמן למועדונים גדולים ותר.
16: גנואה
מאמן: איוון יוריץ'
מאזן שערים: 64:38
מלך השערים: ג'ובאני סימאונה, 12 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 10
עונה לא פשוטה למועדון הוותיק באיטליה. זה התחיל לא רע, כשהשיא הגיע עם ניצחון ביתי ענק על יובנטוס. אך משם הגיעו רצפים ארוכים ללא נצחונות והסתבכויות בתחתית שיכלו לעלות ביוקר, אך ניצחונות חשובים ברגעי האמת על אינטר וטורינו החזקות ממנה, העניקו לרוסובלו את המקום בסריה A.
אין יותר מידי שחקנים שאפשר לציין בקבוצה מלבד אחד בולט-ג'ובאני סימאונה. הבן של צ'ולו, נחשף לתודעה הרחבה עם צמד השערים מול יובנטוס והפך במהלך העונה למוציא לפועל המוחלט של הגינאים.
17: קרוטונה
מאמן: דווידה ניקולה
מאזן שערים: 58:34
מלך השערים: דייגו פאלצ'ינלי, 13 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 2 (סריה Bׁׁ)
בצל הפרישה של הקיסר הרומאי, זכינו לראות את אחד מסיפורי הסינדרלה המדהימים בתולדות הכדורגל האירופאי, מתחולל ממש מתחת לאף.
קורטונה בילתה מהמחזור השני ועד תחילת המחזור האחרון, מתחת לקו האדום, במרחק שנות אור במונחים של כדורגל, מחוף המבטחים. הקבוצה של דווידה ניקולה פתחה את העונה בצורה מחרידה, עם הדחה מהגביע מול ורונה (שתחזור בשנה הבאה לליגה הבכירה לאחר שנת היעדרות) ואת הניצחון הראשון שלהם בליגה, השיגו הדרומיים רק במחזור ה-11 על חשבונה של קייבו , לאחר מאזן פתיחה עגום של שמונה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו.
בחודשיים האחרונים ממש מתחת לרדאר, קורטונה טיפסה קצת ואחרי זה עוד קצת, שבטווח אמפולי וגנואה מציגות כושר מחריד. "הכרישים" הריחו דם והחלו במסע הטרף. בתשעת המשחקים האחרונים של העונה, קורטונה הפסידה פעם אחת, במחזור הלפני אחרון ליובנטוס והשיגה 20 נקודות מתוך ה-34 שצברה כל העונה, כולל ניצחון ענק על לאציו החזקה במחזור הסיום, שקבע לצד ההפסד של אמפולי לפלארמו-עונה נוספת בסריה A.
דייגו פלאצ'ינלי שהראה שהוא פוטנציאל הרבה יותר גבוה ממה שחשבו שהעתיד צופן לו, היה המוציא לפועל העיקרי במהלך מסע ההישרדות אך הגיבור הגדול של האוהדים הוא כמובן אנדראה נאליני, שמצא את הזמן המושלם לכבוש את צמד שעריו הראשונים בסריה A, בניצחון במחזור האחרון. עכשיו לאחר ששרדו את שנתם הראשונה אי פעם בליגה הבכירה, ניתן יהיה לראות האם, מסע הקסם המסתורי של המועדון הקטן והמרגש מדרום איטליה, יצליח להתארך בעונה הבאה.
18: אמפולי
מאמן: ג'ובאני מרטוצ'יאלו
מאזן שערים: 61:29
מלך השערים: לבאן מצ'לידזה, 6 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 11
איזה עונה רעה הייתה לאזורי מפירנצה. ג'ובאני מרטוצ'יאלו אומנם עבד כעוזר מאמן תחת מאוריציו סארי ומרקו ג'אמפאולו, אך כנראה שאין רחוק ממנו כמאמן ראשי, מהסגנון ההתקפי של קודמיו בתפקיד.
אמפולי של מרטוצ'יאלו, הציגה את הכדורגל החלש ביותר בליגה, מלבד הקבוצות אליהן הצטרפה בג'ונגל של ליגת המשנה וקורטונה, שלפרקים גם הקבוצות חלשות אלו נראו טוב ממנה.
העובדה שההנהלה בנוסף לכל, מכרה את פיוטר ז'לינסקי בקיץ ואת לורנצו טונלי בינואר לנאפולי וסארי ולא הביאה חיזוק ראוי, בוודאי לא תרמה אך ,קבוצה שבעונה כזו לא מצליחה לכבוש 30 שערים, לא ראויה להישאר בליגה.
לבאן מחצ'לדה ומאסימו מקארונה הארכאי, לא הצליחו להחזיק את החוליה ההתקפית הפתטית של האזורי, למרות שגם הגנת הקבוצה לא הייתה משהו לספר לנכדים. אוהדי אמפולי שהתרגלו לאוויר הפסגות של הליגה הבכירה, יאלצו לנשום קצת אבק דרכים בעונה הבאה.
19: פאלרמו
מאמן: דייגו בורטולזי (אפריל) לואיס דייגו לופז (ינואר-אפריל) יוג'יניו קוריני ( נוב'-ינואר) רוברטו דה זרבי (ספט'-נוב')
מאזן שערים: 77:33
מלך השערים: איליה נסטרובסקי, 11 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 16
אם קרוטונה היא סיפור הסינדרלה של העונה, אז פאלרמו היא הטרגדיה, לא רק של העונה הזו, אלא מדובר בסדרה שחודשה לכמה עונות טובות, אך גזר הדין הגיע השנה-פאלרמו חוזרת לסריה B, חבולה ושבורה, שעתידה לוט בערפל.
הבעלים האקצנטרי החליף 4 מאמנים במהלך העונה, שנכנסו לסטטיסטיקה המרשימה של יחסי עובד-מעביד במועדון מסיצליה, תחת שליטת מאוריציו זאמפריני. לאחר מכן זאמפריני התפטר והעביר את תפקיד הנשיא, לאיש עסקים אמריקני-איטלקי, בעוד זאמפה' עצמו עדיין בעל זכויות הניהול.
האוהדים מאסו בבעלים הפרובלמטי ודורשים הבהרות, אך נראה שגם כאשר הוא כבר אינו הנשיא, עדיין אין לדעת מה יהיה.
והיה מעט כדורגל בין כל הכאוס. יש לומר לזכותה של הרוסנרו, גם לאחר שאיבדו סיכוי להישאר בליגה, לא חדלו מלשחק על מנת לנצח, כפי שראינו במשחקים מכריעים שהשפיעו על גורל התחתית. מה שכן יש למועדון הזה להציע זה במה לשחקנים מוכשרים להראות את יכולתם. איליה נסטרובסקי המקדוני, בעונתה הראשונה בארץ המגף הראה שיש לו כדורגל וסיים כמלך שערי הקבוצה, רולאנד סלאיי ונורברט באלוג הצעירים מהונגריה, גם כן הראו ניצוצות. יש מספר שחקנים בקבוצה שיכולים לעזור למועדון החשוב הזה לחזור לסריה A, אך כאמור הבעיות על הדשא הן רק קצה הקרחון.
20: פסקארה
מאמן: זדנק זמאן, מאסימו אודו
מאזן שערים: 81:37
מלך שערים: ג'יאנלוקה קפרארי 9 שערים
מיקום בעונה הקודמת: 4 (סריה B, עלתה מהפלייאוף)
"הדולפינים" לא הצליחו להתרומם בליגה של הגדולים והם חוזרים לסריה B, לאחר עונה בודדת.
מאסימו אודו שהעלה את הקבוצה ממחוז אברוצו לסריה A, פוטר במהלך העונה לאחר שרשרת הפסדים והוחלף על ידי זדנק זמאן שועל הקרבות הוותיק, שהכניס מעט רוח לחימה, אך עם הגנה עלובה כמו של פסקארה, אין מקום לחוכמות.
אחמד בנאלי וג'יאנלוקה קפרארי הצליחו לבלוט מעל הבינוניות וזה בלשון המעטה. בשנה הבאה פסקארה תנסה להתרגל מחדש לקרבות עלייה.
השתתפו בהכנה: שון דין ואלעד בהר